close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.

  

Participanti & ProiecteTinere Talente| Organizator:
    Fundatia Regală Margareta a Romaniei
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    De foarte multe ori talentul nu este suficient pentru a avea succes in lumea artistica. Studiul, indrumarea unor oameni de specialitate precum si sprijinul financiar sunt elemente necesare pentru dezvoltarea unui tanar artist.
Multi tineri se nasc in familii ale caror posibilitati materiale nu permit dezvoltarea talentului lor extraordinar, chiar daca el este descoperit si incurajat de parinti. In ciuda faptului ca urmeaza, cu rezultate remarcabile, o institutie de invatamant cu profil artistic acestia se confrunta cu dificultati in a-si asigura materialele de pictura si instrumentele muzicale, nu au fonduri pentru a participa la cursuri de perfectionare, concursuri sau pentru o expozitie.


| Scopul proiectului
    Scopul programului este acela de a oferi sanse reale de dezvoltare profesionala tinerilor care s-au nascut in familii cu posibilitati financiare reduse. Prin cele 3 componente ale programului reusim sa acoperim nevoile identificate, astfel pe durata unui an putem schimba in bine destinul celor 36 de bursieri.
Obiectivele proiectului sunt: sprijin financiar pentru fiecare din cei 36 de tineri-bursa in valoare de 2,000 euro, dezvoltarea potentialului artistic printr-un program de mentorat, participarea la o tabara de creatie, promovare tinerilor la diferite evenimente.


Tinere Talente Tinere Talente Tinere Talente

| Aria geografica
    Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Oradea, Brasov, Arges, Bucuresti

| Rezumat
    Tinere Talente este un proiect dezvoltat in sprijinul artistilor romani cu potential, din intreaga tara. In anul 2016 programul a sprijinit un numar de 96 tineri artisti, carora li s-au acordat burse, pregatire profesionala de specialitate in cadrul masterclassurilor de orchestra si de canto, mentorat si promovare. Bursele Tinere Talente au fost oferite pentru 36 de tineri artisti din familii modeste, 18 muzicieni si 18 artisti plastici, elevi si studenti la licee si universitati cu profil artistic, cu varsta intre 14-24 de ani, din intreaga tara. Selectia a fost realizata pe baza criteriului social si de un juriu de specialitate. Fiecare tanar din cei 36 alesi a primit o bursa in valoare de 2.000 de euro. Fundatia a organizat 11 intalniri de mentorat, o tabara de creatie, 2 masterclassuri-de: orchestra - condus de dirijorul Tiberiu Soare, masterclass de voce - condus de tenorul Vasile Moldoveanu.

Orchestra Fundatiei este un proiect educativ aflat in al treilea an de existenta si oferă posibilitatea tinerilor artisti de a lua contact cu stilul de lucru si cu repertoriul abordat la nivelul unei orchestre profesioniste. Orchestra a sustinut un important concert sub conducerea dirijorului Tiberiu Soare cu ocazia Concertului Regal Caritabil din 25 octombrie.

Stagiunea Tinere Talente 2016 a cuprins o serie de 9 recitaluri camerale. Scopul acestei stagiuni a fost de a prezenta publicului tinerii bursieri muzicieni si de a le pune in valoare calitatile si performantele.


| Date beneficiari
    Publicul tinta al programului este reprezentat de tineri elevi si studenti de la liceele si universitatile de muzica si arte vizuale din Bucuresti si din tara, tineri care provin din familii cu venituri reduse. In anul 2016 beneficiarii directi au fost 96: 36 de tineri muzicieni si artisti plastici admisi in program (tineri cu varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani), 51 de instrumentisti membri din orchestra FPMR, 28 de solisti prezenti la masterclass-ul de canto.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti sunt membri din familiile tinerilor precum si participantii la evenimentele sustinute in cadrul programului Tinere Talente: expozitiile bursierilor de la arte vizuale, recitalurile si concertele bursierilor de la muzica. Beneficiari indirecti ai programului sunt si telespectatorii sau auditorii emisiunilor in care sunt promovate creatiile tinerilor talentati. Beneficiarii indirecti ai programului Tinere Talente fac parte din medii sociale diverse, din toate categoriile de varsta, sunt iubitori si cunoscatori de arta.

| Activitati
    Selectia in 3 etape: prima este lansarea anuntului de selectie si analiza dosarelor din punct de vedere social si al elegibilitatii. A doua etapa este proba practica si selectia juriului de specialitate pe baza aptitudinilor artistice. A treia etapa este realizarea evaluarilor sociale pentru tinerii selectati in program.
Realizarea planurilor individuale de dezvoltare pentru toti cei 36 de bursieri admisi in program.
Organizarea masterclassurilor si a mentoratelor Fundatiei
Organizarea taberei de creatie unde cei 36 de bursieri au pregatit Gala Tinere Talente.
Concertul Regal Caritabil din 25 octombrie care a adus pe scena Ateneului Roman bursierii de la muzica, alaturi de OFPMR, dirijorul Tiberiu Soare si solistul de talie international Roman Kim. Tot cu prilejul Concertui Regal bursierii de la arte vizuale si-au expus lucrarile in foierul Ateneului Roman.
Gala Tinere Talente desfasurata la Teatrul National Bucuresti a reprezentat momentul in care s-a tras linie dupa un an de munca si studiu.


| Rezultatele proiectului
    In anul 2016 bursierii Tinere Talente au sustinut 47 de concerte si recitaluri, au participat la 4 expozitii individuale si 34 expozitii de grup, la 17 masterclass-uri nationale si international, au fost prezenti la 22 de concursuri nationale si international obtinand 11 premii 1, 2 premii speciale si alte premii.
Beneficiarii programului au primit ajutor financiar care le-a permis sa isi achizitioneze materiale de lucru, instrumente muzicale, participarea la concursuri nationale si internationale, cursuri de pregatire. Au avut oportunitati de cunoastere, de dezvoltare profesionala, de a stabili relatii cu oameni de cultura, relatii cu posibili finantatori. Arta si talentul lor a fost promovat si facut cunoscut in diverse medii sociale si culturale. Membri Orchestrei Fundatiei au avut posibilitatea sa ia contact cu stilul de lucru si repertoriul abordat la nivelul unei orchestre profesioniste, prin interactiunea cu muzicieni deja consacrati si sutinerea a doua concerte in fata publicului avizat. Dezvoltarea la nivel personal prin cresterea increderii in fortele proprii , interactiuni cu persoane din medii diverse, stimularea lucrului in echipa, respectul fata de arta si munca celorlati colegi ai lor sunt cateva din beneficiile si efectele pe termen lung.


| Bugetul
    737282

| Parteneri
    Universitatea de Muzica Bucuresti, Ateneul Roman, Biblioteca Metropolitana, Teatrul National Bucuresti; Parteneri: Fundatia Vodafone Romania, BRD Groupe Societe Generale, Dacia, Kaufland Romania si sponsori SofMedica, B&B Collection, Damen, Residence Hotels, DentalMed Luxury Dental Clinic, Se-Ges, Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria, Eastern Space Systems, Class Living, Deutek, Dentons, Hotel Siqua, ISS, Star Storage.

| Website proiect
    www.tineretalente.org

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2021
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL