close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.

  

Participanti & ProiecteCONIL Fest, Festivalul Integrarii| Organizator:
    Asociația CONIL
| Categorie:
    Incluziune sociala
| Problema de fond
    În contextual în care copiilor cu dizabilități nu li se oferă prea multe șanse de integrare, Asociația CONIL, cea care a lansat în cadrul centrelor sale un concept de educație incluzivă în cadrul căreia se predau zilnic lecțiile iubirii, a toleranței și acceptării, a ales să organizeze un festival national destinat integrării copiilor cu dizabilități.
Astfel, copii cu nevoi special din școli, grădinițe, cluburi din București și din țară performează pe aceeași scenă cu copiii tipici, demonstrînd tuturor că dincolo de orice dizabilitate, există o abilitate ce trebuie descoperită, încurajată și promovată.
CONIL Fest, Festivalul Integrarii este locul în care copiii tipici își dau mâna cu cei cu nevoi speciale.


| Scopul proiectului
    Scopul CONIL Fest, Festivalul Integrării este Acela de a arăta tuturo că și copiii cu dizabiolități pot performa, pot transmite emoție și pot stîâârni ropote de aplauze. Încercăm să dăm o șansă acestor copii. În același timp, copiii tipici participanti primesc o lecție importantă, performând alături de copiii cu dizabilități, ajutându-I pe aceștia și trăind alături de ei emoții copleșitoare.
Dizabilitatea este responsabilitatea comunității iar prin acest festival încercăm să dezvoltăm simțul civic al copiilor tipici care se vor implica în ajutorul copiilor cu nevoi speciale.


CONIL Fest, Festivalul Integrarii CONIL Fest, Festivalul Integrarii CONIL Fest, Festivalul Integrarii

| Aria geografica
    București

| Rezumat
    CONIL Fest este un maraton artistic în cadrul căruia performează atât copii tipici cât și copii cu nevoi special, demonstrând tuturor că dincolo de orice dizabilitate, există o abilitate ce trebuie descoperită, încurajată și promovată. De-a lungul celor 6 ani de CONIL Fest, Festivalul Integrării, numărul copiilor participanti a crescut de la 500 copii (dintre care 70 cu dizabilități), la peste 1200 (dintre care 500 cu nevoi special) la cea de-a XIII-a ediție ce a avut loc în perioada 21-22 mai 2017.
CONIL fest a luat ființă din dorința de a demonstra tuturor că și copiii cu dizabilități pot performa, se pot integra și pot arăta tuturor că sunt talentați! Copii cu nevoi special prezenți pe scena CONIL Fest predau la scenă deschisă lecția iubirii, a toleranței, a acceptării și a prieteniei. Ei își dau mâna cu copiii tipici, performând împreună pe scenă îm aplauzele îndelungi ale publicului care primește o lecție de viață!
Pentru ca acest eveniment să fie și mai atractiv pentru copii, Asociația CONIL oferă, cu ajutorul sponsorilor, fiecarui participant, câte o punguță cadou, diploma și medalie.
Evenimentul este mediatizat atât în mediul online cât și ofline prin parteneriatele pe care le încheiem an de an cu televiziuni, radiouri, site-uri, bloguri, etc.
Echipa CONIL oferă șansa tuturor cluburilor, școlilor, grădinițelor din București și din țară șansa de a evolua pe scena CONIL Fest. Evenimentul se adreseaza cpopiilor cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, tipici sau cu nevoi speciale.
Suntem bucuroși că la fiecare nouă ediție, participanți din țară se alătură proiectului nostru. Am avut bucuria de a îi avea pe scenă pe elevi din Zărnești, Brașov, Constanța, Giurgiu, Viontileasa, Ploiețti, etc.


| Date beneficiari
    Beneficiari direcți - 1200 de copii dintre care 500 cu dizabilități și circa 60 de școli/grădinițe și cluburi din București și din țară

| Date beneficiari
    Publicul țință este format din părinții copiilor ce performează și familiile lor extinse, profesori și coordonatori

| Activitati
    Primul pas în implementarea proiectului este stabilirea datei de desfășurare a festivalului. Urmează etapa de negociere/ închiriere a sălii de desfășurare. Concomitent, sunt contactași foștii participant dar și cluburi și școli noi ce ar putea dori să își prezinte numerele lucrate cu elevii pe parcursul unui semestru. O altă echipă se focusează pe încheierea parteneriatelor media și a promovării evenimentului. O altă echipă va urmări incheierea de contracte de sponsorizare cu căt mai multe copmanii ce doresc să ofere cadouri copiilor.
De asemeena, se poartă discuții cu diverse personalități din mediul artistic, cultural și social care să fie prezente pe scenă pentru decernarea trofeelor către instituții participante. De-a lungul timpului ne-au fost alături personalități precum Mihaela Tatu, Ioana Maria Moldovan, Nicole Cherry, Monica Iagăr, Daniela Teodorescu, leon Magdan, Tily Niculae, Alexandru Arșinel și mulți alții
După finalizarea înscrierilor urmează etapa de organizare efectivă, pregătirea scriturilor pentru prezentatori, lansarea comunicatelor de presă, pregătirea pungilor cadou pentru elevi, comandarea diplomelor și a trofeelor, campanii de promovare, etc.
Dupa eveniment, emiterea de communicate de presă post eveniment, distribuirea fotografiilor cu participanții, arhivarea tuturor informațiilor și lansarea următoarei ediții.


| Rezultatele proiectului
    Urmare a derul[rii proiectului CONIL Fest ajuns ăn anul 2016 la cea de-a XIII-a ediție a adus grupului țintă respectiv copiilor cu dizabilități, următoarele beneficii:
- posibilitatea prezentării pe una din marile scene ale municipiului București, în fața unui public considerabil
- cunoașterea de către copiii tipici a unor cazuri de copii cu dizabilități care, în ciuda handicapului, reușesc ca demonstreze tuturor că dincolo de orice dizabilitate, există o abilitate importantă
- cunoașterea statutului copiilor cu nevoi speciale și problemele cu care aceștia de confruntă în școli - lipsa de toleranță, etichetare, excluziune
- realizarea unor știri care să sensibilizeze opinia publică cu privire la statutul copilului cu dizabilități
- promovarea drepturilor copiilor cu dizabilități
- promovarea integrării și facilitarea acesteia prin realizarea de programe artistice comune
- recunoașterea muncii prin acordarea de diplome și trofee
- interviuri și materiale în presă
- posibilitatea de a fi observați de alți profesori, colaboratori sau sponsori care să le acorde sprijin copiilor cu dizibilități - sponsorizare totală sau parțială, acordare de burse, premii , posibilități de a obține un loc gratuit într-o tabară de vară, etv
- socializarea, participarea alături de copiii tipici prezenți la atelierele și animașia desfășurată în foaier de către colaboratori ai organizatorilor


| Bugetul
    51000,00

| Parteneri
    Proedus, Primăria Municipiului București, Aqua Carpatica, Biofarm, Chipita România, Glaxo Smith Klein, Vel Pitar, Tymbark, Ronțăilă, Editura Integral, Teatrul Constantin Tănase, Brenntag, Teatrul de pe Lipscani, Editura Corint

| Website proiect
    https://www.facebook.com/events/1755031774819019/?active_tab=discussion

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2021
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL