close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.

  

Participanti & ProiecteCasele Ronald McDonald - Case departe de Casa| Organizator:
    Fundatia pentru Copii Ronald McDonald Romania
| Categorie:
    Premiul Special Organizația NEW ENTRY
| Problema de fond
    Casa Ronald McDonald este un program la nivel international, care deserveste copiii grav bolnavi si familiile acestora cu posibilitati materiale reduse, pe perioada internarii copiilor in spitalele de stat, oferindu-le o "casa-departe-de-casa" in mod gratuit. In Romania, spatiile de cazare pentru apartinatori au fost dintotdeauna aproape inexistente, spitalele preferand sa interneze copii pe locurile respective. Astfel, in urma unei analize de nevoi realizata la nivel national, si in urma demararii unui parteneriat cu Consiliul Local Sector 1 si Spitalul pentru Copii Grigore Alexandrescu, a fost luata decizia construirii primei Case Ronald McDonald din Romania, inaugurata in 2003. Cinci ani mai tarziu, cea de-a doua Casa a fost deschisa la Timisoara, in incinta Spitalului Louis Turcanu.

| Scopul proiectului
    Scopul programului Casa Ronald McDonald este de oferi sprijin familiilor fara posibilitati materiale, care vin de la distante mari pentru a asigura cele mai bune tratamente medicale copiilor lor, tratamente de lunga durata. In mod ideal, ne dorim ca fiecare spital mare de copii din Romania sa aiba alaturi o Casa Ronald McDonald.
Obiectivele programului vizeaza:
- cresterea numarului de beneficiari cu minimum 50% in urmatorii 2 ani;
- cresterea calitatii si numarului de servicii oferite;
- implementarea programului de voluntariat;
- diversificarea surselor de finantare;
- cresterea notorietatii


Casele Ronald McDonald - Case departe de Casa Casele Ronald McDonald - Case departe de Casa Casele Ronald McDonald - Case departe de Casa

| Aria geografica
    National

| Rezumat
    Atunci cand copilul este bolnav, viata unei familii se schimba peste noapte, iar parintii sunt coplesiti de griji si de frica. Pentru cei care nu au la indemana ingrijiri medicale de calitate, se mai adauga un stres: distanta de casa, pentru a oferi cea mai buna sansa celor mici. Cateodata, pentru un copil, sa fie inconjurat de dragostea celor dragi poate fi cel mai bun medicament. Casele Ronald McDonald vin in ajutorul parintilor copiilor care sunt internati pentru tratamente de lunga durata, iar pe durata spitalizarii, parintii nu platesc cazarea, obiectivul acestora fiind sa sustina familiile care au nevoie de ajutor prin transformarea Caselor in ACASA. Tocmai de aceea, Casele Ronald McDonald se mai numesc si Case Departe de Casa, avand un impact major in functionalitatea familiilor pe parcursul tartamentelor celor mici. In cei peste 13 ani de functionare in Romania, cele doua Case Ronald McDonald au gazduit peste 15.700 de parinti si copii, pe durata spitalizarii celor mici.
Parteneriatul cu McDonald's sustine inca de la infiintarea Fundatiei proiectele, actiunile si initiativele de implicare in comunitate pe termen lung, in special cele orientate pentru sustinerea si imbunatatirea sanatatii si calitatii vietii copiilor aflati in situatii dificile de viata. McDonald's se implica in proiecte care au un impact real asupra societatii si care contribuie pozitiv la dezvoltarea comunitatilor.


| Date beneficiari
    1697 parinti si copii (799 de familii) in anul 2016. Beneficiarii directi ai programului sunt familiile cu posibilitati materiale reduse, care calatoresc din afara Bucurestiului, respectiv Timisoarei, cu copiii gravi bolnavi, in vederea asigurarii tratamentelor medicale necesare, de cele mai multe ori, de lunga durata. O parte dintre beneficiari sunt si copiii care primesc avizul medicului pentru a locui in Casa. Pana in prezent, peste 15.700 de copii si parinti au beneficiat de serviciile oferite de Casele Ronald McDonald. Casele cresc: - participarea parintilor in luarea deciziilor medicale; - sansele de imbunatatire a starii copiilor; - accesul la ingrijirile medicale si la cele oferite de familie; - timpul petrecut impreuna de catre familie; - satisfactia privind experienta in spital.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti ai programului sunt membrii familiilor celor care locuiesc in Casele Ronald McDonald - bunici, frati sau surori si alte rude. De asemenea, spitalele de stat partenere sunt beneficiari ai celor doua Case, atat la nivel reputational, cat si operational - intrucat Casele preiau si cazeaza apartinatorii pentru care nu exista capacitate de cazare in spitale.

| Activitati
    Activitatile programului sunt:
1. Operationale - cazarea si sustinerea familiilor care au copiii internati la cele doua spitale partenere; gestionarea si administrarea Casei Ronald McDonald pentru a asigura servicii la cele mai inalte standarde; comunicarea cu partenerii pentru identificarea nevoilor si solutionarea acestora, precum si pentru imbunatatirea serviciilor oferite.
2. De comunicare si strangere de fonduri - Campania McHappy Day (campania anuala de strangere de fonduri: 14-20 noiembrie 2016), Maratonul International Bucuresti (4-5 octombrie 2016) si cutiile de donatii din restaurantele McDonald's din Romania (pe tot parcursul anului).

Printre planurile si activitatile pentru urmatorii 2 ani sunt:
1. Construirea a doua noi Case Ronald McDonald in Romania in urmatorii 3 ani;
2. Renovarea si remodelarea Casei Ronald McDonald din Bucuresti, Spitalul Grigore Alexandrescu;
3. Extinderea Casei Ronald McDonald din Timisoara cu inca un etaj;
4. Recrutarea, orientarea si coordonarea de voluntari in cele doua Case existente pentru oferirea de servicii suport pentru parinti si copii;
5. Stabilirea de parteneriate in-kind, logistice si financiare pentru a oferi produse si servicii suport familiilor cazate in Casele Ronald McDonald.
6. Evenimente si campanii de comunicare si strangere de fonduri.


| Rezultatele proiectului
    1. Recunoasterea celor care se bucura de Casele departe de Casa:
“Casa Ronald McDonald este pentru mine, fetita mea si familia noastra un factor important care contribuie la vindecarea copilului nostru. Aceasta este intr-adevar o casa-departe-de-casa, iar fiica noastra abia așteapta, dupa fiecare tratament, sa se intoarca aici. Aici ne recapatam fortele, avand liniste, acces la toate utilitatile casei, bucatarie, sala de mese, frigider, dulap de alimente, vesela, baie proprie. Aici am avut ocazia sa socializam cu alte familii, sa legam prietenii, sa ne sprijinim reciproc. Amplasamentul cladirii este intr-un loc linistit, foarte aproape de Spitalul de copii Louis Turcanu, unde urmam tratamentul, dandu-ne siguranta in cazul unei urgente medicale. Doresc pe aceasta cale sa le multumesc din suflet tuturor celor care ne sprijina in acest moment greu prin care trecem” – Ioana, mama Dianei, 10 ani, Casa Ronald McDonald Timisoara.
2. Sprijinul financiar important pe care il aduce:
Costul estimat pentru 9.000 de nopți de cazare într-o unitate de cazare (regim hotelier) este de minimum 1.100.000 de lei, echivalentul economiilor realizate de familiile care au locuit pe durata anului 2016 in Casele Ronald McDonald.
3. In 2016, programul a avut rezultatele:
- 1.697 de parinti si copii (799 de familii) care au beneficiat de cazare
- 9.002 nopți de cazare gratuita
- grad mediu de ocupare: 80%
- durata medie de ședere: 15 zile
- durata maximă de ședere: 333 de zile
- sprijin in-kind de la 5 noi parteneri
- voluntari suport psihologic parinti, activități de creatie cu copiii


| Argument
    McHappy Day la Bucuresti si Timisoara: McHappy Day este cel mai important eveniment din cadrul campaniei „Mi-e pofta sa fac bine”, organizat in ultimii ani cu scopul de a strange fonduri pentru o noua Casa departe de Casa. De McHappy Day parteneri, vedete si influentatori devin pentru o zi angajati McDonald’s cu norma intreaga la McDonald’s: au luat comenzi, au pregatit produsele pentru clienti si au lucrat in echipa pentru a servi cat mai repede clientii si pentru a le transmite mesajul campaniei.Totul pentru a strange fonduri pentru Fundatia Ronald McDonald. In zilele celor doua evenimente McHappy Day din Bucuresti si Timisoara, suma stransa din donatiile clientilor in cutiile de donatii de la casele de marcat din restaurantele McDonald’s la nivel national a fost de 161,150 lei. Suma totala stransa in urma campaniei „Mi-e pofta sa fac bine” din 2016 a fost de 805,317 lei.


| Bugetul
    882747

| Parteneri
    McDonald's in Romania, 30 de sustinatori corporate, agentiile de comunicare partenere, Spitalul Grigore Alexandrescu (Bucuresti), Spitalul Louis Turcanu (Timisoara), Primaria Timisoara, Consiliul Local Sector 1 Bucuresti

| Website proiect
    http://mcdonalds.ro/caritate

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2021
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL