close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & ProiecteMaratonului Bucuresti ca parte a Bucharest RUNNING CLUB "Bucharest RUNNING CLUB premier events"| Organizator:
     Bucharest Running Club
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    In 1984, Valeria Racila van Groningen castiga aurul olimpic la Los Angeles, iar in 2008 organiza in fruntea Bucharest RUNNING CLUB prima ediție a Maratonului Bucuresti. In contextul scaderii performantelor atletilor romani la capionatele de atletism,al interesului scazut pentru practicarea orelor de sport in scoala, lipsa unor facilitati specifice sau cea unui sistem de stimulare a practicarii si selectiei viitorilor performeri pentru atletism, urmarind tendintele alarmante ale sedentarismului, Valeria alaturi de alti campioni sportivi si impreuna cu Federatia Romana de Atletism au decis sa infiinteze Bucharest RUNNING CLUB si sa demareze evenimentele de alergare de masa.

| Scopul proiectului
    BRC a fost demarat pentru a mobiliza societatea romaneasca catre un viitor mai activ prin:a. dezvoltarea miscarii de masa prin atletism stradal si incurajarea adoptarii unui stil de viata sanatos in randul populatiei. 3000 de copii, 2000 adolescenti alearga/ competitie. Dezvoltarea programelor de educatie prin organizarea de vizite ale campionilor sportivi in scolile bucurestene b. atragerea de finantare pentru ONG-uri; dezvoltarea fundraising-ul personal si de grup (cresterea numarului de ONG-uri de la 2 in 2009 la 26 in 2016) d.dezvoltarea conceptului de voluntariat sportiv.

Maratonului Bucuresti ca parte a Bucharest RUNNING CLUB "Bucharest RUNNING CLUB premier events" Maratonului Bucuresti ca parte a Bucharest RUNNING CLUB "Bucharest RUNNING CLUB premier events" Maratonului Bucuresti ca parte a Bucharest RUNNING CLUB "Bucharest RUNNING CLUB premier events"

| Aria geografica
    Bucuresti - locatie de desfasurare, acoperire nationala si internationala

| Rezumat
    Bucharest RUNNING CLUB (BRC) ofera solutii unor probleme sociale ale societatii romanesti.1.Combaterea sedentarismul populatiei urbane: obiectivul de a creste gradul de sanatate a oamenilor din mediul urban prin miscare si stil de viata sanatos.2.Interesul scazut acordat orelor de sport in sistemul educational romanesc-prin programul multi anual MB am avut numeroase activitati care motiveaza copiii sa se implice in diferite activitati sportive.3 Nutritia populatiei tot mai precara in nutrienti au dus la cresterea obezitatii si diabetului. BRC dezvolta programe de nutritie complementare programelor de educatie fizica.4. Dezvoltarea spritului civic si oportunitatea dobandirii experientei profesionale a tinerilor. BRC dezvolta din 2012 platforma voluntarinsport.ro in scopul dezvoltarii miscarii de voluntariat sportiv în Romania cu peste 1.000 de persoane inscrise pe an. 5.Sustinerea imaginii Romaniei in strainatate. Colaborarea cu Ambasada Romaniei din Spania si Italia pentru orientarea companiilor media catre grupurile de romani care practica turismul sportiv, calatoresc si sunt cetateni europeni moderni. 6. Dezvoltarea turismului sportiv: BRC a introdus Bucurestiul pe harta competitiilor internationale de alergare.Peste 14.000 de alergători din peste 65 de țări participă anual la MB si peste 30.000 alergatori participa la Bucharest RUNNING CLUB premier events.Dezvoltarea performantei in atletism prin includerea campionatelor nationale de maraton in cadrul MB de catre Federatia Romana de Atletism si prezenta sportivilor de elita din strainatate.7 Atragerea de finantare pentru ONG-uri prin implicarea la MB a peste 26 ONG-uri. MB este evenimentul care aduna cei mai multi bani pentru ONG-uri si cauze sociale intr-o singura zi, respectiv peste 100.000 euro adunati.

| Date beneficiari
    Beneficiari directi sunt cei 1000 de voluntari participanti la proiecte, cei peste 200 care trec prin Programele de training, cei 30.000 alergatori, cei peste 3.000 care participa la programele de antrenament si nutritie, cei 30.000 de spectatori. Bucharest Running Club a pus bazele miscarii si alergarii de masa in Romania iar acum sunt peste 60.000 alergatori activi doar la nivelul Bucurestiului. BRC a dezvoltat in Romania modelul asocierii competitiilor de alergare si sport de masa cu o cauza sociala, umanitara sau ecologic iar în prezent sunt peste 20 cauze partenere ale fiecărei editii ale Maratonului Bucuresti. La fiecare dintre ele sunt adunate fonduri de pana la 100.000 euro pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. Beneficiarii sunt cei 11.000 de alergatori si cele 26 de cauze si ONG-uri asociate Maratonului Bucuresti. La MB, 8 ONG-uri asociate si 18 ONG-uri recomandate au strans bani pentru sustinerea activitatilor proprii prin:

| Date beneficiari
    familiile si grupurile de lucru ale alergatorilor (s-a demonstrat cresterea performantei scolare sau la serviciu a celor care fac sport in mod regulat) - 100.000 de beneficiari indirecti si peste 200.000 beneficiari indirecti prin ONG-urile partenere, familiile cazurilor asistate. Cei 26.000 abonati la newsletter. Alergarea este cel mai practicat sport din Romania,conform unui studiu lansat in 2015 , 66% dintre respondenti alearga de cel putin 2-3 ori pe saptamana, locul preferat de alergare fiind in aer liber. Toate acestea au fost demarate prin eforturile BRC care a fost pionier, deschizator de drum in 2008 pentru ca astazi sa existe peste 100 de evenimente de alergare, zeci de programe de antrenament - dar toate acestea, pe langa obiectivele specifice ale fiecarui grup, exista permanent obiectivele si tintele de participare si antrenament pentru evenimentele Bucharest Running Club, pe nivel de performanta : 10Km - la Bucharest 10K & Family Run in aprilie, SemiMaratonul Bucuresti in mai si Maratonul Bucuresti in octombrie ale fiecarui an.

| Activitati
    1Organizarea unor programe de antrenamente de-a lungul anului. Printre alergatorii de la Maratonul Bucuresti 2016 s-au organizat zeci de cluburi de alergare ale companiilor, scolilor, organizatiilor partenere. Sportul reprezinta mediul perfect pentru echilibrarea bunastarii fizice si psihice ale angajatilor pentru invatarea continua si dobandirea de competente competitive. Crearea unei comunitati sportive in cadrul companiilor duce la construirea unei coeziuni interne, spiritului de echipa si dezvoltarea personala. 2. Bucharest Running Club a oferit tabere de vara cu activitati sportive elevilor din scolile cu cei mai multi alergatori la Maratonul Bucuresti(40 de locuri in tabere scolare); echipamente sportive scolilor cu participare activa la competitiile de alergare(6 scoli) ; separat, au primit echipamente scolile si liceele din zone defavorizate sau cu elevi din categorii vulnerabile (6 scoli); au fost organizate intalniri cu lideri din lumea sportului in cadrul unui program itinerant la 8 dintre scolile din Bucuresti, pe parcursul anului scolar (Andreea Raducan, Alina Dumitru, Monica Rosu Viorica Susanu, Valeria van Groningen, Georgeta Andrunache, Doina Ignat –multiple campioane olimpice care sunt si ambasadoarele MB. 3. Programele de selectie si training pentru voluntari la care participa peste 1000 pe persoane pe an,BRC ofera si programe de internship la care participa cateva zeci de tineri anual. Acestea sunt derulate prin platforma voluntarinsport.ro.

| Rezultatele proiectului
    Cea de-a 9-a editie,Maratonul Bucuresti a inregistrat o crestere de participare a alergatorilor cu 20% fata de editia din 2015. 400 voluntari proprii si tot atatia de la ONG-urile partenere au revenit la evenimentele BRC; Copiii care participa an de an la cursele copiilor se antreneaza si revin anul urmator (exista o evidenta a grupurilor, profesorilor coordonatori, si a castigatorilor). Peste 300 de companii care au grupuri de alergare cu antrenamente, programe de nutritie, well being. Cresterea este intre 10 si 30% anual a participantilor la aceste programe in fiecare companie, toate avand ca obiective specifice competitiile de alergare ale BRC. Acoperirea media nationala si internationala in valoare de ~2.208.981 euro. Social Media: Facebook=17.000 like; reach total peste 3.900.000; Website: www.bucuresti-maraton.ro/com = vizitatori unici 65.000; Destinatari newsletter bilunar 25.000 persoane. Oferim premii si organizam competitii specifice pentru toate categoriile de varsta: de la Jogging in Scutece - pentru parinti si bebelusi pana la cei mai varstnici alergatori - peste 80 ani. Participarea la cursele pentru parinti si bebelusi creste cu aproximativ 25% pe an; rata de revenire in randul copiilor este de 85% iar in randul adultilor de peste 60%. Fondurile stranse pentru cauzele asociate si recomandate ale MB 2016 au fost peste 170.000 euro

| Bugetul
    5262500,00

| Parteneri
    Raiffeisen Bank, adidas, Vodafone, Ciuc Radler, UNIQA Asigurări, SAMAS Sănătate pentru Mame și Sugari, Isostar- Izvorul Minunilor, Hotel Athenee Palace Hilton, Accenture, Mega Image, Campofrio, Mastercard, City Grill-Hanu’ Berarilor, Club Moving România, Global Relocations Services, Media Image; parteneri institutionali:Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Tineretului și Sportului, Federaţia Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, AIMS; organizațiile: Smart Atletic, MPG, Ro Club Marathon, 7card, Integrated Consulting Group, RATB; parteneri media: TV City, TVR, Europa FM, Itsy Bitsy, National TV, Cartoon Network, Boomerang, Gazeta Sporturilor, Ring, Men’s Health, Cosmopolitan, Beau Monde, Sănătatea de azi, Casa Lux, National Geographic Traveler, Mami, România Liberă, Academia Cațavencu, Alerg. organizatii non-profit: Hospice Casa Speranței, Homes and Hopes for Children, Fundația Olimpică Română, Viitor Plus – Asociația pentru Dezvoltare Durabilă, WWF- Team Panda, United Way, Light into Europe, Little People, Touched Romania- Casa Agar, Fundația pentru Dezvoltarea Popoarelor, Star Storage, Hand2Hand, Special Olympics, Casa Ioana, Fundația Inimii, Atletic Cardio Club, Crucea Roșie, Asociația Suedeză pentru Ajutor Umanitar, Asociația Ajungem Mari, Concordia

| Website proiect
    www.bucharest-marathon.com

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2020
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL