close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.
 

Participanti & ProiecteTurda Treasure Hunt| Organizator:
    Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică
| Categorie:
    Protecția mediului
| Problema de fond
    Două nevoi fundamentale au dus la implementarea proiectului, care au fost identificate printr-un focus grup, la care au participat câțiva tineri din cadrul asociației:
(1) Sedentarism cauzat de contextul pandemic, din cauza acestuia membrii comunității au fost nevoiți să petreacă perioade lungi închiși în casă, având parte de activități monotone și statice, necesare, de multe ori omițând aspecte privitoare la sănătatea lor.
(2) Alt punct important, care a dat startul acestui proiect a fost lipsa semnificativă a motivației tinerilor în raport cu realizarea activităților fizice, din cauza faptului că unui tânăr îi este ocupat timpul de către cadrul școlar și extrașcolar. Proiectul nu a avut ca scop doar creșterea nivelului de activitate sportivă în rândul tinerilor, ci au pus la încercare și condiția lor fizică și ambiția lor.


| Scopul proiectului
    Scopurile principale ale acestui proiect au fost: conștientizarea cu privire la importanța activităților sportive și încurajarea acestora; dezvoltarea unui sistem de comunicare eficient în rândul adolescenților; dezvoltarea aptitudinilor de muncă în echipă și a gândirii strategice, încurajând spiritul competitiv.
Obiectivele propuse au răspuns, pe rând, într-un mod sau altul, multiplelor scopuri prin activitățile desfășurate.


Turda Treasure Hunt Turda Treasure Hunt Turda Treasure Hunt

| Aria geografica
    Turda

| Rezumat
    Turda Treasure Hunt a fost un eveniment sportiv care a avut loc cu ocazia zilei de Halloween și care a durat peste șase ore, în care tinerii s-au implicat prin a participa la o căutare de comori, într-o manieră distractivă, dar și competitivă, acesta fiind un concurs, la sfârșit fiind premiat prin niște pachețele cu dulciuri, în funcție de locul pe care s-au clasat. Treasure Hunt-ul a constat într-o serie de probe inspirate din serialul, nou apărut, Squid Game, care a fost ales chiar și ca temă a acestuia. Probele au fost gândite în așa fel încât să răspundă la nevoile comunității, fiind interactive și au avut ca scop creșterea nivelului de interes al tinerilor față de sport. Mai mult decât atât, proiectul a urmărit și creșterea motivației tinerilor, privind începerea unui stil de viață activ, rupt din monotonia pandemiei. Au participat 70 de tineri implicați în proiect care și-au asumat rolurile predefinite de echipa de organizare și au fost împărțiți în jucători și soldați, jucătorii reprezentând majoritatea. Aceștia au fost împărțiți în echipe de câte 2 persoane, respectând astfel normele de siguranță pentru virusul Sars-Cov 2. Participanții au avut de parcurs 8 probe, care le puneau la încercare diferite abilități, cum ar fi: mișcarea rapidă, creativitate, strategie, echilibru și multe altele, punându-se accent în special pe activitatea sportivă. Tinerilor participanți le-a fost răsplătită munca din cadrul proiectului printr-un premiu pe măsură.

| Date beneficiari
    70 tineri de liceu

| Date beneficiari
    Aproximativ 200 de persoane informate de pe paginile de social media, prietenii beneficiarilor direcți și oamenii care treceau pe stradă și vedeau beneficiarii direcți concurând.

| Activitati
    În vederea îndeplinirii tuturor obiectivelor, am parcurs următoarele etape:
Generarea de interes față de activitate în rândul tinerilor: Proiectul a avut ca și grup țintă liceeni cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani, din Turda și Câmpia Turzii, cu o înclinație spre domeniul sportiv și al menținerii unei bune stări fizice. Am captat atenția grupului nostru țintă alegând o temă care să fie un punct de interes pentru majoritatea acestora, și anume noul serial al sezonului, Squid Game, serial în care este reprezentat un efort fizic imens de către personaje, dându-le și un indiciu participanților cu privire la ceea ce urmează și la tipul probelor de care urmau să treacă.
Desfășurarea activității: Cei 70 de tineri implicați în proiect și-au asumat rolurile predefinite de echipa de organizare și au fost împărțiți în jucători și soldați, jucătorii reprezentând majoritatea. Aceștia au fost împărțiți în echipe de câte 2 persoane. Participanții au avut 8 probe de parcurs, toate punându-le la încercare abilități precum mișcarea rapidă, creativitate, strategie, echilibru și multe altele, iar la final au luat parte la un adevărat treasure hunt în Parcul Central din Turda.


| Rezultatele proiectului
    PE TERMEN SCURT:
A. În mod direct: 70 de tineri au reușit să iasă din zona de confort prin colaborarea cu o persoană necunoscută și prin parcurgerea probelor. Ei au prins gustul activităților sportive și beneficiile lor, dezvoltându-și spiritul de echipă, competitiv și abilitatea de a lua decizii sub presiunea timpului.
B. În mod indirect: promovarea sportului, în mediul online, prin postarea de pe pagina oficială a organizației, ajungând la un număr considerabil de persoane, dar și prin faptul că mesajul nostru a ajuns la persoanele care au văzut participanții alergând în timp ce se distrau pe stradă.
PE TERMEN LUNG:
Atât participanții proiectului cât și organizatorii acestuia au beneficiat de pe urma proiectului pe un termen lung.
a. Participanții au fost motivați să aibă grijă atât de propria sănătate, cât și de cea a celor din jur, au învățat despre egalitatea de șanse prin intermediul coechipierului.
b. Organizatorii proiectului au căpătat noi competențe în ceea ce privește coordonarea unui proiect și mai ales, a unui grup mare de participanți, pe o perioadă de 6 ore, în locații multiple. De asemenea, au descoperit noi bune practici în vederea organizării unui eveniment de o asemenea amploare, în condiții extreme, precum situația pandemică actuală.
c. Am arătat și altor ONG-uri că activitățile sportive sunt o necesitate în rândul tinerilor, și nu numai. Proiectul s-a desfășurat la a doua sa ediție, transformându-se într-o tradiție a celebrării activității sportive cu ocazia Halloweenului.


| Bugetul
    450

| Parteneri
    Nu este cazul.

| Website proiect
    

Copyright © Gala Societății Civile - 2022
Site dezvoltat de Netvibes