close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



WISE.travel



| Organizator:
    Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    Fiind un produs de economie sociala, ne-am uitat la 2 aspecte cand am decis sa pornim acest start-up:

• Nevoile noastre ca organizatie de a asigura sustenabilitatea programelor sociale pe care le derulam si de a ajuta cat mai multi tineri cu dizabilitati.
• Nevoia si dorinta oamenilor de a calatori cat mai mult si de a fi informati corect cu privire la produsele si serviciile turistice din piata.

Am analizat:
• Tipurile de produse online existente pe piata, ce functioneaza bine si ce ar trebui facut altfel (concurenta) – Booking.com, Expedia, TUI, Eturia, DreamTrips;
• Aspecte legate de functionare – furnizori, autorizatii necesare, procesatori de plati online, functionalitati practice ale aplicatiei, aspecte contractuale si financiare ș.a.
• ONG-uri si intreprinderi sociale interesate de produs;
• Resurse necesare – umane/financiare


| Scopul proiectului
    Ne-am propus sa dezvoltam un nou produs de economie sociala, care sa asigure o sursa de venit pentru atingerea misiunii sociale a fundatiei, cea de integrare in comunitate a tinerilor cu dizabilitati, dar si de multiplicare a binelui din comunitate sustinand prin WISE.travel activitatea altor ONG-uri si Intreprinderi Sociale la nivel mondial.


WISE.travel WISE.travel WISE.travel

| Aria geografica
    Fiind un produs online are acoperire globala.

| Rezumat
    La fel ca alte ONG-uri, ADV are provocarea continua de a asigura sustenab misiunii asumate. In timp, am constatat ca cel mai sanatos mod de a creste o organizatie este atunci cand nu depinzi neaparat de bani europeni, ci ai ”propria undita cu care pescuiesti zi de zi” in piata economica.

In 2015 am decis sa investim 100.000 Euro din profitul realizat in dezvoltarea produsului WISE.travel. Ne-am autorizat in august 2016 ca agentie de turism, iar in mai 2018 am migrat in online prin https://wise.travel

Am construit WISE.travel pentru a conecta in mod eficient calatorii, companiile și afacerile sociale cu industria de turism. Viziunea noastra implica un alt mod de a calatori - responsabil - care ofera turistilor posib de a lua parte la diferite activitati furnizate de ONG-uri la nivel mondial.

Calatorul alege un ONG pentru care WISE doneaza jumatate din profitul brut. O companie poate utiliza WISE ca partener de calatorii business si in acest mod, sa sprijine ONG-ul favorit. Gestul este parafat prin certificatul de impact social pe care il acordam in concordanta cu Global Goals si directiva 95 de raportare CSR.

Platforma include 180.000 de hoteluri, 22.000 masini, 18.000 de activitati si oferte speciale. Sunt 30 de ONG-uri partenere si alte 1.800 listate ca sugestii geografice pentru calatori. De la infiintare, €28.000 au fost donati/investiti in programe sociale.

In plus, atunci cand un turist alege sa calatoreasca in Atena de exemplu, ii sunt sugerate automat activitati si afaceri sociale din zona, oferindu-i oportunitatea de a achizitiona suveniruri de la un atelier in care lucreaza pers cu dizab sau de a servi o masa intr-un restaurant social. Nu percepem comision pentru promovare.


| Date beneficiari
    Peste 40.000 vizitatori unici la nivel mondial. Clientii nostri sunt persoane fizice, companii si ONG-uri. Beneficiarii directi sunt persoanele care beneficiaza de servicii sociale in cadrul celor 30 parteneri non-profit.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti sunt in special grupurile tinta cu care lucreaza cele peste 1800 de ONG-uri si Intreprinderile Sociale listate in platforma.

| Activitati
    1. Realizare studiu de piata si plan de afaceri;
2. Recrutare si angajare persoane cu experienta specifica;
3. Realizare concept produs;
4. Autorizarea ca agentie de turism;
5. Contactarea si semnarea de contracte cu furnizori de travel la nivel mondial;
6. Demararea activitatii ca agentie de turism offline;
7. Promovarea produselor si serviciilor oferite;
8. Demararea activitatii de realizare platforma online WISE.travel;
9. Testare platforma in piata la clienti persoane fizice, companii, ONG-uri si Intreprinderi Sociale;
10. Dezvoltare platforma in functie de feedback-ul primit;
11. Semnare contracte cu procesatori de plati si integrare in platforma;
12. Testare functionalitate platforma;
13. Lansare oficiala produs WISE.travel in data 24 mai 2018;
14. Promovare si marketing;
15. Integrare noi functionalitati;
16. Vanzare produs;
17. Dezvoltare continua, inclusiv realizare whitelabel (franciza) pentru ONG-uri, bloggeri, companii care doresc propria agentie de turism cu tot suportul asigurat din partea WISE.travel.
18. Mapare cu ajutorul clientilor a locatiilor de cazare in ceea ce priveste accesibilitatea pentru persoane cu dizabilitati /varstnici si acordarea de note / certificate pe accesibilitate, asa cum face Booking si TripAdvisor pe calitate. In acest sens, vom incuraja locatiile de cazare sa-si accesibilizeze spatiile, iar persoanele cu dizabilitati sau cu probleme de mobilitate sa aleaga sa se cazeze acolo unde locatiile intrunesc conditiile.


| Rezultatele proiectului
    BENEFICII PENTRU CALATOR
1. Servicii de calitate la un click distanta si suport offline pentru oferte personalizate sau situatii neprevazute;
2. Un pachet complet de servicii turistice - hoteluri, inchirieri masini, activitati si cele mai bune variante de zbor pentru perioada si destinatia selectata pentru cazare.
3. Plus valoare pentru achizitia realizata. Profitul este reinvestit in sustinerea programelor derulate de catre ONG-urile inscrise in platforma;
3. Un nou mod de a calatori - sustii comunitatea vizitata: – mananci la un restaurant social, cumperi suveniruri realizate de persoane cu dizabilitati, participi la actiuni de voluntariat in alta tara, etc.

BENEFICII PENTRU COMPANII
1. O platforma complet automatizata pentru calatoriile business si motivarea angajatilor;
2. Economii pentru companiile partenere – automatizare proces de achizitie si reducerea resurselor alocate acestei activitati. Preturi competitive pe piata;
3. Rapoarte transparente de impact social in timp real. Parteneriatul cu WISE.travel este inclus in politica de CSR a companiei.
Detalii https://wise.travel/ro/corporate

C. BENEFICII PENTRU ONG
1. O sursa suplimentara de autofinantare fara ca angajatii, prietenii sau donatorii organizatiei sa aloce bani suplimentar pentru acest lucru. Doar isi schimba furnizorul de turism, de la booking.com sau alt site competitor, la WISE.travel;
2. Promovarea gratuita a propriilor produse si servicii catre calatori si generarea de venituri suplimentare;
Detalii aici https://wise.travel/ro/ong


| Bugetul
    475000

| Parteneri
    Nu este cazul.

| Website proiect
    https://wise.travel





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes