close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Cafeneaua Brutaria cu Povesti si Hostelul Bread and Breakfast



| Organizator:
    Organzația Umanitară CONCORDIA
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    Tinerii care terminau cursurile de chelner, cu o durata de pana la doi ani, organizate de Scoala de Meserii CONCORDIA din cadrul Centrului pentru Educatie si Formare Profesionala CONCORDIA (cu sediul in localitatea Ploiesti) aveau nevoie de spriijin in cautarea unui loc de munca. Astfel, au fost inaugurate cafeneaua Brutaria cu Povesti si Hostelul Bread&Breakfast, din strada Petru Cercel, nr.1 (Bucuresti), pentru a oferi tinerilor posibilitati de practica in domeniul Horeca, precum si de angajare, in cazul in care acestia doreau sa ramana, mai departe, angajati in cadrul Organizaiei Umanitare CONCORDIA.

| Scopul proiectului
    In locatia situata in Bucuresti, str. Petru Cercel nr. 1, sect.4, Organizatia Umanitara CONCORDIA a renovat si dotat corespunzator o cladire, care incepand cu 2018 gazduieste cele doua intreprinderi sociale. Dezvoltarea acestor intreprinderi sociale contribuie la indeplinirea misiunii CONCORDIA, de a sprijini reintegrarea profesionala a categoriilor defavorizate. In sprijinul acestor initiative, suntem motivati si decisi sa implicam si alte servicii ale organizatiei, pentru a asigura un suport integrat si complementar: sprijin educational, jobcoach pentru loc de munca, consiliere psihologica

Cafeneaua Brutaria cu Povesti si Hostelul Bread and Breakfast Cafeneaua Brutaria cu Povesti si Hostelul Bread and Breakfast Cafeneaua Brutaria cu Povesti si Hostelul Bread and Breakfast

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Hostelul Bread&Breakfast si Brutaria cu Povesti reprezinta un proiect comun de economie sociala, dezvoltat de Organizatia Umanitara CONCORDIA, care imbina principiile unei afaceri cu o componenta sociala. Acest proiect reprezinta o noua directie strategica de dezvoltare a economiei sociale in cadrul Organizatiei Umanitare CONCORDIA. Clientii care aleg serviciile hostelului sau a cafenelei noastre sustin proiectele sociale ale Organizatiei Umanitare CONCORDIA si sprijina reintegrarea pe piata fortei de munca a tinerilor provenind din medii defavorizate. Astfel, anual, acest proiect creeaza 8 locuri de munca si 10 locuri de practica profesionala pentru beneficiarii Organizatiei Umanitare CONCORDIA. La Brutaria cu Povesti clientii pot consuma produsele de patiserie fabricate la Brutaria CONCORDIA (miniguglof, prajitura cu viine sau caise, prajitura Linzer, prajitura cu mere si prajitura cu ciocolata si nuca), precum si cafea, bere, sucuri si apa minerala. Toate veniturile obtinute din vanzarea acestor produse sunt directionate catre sustinerea proiectelor sociale ale Organizatiei Umanitare CONCORDIA.

| Date beneficiari
    8 angajati si 10 tineri in practica profesionala

| Date beneficiari
    Persoane care doresc sa lucreze intr-un spatiu relaxant, care vor sa organizeze ateliere sau seminarii cu un numar de maxim 25 de participanti. Persoane care sunt in cautarea unei cazari centrale in Bucuresti, in sistem hostel.

| Activitati
    Cafeneaua Brutaria cu Povesti si Hostelul Bread&Breakfast sunt intreprinderi sociale, care sprijina cauza tinerilor aflati in dificultate, care urmeaza cursurile organizate de Scoala de Meserii, din cadrul Centrului pentru Educatie si Formare Profesionala CONCORDIA sau care au parcurs programul de job coaching derulat de CONCORDIA. Printre activitățile angajaților se numără:
Desfasurarea activitatilor de receptie hoteliera: efectuarea de operatii specifice pentru sosirea si plecarea clientilor, asigurarea efectuarii platilor de catre clienti, oferirea de servicii hoteliere catre client, rezolvarea reclamatiilor clientilor, promovarea imaginii hotelului, organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii punctului de receptie.
Desfasurarea activitatilor de servire a clientilor cu produsele/bauturile comandate de catre acestia.
Asigurarea curațeniei in toate camerele, grupurile sanitare, spatiile anexe, holuri, etc din cadrul cladirii. Obiectivele specifice ale posturilor sunt asimilate celor generale organizationale, de a sustine tinerii beneficiari in vederea reintegrarii scolare, sociale si profesionale a acestora si a formarii deprinderilor de viata independenta si responsabila.


| Rezultatele proiectului
    Tinerii care au urmat cursul de chelner, derulat pe parcursul a doi ani, in cadrul Scolii de Meserii CONCORDIA, au putut efectua practica profesionala in cadrul Cafenelei Brutaria cu Povesti, marea majoritate fiind consiliati apoi in gasirea unui loc de munca in domeniu (companii din domeniul Horeca), altii dorind ca, pentru o perioada, sa ramana angajatii cafenelei sau al hostelului, proiecte sociale dezvoltate de Organizatia Umanitara CONCORDIA. Cursurile organizate in cadrul Centrului pentru Educatie si Formare Profesionala CONCORDIA pun un mare accent pe formarea practica, 75% reprezentand pregatire practica si 25% teorie.

| Bugetul
    396000

| Parteneri
    Organizatia Umanitara CONCORDIA

| Website proiect
    www.breadandbreakfast.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes