close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



ACT - tacamuri flexibile



| Organizator:
    Matei Alexandra
| Categorie:
    Inițiative Cetățenești
| Problema de fond
    Proiectul a inceput atunci cand imi cautam un subiect pentru lucrarea de diploma si am cunoscut-o pe Doina - pacienta cu artrita psoriazica de aprope 30 de ani. M-a fascinat bucuria cu care isi traieste viata in ciuda nevoilor speciale pe care le are. Mi-am dorit sa creez un produs care sa o ajute pe ea si pe celelalte persone pentru care mancatul este o activitate dificila. Am studiat boala, am vorbit cu medici si pacienti pentru a intelege mai bine situatia si pentru a realiza un produs care sa raspunda nevoilor utilizatorului.

| Scopul proiectului
    Obiectivul proiectului a fost gasirea unui design pentru tacamuri care sa fie ergonomic si adaptabil diferitelor tipuri de deformari si anchiloze ale mainilor si sa se poata folosi in diferite stadii ale bolii.
Scopul este de a reda independenta si de a readuce bucria de a manca acestor persoane.


ACT -  tacamuri flexibile ACT -  tacamuri flexibile ACT -  tacamuri flexibile

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    ACT este un set de tacamuri dedicat persoanelor care sufera de artrita sau de alte boli care afecteaza mobilitatea membrelor superioare (7% din populatia globala se afla in aceasta situatie). Manerul flexibil ii permite utilizatorului sa schimbe forma in functie de nevoie si de modul in care evolueaza boala.
Proiectul a inceput ca studiu pentru lucrea de diploma, dar am vrut sa il transform in ceva mai mult decat un teanc de planse in arhiva facultatii. Mi-am dorit sa creez un produs care sa redea independenta si sa readuca bucuria de a manca acestor persoane.
ACT este rezultatul unei lungi perioade de cercetare, studiu al bolii, discutii cu medici si pacienti, schitare, prototipare si testare a prototipurilor cu ajutorul beneficiarilor. Ideea a venit dupa saptamani de schite si machete de studiu care pareau sa nu duca la nici un rezultat. Intr-o seara imi puneam parul pe bigudiuri , cand mi-a venit ideea de a realiza niste tacamuri cu maner flexibil. Bigudiurile nu au fost doar un punct de plecare, ci chiar le-am folosit ca atare pentru manerele machetelor de studiu.
In tot acest timp au fost cateva momente definitorii in evolutia proiectului:
1. Colaborarea cu APAA prin intermediul careia am participat la conferinte in domeniu si am intrat in contact cu pacienti.
2. Participarea la acceleratorul Level Up unde am dezvoltat produsul si am organizat o campanie de crowdfunding pe Indiegogo.
3. Castigarea fazei nationale a concursului european Hillary Social Enterprise 4 Women si reprezentarea Romaniei in Olanda la faza international.
4. Obtinerea unui brevet EUIPO valabil la nivel European.
In acest moment ne aflam in faza de productie si ne dorim ca ACT sa ajunga la cat mai multe persoane pentru a le usura viata.


| Date beneficiari
    Pacienti care sufera de artrita sau de alte boli care afecteaza mobilitatea membrelor superioare

| Date beneficiari
    Rudele si prietenii pacientilor

| Activitati
    ACT este rezultatul unei lungi perioade de cercetare, studiu al bolii, discutii cu medici si pacienti, schitare, prototipare si testare a prototipurilor cu ajutorul beneficiarilor.
Dupa creearea prototipului final am oganizat o campanie de strangere de fonduri care s-a incheiat in decembrie 2019 si prin care am incercat sa obtinem banii care sa ne ajute sa producem tacamurile. In acest moment suntem in faza de productie.


| Rezultatele proiectului
    Faptul ca s-a dovedit ca produsul este util beneficiarilor ne face sa credem ca ne-am indeplinit obiectivul.

| Bugetul
    6000

| Parteneri
    APAA - Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune

| Website proiect
    https://actdesign.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes