close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



MagicHELP - Reteaua Solidaritatii



| Organizator:
    Asociatia MagiCAMP
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    In Romania, tratamentul copiilor cu afectiuni grave este, de multe ori, amanat sau abandonat pentru ca parintii nu au resursele financiare necesare. Familiile copiilor cu afectiuni grave se zbat la marginea saraciei. Cheltuielile familiilor copiilor bolnavi de cancer se dubleaza dupa momentul diagnosticului (Studiu MagiCAMP, 2018) ca urmare a tratamentului, in timp ce veniturile familiei se reduc. Nu de putine ori, unul dintre parinti isi pierde locul de munca. “Toxicitatea financiara a cancerului” afecteaza intreaga familie si pericliteaza accesul copilului la tratament si, implicit, sansele de supravietuire si recuperare. Lucrurile sunt similare in cazul altor boli cronice precum diabetul sau afectiunile renale, in care copii sunt dependenti de dializa, dar si in cazul tulburarilor de dezvoltare precum autismul sau sindromul Down

| Scopul proiectului
    Scopul MagicHELP este sa creeze o punte intre familiile copiiilor cu afectiuni grave si parteneri care pot sa ofere gratuit produse si servicii.
Obiective:
Dezvoltarea Aplicatiei MagicHELP, pilotarea proiectului in Bucuresti, dezvoltarea unei retele de beneficiari, voluntari si parteneri la nivel national pana la finalul anului 2019.
Unul dintre obiectivele principale a fost sa depasim 500 de beneficiari ai proiectului pana la sfrasitul anului, iar acesta a fost deposit cu brio.


MagicHELP - Reteaua Solidaritatii MagicHELP - Reteaua Solidaritatii MagicHELP - Reteaua Solidaritatii

| Aria geografica
    Rețeaua Solidarității se derulează nivel național, prin dezvoltarea unei rețele de parteneri care oferă bunuri și servicii gratuite familiilor copiilor cu afecțiuni grave. Într-o primă fază focusul proiectului a fost dezvoltarea rețelei de parteneri în orașele cu centre medicale mari: București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța, Brașov, Craiova, Târgu Mureș.

| Rezumat
    MagicHELP - Rețeaua Solidarității este prima aplicație mobilă care ajută familiile cu copii bolnavi cronic și grav să beneficieze de servicii și produse gratuite. Prin intermediul aplicației MagicHELP, disponibilă pe Android și IOS, conectăm nevoile familiilor cu copii bolnavi cu întreaga comunitate care vrea să ofere ajutor prin servicii și bunuri. Familiile pot accesa cu ușurință servicii de transport, cazare, masa, sau servicii medicale și medicamente. Schimbul se face simplu prin scanarea unui cod, sau a unui card de reduceri. Peste 100 de parteneri, companii locale și lanțuri multinaționale, oferă gratuit produse și servicii prin intermediul aplicației MagicHELP.
Scopul proiectului și al aplicației MagicHELP este să faciliteze accesul copiilor cu afecțiuni grave la diagnostic și tratament corect și la timp. Când un copil are un diagnostic grav, întreaga familie este afectată. MagicHELP ajută famiiile copiilor cu afecțiuni grave să facă față dificultăților financiare pe care le confruntă ca urmare a tratamentului de lungă durată de care are nevoie copilul. MagicHELP se adresează familiilor copiilor cu cancer, boli neuro-motorii, malformații ale sistemului cardio-circulator, insuficiențe renale cronice, hepatite, diabet de tip I, lupus, boli cronice intestinale, boli metabolice congenitale, epilepsii, paralizii, hidrocefalii, arsuri grave, autism, sindrom Down, alte tulburări de dezvoltare sau boli cronice grave, care necesită tratament pe termen lung.
La finalul anului 2019, MagicHELP avea deja 400 de beneficiari, majoritatea acestora în București.


| Date beneficiari
    MagicHELP se adreseaza familiilor care au un copil cu diagnostic grav: cancer, boli neuro-motorii, malformatii ale sistemului cardio-circulator, insuficiente renale cronice, hepatite, diabet de tip I, lupus, boli cronice intestinale, boli metabolice congenitale, epilepsii, paralizii, hidrocefalii, arsuri grave, autism, sindrom Down, alte tulburari de dezvoltare sau boli cronice grave, care necesita tratament pe termen lung. La finalul anului 2019, MagicHELP avea beneficiari directi: 180 de familii beneficiare și un număr estimat de beneficiari directi de 720 de membri de familie (180 * 4 membri/familie)

| Date beneficiari
    Estimăm numarul de beneficiari indirecti la peste 2000, incluzand membri ai familiei extinse, personal medical care interactioneaza cu familia, terapeuti, profesori ajutatori etc

| Activitati
    Dezvoltarea aplicatiei MagicHELP, pentru Android si IOS.
Dezvoltarea si lansarea site-ului magichelp.ro, care permite inscrierea beneficiarilor, a firmelor partenere si a voluntarilor MagicHELP din toata tara.
Elaborarea contractelor necesare pentru beneficiari, parteneri si voluntari MagicHELP.
Elaborarea campaniei de promovare a proiectului si a materialelor promotionale.
Lansarea aplicatiei MagicHELP, disponibila in App Store & Google Play.
Lansarea inscrierii beneficiarilor, partenerilor si voluntarilor MagicHELP pe site si semnarea contractelor.
Analiza aplicatiilor familiilor beneficiare si validarea cazurilor in functie de diagnosticul copilului.
Lansarea liniei de suport telefonic pentru beneficiarii si partenerii MagicHELP.
Consultanta oferita beneficiarilor si partenerilor pentru utilizarea aplicatiei MagicHELP si accesarea serviciilor si bunurilor disponibile in aplicatie.
Activarea comunitatilor locale și a voluntarilor MagicHELP din orasele focus pentru identificarea de potentiali beneficiari si sponsori.
Identificarea de instituții și ONG-uri partenere, care pot facilita comunicarea despre aplicație potențialilor beneficiari.
Promovarea partenerilor care ofera bunuri si servicii gratuite pe pagina de Facebook a asociatiei.
Comunicarea despre lansarea proiectului si rezultatele acestuia in media si online.
Activitati de management operational si financiar.


| Rezultatele proiectului
    Pastram o legatura stransa cu toti beneficiarii MagicHELP acestia avand la dispozitie o linie telefonica dedicata pentru suport. De asemenea conducem adesea sondaje de opinie pentru a colecta feedback de la acestia in legatura cu utilitatea aplicatiei.
S-a constatat o imbunatatire a calitatii vietii a 180 de familii cu copii bolnavi acestea putand sa beneficieze de servicii care sprijina integrarea sociala precum mese gratuite la restaurant, servicii de frizerie sau de stomatologie.
De partea partenerilor am observat o deschidere mult mai mare intrucat au putut oferi gratuit din produsele sau serviciile deja la indemana. Mai mult decat atata s-a creat o retea de parteneri prin intermediul recomandarilor partenerilor mai vechi ai proiectului. Peste 30 de parteneri din toata tara s-au alaturat proiectului pana la sfarsitul lui 2019.


| Bugetul
    1240000,00

| Parteneri
    MagicHELP - Rețeaua Solidarității reunește peste 100 de companii partenere în toată țara, care oferă bunuri și servicii gratuite prin intermediul aplicației MagicHELP: hoteluri și pensiuni, restaurante, cofetării și cafenele, farmacii, cabinete stomatologice, de oftalmologie, de recuperare medicală și kinetoterapie, cabinete de consiliere psihologică, psihoterapie, logopedie, consultanță juridică, meditații școlare, etc. De asemnea, MagicHELP - Rețeaua Solidarității este implementat în colaborare cu instituții locale și județene: Direcția pentru Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului București și Cluj-Napoca, Secții Medicale Pediatrice (oncologie, psihiatrie, diabet și boli de nutritie), alte ONG-uri partenere. Unii dintre cei mai vizibili parteneri sunt SensiBlu, Uber, WuXing.

| Website proiect
    https://www.magichelp.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes