close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Platforma online Femei in Motorsport



| Organizator:
    Cristiana Oprea
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    Platforma Femei in Motorsport a aparut din necesitatea de a incuraja o cultura care faciliteaza si valorifica implicarea femeilor in mod egal in toate ariile motorsportului. Mai mult decat atat, un punct esential este deschiderea fata de membrii debutanti: tinerele aflate la inceput de drum au acum la dispozitie o platforma unde isi pot publica comunicatele de presa si impresiile de la competitii, facilitandu-se astfel comunicarea cu presa, cu spectatorii dar si cu potentialii parteneri.
Palmaresul este binevenit, insa nu limiteaza inscrierea pe platforma. Principalul obiectiv este prezentarea comunitatii femeilor din motorsport la adevarata ei dimensiune si valoare, invitand sa se inscrie membri din toate disciplinele din automobilism, inclusiv din zona competitiilor de regularitate, dar si din motociclism.


| Scopul proiectului
    Scopul platformei online FIM este sa identifice si sa promoveze toate femeile implicate in automobilismul si motociclismul din Romania.
Obiective:
1. Construirea unei baze de date publice, online, cu femeile implicate in motorsportul romanesc
2. Promovarea membrilor prin preluarea comunicatelor de presa, realizarea unor interviuri si prin canalele de social media FIM
3. Construirea unei relatii sanatoase cu mass-media prin comunicarea unor informatii relevante despre femeile implicate in motorsport
4. Promovarea unor modele autentice, relevante si inspirationale pentru generatia tanara


Platforma online Femei in Motorsport Platforma online Femei in Motorsport Platforma online Femei in Motorsport

| Aria geografica
    Toate judetele si orasele

| Rezumat
    Platforma Femei in Motorsport isi asuma rolul de a promova toate tinerele femeile implicate in automobilismul si motociclismul romanesc, active sau din trecut, incurajand o cultura care faciliteaza si valorifica implicarea acestora in toate ariile motorsportului.

Motorsportul este unul dintre putinele sporturi care nu impune evaluarea si clasificarea performantelor in functie de gen. Barbatii si femeile se pot implica in mod egal, iar de-a lungul anilor femeile s-au remarcat atat ca sportivi, cat si in roluri de arbitri, organizatori, team manageri, PR, fotografi, jurnalisti sau mecanici.

Cu toate acestea, mass media si publicul larg percep prezentele feminine din motorsport ca o exceptie, iar mesajul transmis astfel este in defavoarea sportivitatii si a valorilor pe care motorsportul le inspira. De aceea, pe langa activitatea editoriala proprie (concept si redactare articole si interviuri cu membrii platformei), Femei in Motorsport devine si un blog colectiv, locul in care membrii isi pot spune povestea fara intermediari, pentru a evidentia mai bine valorile inspirate de sport.

In plus, FIM se aliniaza directiilor de dezvoltare stabilite de Federatia Internationala de Automobilism (FIA) prin Comisia Women in Motorsport. Unul dintre obiectivele pe termen lung este facilitarea accesului romancelor implicate in motorsport in programele de pregatire FIA.


| Date beneficiari
    Aproximativ 300 de femei tinere implicate in motorsportul din Romania, in unul sau mai multe roluri: pilot, copilot, organizator competitii, arbitru, fotograf, jurnalist, mecanic, team manager etc.

| Date beneficiari
    De asemenea, proiectul vizeaza noua generatie de potentiali sportivi, tinere cuprinse intre 5-15 ani si parintii acestora, care ar putea fi inspirati sa debuteze in motorsport.

| Activitati
    Construirea platformei online - website www.femeiinmotosport.ro
Construirea unui formular de inscriere
Construirea si administrarea canalelor de social media: pagina de facebook Femei in Motorsport si contul de instagram @femeiinmotorsport
Contactarea federatiilor si cluburilor implicate in motorsportul romanesc si informarea acestora cu privire la existenta platformei online si oportunitatea pentru femeile licentiate la respectivele institutii
Identificarea si contactarea femeilor din motorsport pentru a deveni membre pe platforma
Crearea unui profil online pentru fiecare membru care s-a inscris prin formularul de inscriere si actualizarea periodica a acestuia
Concept, grafica si realizarea unor materiale de promovare tip roll-up si steag, pentru promovarea platformei la evenimentele de motorsport si evenimente publice de interes (ex. conferinte)
Realizarea unor interviuri cu membrii platformei - exemplu seria de interviuri retrospectiva ale sezonului competitional “6 din 2019”
Realizarea unor materiale scrise tip articol despre situatia femeilor implicate ca sportivi (piloti si copiloti) in competitiile automobilistice din 2019 - exemplu cu ocazia Raliului Argesului sau Transilvania Rally
Preluarea comunicatelor de presa publicate de membrii platformei de-a lungul anului - ex. Women Rally
Crearea unui grup de facebook pentru femeile implicate in motorsportul romanesc, membri ai platformei sau potentiali membri (femei care activeaza in motorsport insa nu s-au inscris inca)


| Rezultatele proiectului
    La 9 luni de la lansarea platformei online, FIM a strans 51 de membri pe platforma, peste 40 de articole, interviuri si comunicate publicate si 10.000 de vizitatori unici. Conform testimonialelor femeilor inscrise in FIM, publicarea profilului lor pe platforma online a facilitat discutiilor cu potentialii sponsori (in cazul sportivelor) si a atras atentia mass-media, prin facilitarea unor interviuri cu presa locala sau nationala. Astfel, prima faza a programului Femei in Motorsport - dezvoltarea platformei online FIM - a ajutat la promovarea mai multor femei implicate in motorsportul romanesc.


| Bugetul
    1000

| Parteneri
    Automobil Clubul Roman - ACR, Federatia Romana de Automobilism Sportiv - FRAS, Retromobil Club Romania, Federatia Romana de Motociclism - FRM

| Website proiect
    https://femeiinmotorsport.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes