close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & ProiecteZambetul din cutie| Organizator:
    Asociatia Sansa Ta
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    ,,Zâmbetul din cutie” este o campanie de Crăciun prin care oferim cadouri persoanelor aflate în dificultate (familiilor sarace cu copii), care nu isi permit asa ceva.
Organizatia noastra se ocupa de copii defavorizati si am constatat ca, la nivel national, exista un numar foarte mare de astfel de copii, care nu primesc nimic de Sarbatori, ceea ce ii face sa se simta exclusi din societate.
Am luat legatura cu inspectoratele scolare si primariile din comune sarace, pentru a stabili grupul tinta si nevoile sale.


| Scopul proiectului
    Sa facem cat mai multi copii fericiti si sa realizeze ca cineva se gandeste la ei de Craciun.
Obiectivul general al proiectului a fost crearea unei atmosfere de sarbatoare chiar si in mediile cele mai defavorizate din tara.
Obiectivele specifie:
- Imbunătățirea situației materiale a circa 9000 de copii, prin oferirea de cadouri de Crăciun;
- Păstrarea amintirii şi a unei întâlniri cu alti copii, cu care vor impartasi experiente comune culturale, artistice, umane şi moral.
- Motivarea copiilor cu posibilitati sa se uneasca pentru o cauza nobila: ajutarea colegilor de generatie dezavantajati


Zambetul din cutie Zambetul din cutie Zambetul din cutie

| Aria geografica
    Botosani, Buzau, Teleormani, Tulcea, Arges, Prahova, Dambovita, Bucuresti, Mehedinti, Vaslui, Ilfov, Dolj, Braila, Targul Mures, Cluj, Bistrita.

| Rezumat
    Asociatia SANSA TA, in parteneriat cu, ROMAERO, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Muzeul National al Taranului Roman, Kaufland Romania, precum si alti sponsori,nominalizati in comunicatele de presa si materialele de promovare, a organizat cea de-a opta editie a campaniei de Craciun ,,Zambetul din Cutie”, in perioada 15 octombrie - 15 decembrie 2019. Aceasta campanie presupune colectarea unor cadouri de Craciun si distributia acestora in perioada 10-16 decembrie 2019 la peste 8000 dintre copiii cei mai saraci din 16 judete ale tarii (65 de sate si comune), selectate pentru anul 2019.
Asociatia SANSA TA este o organizaţie non-guvernamentala, ce şi-a propus drept scop ajutorarea celor aflaţi în nevoie. Printre activitătile remarcabile ale Asociatiei SANSA TA este si Proiectul ,,Zambetul din cutie”, proiect ce are drept scop acordarea unui cadou de Crăciun împachetat într-o cutie de pantofi, copiilor celor mai nevoiaşi.

,,Zâmbetul din cutie” este o campanie de Crăciun prin care strângem cutii de pantofi frumos învelite şi le umplem cu cadouri pe care, apoi, le distribuim persoanelor aflate în dificultate (familiilor sarace cu copii). In fiecare judet desemnat, s-a organizat la casa de cultura un program artistic, unde toti copiii saraci au primit cutii de Craciun.
Am invitat copii din scolile partenere din Bucuresti si din Ilfov, precum si cei care au dorit sa sprijine in urma promovarii campaniei, pentru a oferi un zambet copiilor defavorizati cu ocazia sarbatorilor de iarna.| Date beneficiari
    9000 de copii din centrele sociale si din familii defavorizate

| Date beneficiari
    Circa 5000 de familii defavorizate; comunitatile locale din care provin.

| Activitati
    Activitățile proiectului:
A1. Selectarea grupului tintă
Asociatia "Sansa Ta" a selectat 60 de sate din Romania, unde se afla copii in familii defavorizate si in centre de plasament.
In aceste comunități s-au identificat potențialii beneficiari, cu spijinul autorităților locale. Se vor solicita primăriilor liste cu familiile dezavantajate, cu copii. Se vor centraliza listele de la primariile selectate.
A2. Campanie de sensibilizare în școlile din București și Ilfov
S-au transmis in școlile selectate din această regiune materiale pentru inceperea campaniilor de strangere a cutiilor de Crăciun. S-au organizat intalniri cu profesorii, copiii și părinții.
A3. Organizarea concertului umanitar Zambetul din cutie
S-a organizat la sediul Muzeului Tăranului Român un concert, la care au fost invitați să asiste și copii din medii dezavantajate din București și vecinătăți. La concert au participat (ca interpreți) artiști profesioniști cunoscuți și copii talentați. Cu ocazia concertului, au fost sensibilizați o serie de sponsori posibili.
A4. Pregătirea si realizarea caravanei ”Zâmbetul din Cutie”
Cadourile aduse de copiii din școlile capitalei sau din Ilfov, au fost impărțite pe categorii și ambalate în cutii, care au fost centralizate la Romaero și pregatite pentru transport, cu sprijinul a 100 de voluntari.
9000 de pachete (cutii) pregătite, au fost trimise in fiecare județ selectat, cu sprijinul ROMAERO si s-au distribuit cu sprijin de la primăriile selectate si voluntari locali.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele proiectului sunt:
- 9000 de copii beneficiari de cadouri in cadrul campaniei Zambetul din cutie.
- Un concert caritabil pentru copiii din centrele de plasament din Bucuresti
- circa 5000 de familii eliberate de stresul cadourilor de Crăciun
- peste 2000 de copii din Bucuresti și Ilfov, angajati in campanie
- circa 100 de voluntari, angajați în pregătirea campaniei ”Zâmbetul din Cutie”


| Bugetul
    20000

| Parteneri
    Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, Şcoala Nr. 17

| Website proiect
    www.asociatiasansata.ro

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2020
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL