close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



#AmReușit



| Organizator:
    Vocea Copiilor Abandonați
| Categorie:
    Apararea drepturilor individuale/ colective
| Problema de fond
    #AmReusit este a aparut dintr-o nevoie acuta de interventie la Legea Copilului si Legea Adoptiei. Mai exact, 3 000 de tineri părăsesc anual sistemul de ocrotire, și în acest sens nu aveam nici o reglementare de suport pentru cei care ieșeau definitiv din îngrijire.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost sa aducem in atentia publicului, dar mai ales a celor aflati in conducerea statului, 13 interviuri sau, mai bine spus, 13 de povesti de viata, apartinand unor tineri care au crescut in infernul numit „protectia copilului”, dar care au razbit, in ciuda piedicilor si a neajunsurilor.

Printre obiectivele asumate a fost modificarea, completarea Legii Copilului - cu privire la masuri de protectie după iesirea din ingrijire și Legii Adopției - cu privire la respectarea art. 49 din constitutie privind dreptul la o familie pentru fiecare copil abandonat.


#AmReușit #AmReușit #AmReușit

| Aria geografica
    Bucuresti, Bacau, Prahova, Cluj, Buzau, Brasov, Timis, Giurgiu, Calarasi

| Rezumat
    #AmREUSIT a fost o campanie de civica, de constientizare a traumelor institutionalizarii in centrele de plasament, rezidential la nivel național. Am dorit sa transmitem un semnal de alarma institutiilor publice si decidentilor politici, pentru a spune STOP abuzurilor din centrele de copii.

In 2019, Asociatia Vocea Copiilor Abandonati, si-a propus sa intervina, alaturi de parteneri, in modificarea si completarea Legii Copilului si Legii Adoptiei. Astfel ca am realizat 13 interviuri pe care le-am pus la dispozitia publicului, dar mai ales a celor aflați in conducerea statului. 13 povesti de viata, apartinand unor tineri care au crescut in infernul numit „protectia copilului”, dar care au razbit, in ciuda piedicilor si a neajunsurilor.

#AmReusit este campania-portavoce a acestor copii, sansa lor de a-si spune povestea, de a vorbi despre traumele cauzate de un sistem defect, de a-i incuraja pe cei 18 000 de copii care inca sufera intre peretii centrelor de plasament, si, mai ales, de a atrage atentia celor care au puterea sa schimbe lucrurile.

Pentru a putea pune în aplicare proiectul, am realizat o platformă live stream prin care cele 13 interviuri să ajungă în Parlament, Administratia Prezidentiala si Guvern. De ce? Pentru ca astfel, parlamentarii sa poata schimba legile sociale, in cunostinta de cauza. Pana acum, aceste schimbari s-au facut fara ca cei din conducere sa constientizeze sau sa cunoasca impactul pe care modificările le au asupra generatiei viitoare de copii/ tineri. A fost sansa noastra de a le arata care este adevarul din spatele usilor, chinurile la care sunt supusi colegii nostri din centre.


| Date beneficiari
    25 tineri ce au trait experienta institutionalizarii

| Date beneficiari
    Peste 10.000 în social media

| Activitati
    Martie 2019 - semnarea acordurilor de parteneriat.
Martie 2019 - strângerea de fonduri pentru a asigura hrana si transportul tinerilor intervievati.
Martie - Aprilie 2019 - stabilirea interviurilor cu tinerii care au trăit in centrele de copii.
Aprilie - Iulie 2019 - publicarea interviului pe rețelele de social-media, site-uri si distribuirea mesajelor catre institutiile responsabile in domeniul protectiei drepturilor copilului.
Mai - Iunie 2019 - intalniri cu reprezentantii autoritatii nationale pentru protectia drepturilor copilului si adoptie in vederea completării legii copilului.
Iunie - august 2019 - intalniri de lucru cu echipa Grupului pentru Dialog Social in vederea realizarii unui memorandum privind viata copiilor aflati in grija statului.
Iunie 2019 - Guvernul depune legea Copilului si Legea Adoptiei in parlament.
Noiembrie 2019 - Senatul adopta ambele legi.


| Rezultatele proiectului
    - Intalniri la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie pentru a veni cu completari la Legea Copilului si la Legea Adoptiei.
- Ne-am alaturat demersului intreprins de Grupul pentru Dialog Social in vederea completarii Legii Copilului si Adoptie.
- Cele doua legi sunt depuse de Guvern in parlament pentru a fi adoptate.


| Bugetul
    2000,00

| Parteneri
    Consiliul Tinerilor Institutionalizati, Pac Pac Studios,

| Website proiect
    https://amreusit.voceacopiilor.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes