close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



#așaîncepe - Impact în comunitate



| Organizator:
    Asa Incepe
| Categorie:
    Inițiative Cetățenești
| Problema de fond
    Am inițiat proiectul pentru a înțelege un sentiment generalizat de resemnare a tinerilor. De ce majoritatea tinerilor merg către apatie și o percepută neputință când există multe inițiative pornite de la firul ierbii care au succes?
Proiectul răspunde intersecției unor fenomene : România, deși în dezvoltare, are încă mare nevoie de sectorul ONG pentru a suplini niște nevoi, tineri antreprenori sociali pornesc cu un avânt intuitiv, dar motivația inițială nu e suficientă. Am vrut să înțeleg mai bine acest ecosistem.


| Scopul proiectului
    Scopul este să publicăm o carte-ghid, care să creeze o imagine cât mai completă a ecosistemului antreprenoriatului social. Împreună cu cartea, dorim să dezvoltăm o serie de cursuri și ateliere care să îi echipeze cât mai bine pe viitorii antreprenori sociali.

#așaîncepe - Impact în comunitate #așaîncepe - Impact în comunitate #așaîncepe - Impact în comunitate

| Aria geografica
    Național

| Rezumat
    Am creat o platforma formată dintr-un site web, un podcast, un cont Instagram și un newsletter pentru a lupta împotriva apatiei și resemnării și a sentimentului că „nu se poate face nimic în România”. Obiectivul proiectului este scrierea unei cărți – ghid pentru viitori antreprenori sociali – care să îi îndrume la nivel de atitudine și resurse, dar și prin exemple de inițiative sociale care „petecesc” cu succes lipsurile din societate.
Suntem deja la al doilea sezon de podcast în care vorbim cu fondatorii și oamenii-motor al unor inițiative cu impact pornite de la firul ierbii. Iar alături de ei am invitat și organizații accelerator (fundații, coachi, consultanți) pentru a avea o imagine cât mai completă despre ce înseamnă să crești un proiect în ecosistemul ONG românesc.
Proiectul dorește să creeze și o serie de ateliere pentru tinerii antreprenori sociali, care să îi ghideze, împreună cu cartea spre un drum cât mai lin către obiectivul lor.


| Date beneficiari direcţi
    Tineri între 25 – 35 de ani, cu studii superioare, cu înclinație înspre binele comunitar

| Date beneficiari
    Cei care primesc serviciile dezvoltate de antreprenori sociali

| Activitati
    Crearea siteului www.asaincepe.com
Crearea prezentei pe social media : cu focus pe Instagram
Cercetare pentru carte – interviuri cu fondatori de organizații mici și medii și prezentarea discuțiilor și a organizațiilor în podcastul #așaîncepe
Podcast cu 20 de episoade în prezent
Newsletter lunar


| Rezultatele proiectului
    Proiectul este încă în faza de cercetare pentru crearea ghidului pe care ni-l dorim. Însă deja prezența podcastului și a newsletterului e apreciată prin feedback primit de la ascultători/cititori și aprecierea partenerilor de discuție.
În termeni de audiență, indicatori măsurabili :
Podcastul a avut până acum 2800+ ascultări, newsletterul lunar are 218 abonați, iar profilul de instagram are 740 de followers.


| Bugetul
    16000

| Parteneri
    -

| Website proiect
    www.asaincepe.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes