close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.
Participanti & ProiecteLUCREZ DIN NOU| Organizator:
    Asociatia The Social Incubator
| Categorie:
    Dezvoltare economică și socială
| Problema de fond
    Odată cu debutul crizei provocate de pandemia de covid-19, am fost contactați de foarte mulți oameni care își pierduseră locul de muncă.

Asltfel, am pornit de la nevoia identificată de noi și am cercetat situația din piața muncii. În anul 2020, peste 180.000 de oameni și-au pierdut locul de muncă. Discutând cu specialiști în psihoterapie și citind studiile relevante din domeniu, am ajuns la un insight – cheie care a dat forma proiectului.

Pierderea locului de muncă produce efecte nu doar la nivel economic, ci și la nivel psihologic. Persoana concediată își pierde motivația și stima de sine. De aceea, în paralel cu sprijinul oferit de resursele disponibile pe www.lucrezdinnou.ro, o componentă importantă a proiectului a fost consilierea vocațională și suportul unui consilier profesional pentru fiecare dintre aceia care ne-au contactat.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost de a dezvolta o platformă interactivă care să curpindă principalele informații și tool-uri de care au nevoie oamenii pentru a se angaja.

Platforma ”Lucrez din nou” reunește principalele motoare de căutare de job-uri (BestJobs, Hippo, OLX, LinkedIn, ANOFM, Jobzz) și pune la dispoziție 32 de lecții video, 41 de articole, 9 pagini de informații utile, un CV builder dezvoltat de specialiști în recrutare, precum și teste vocaționale. carieră.

Obiectivele proiectului:

10.000 de utilizatori
1.000 de utilizatori angajați sau în consiliere vocațională


LUCREZ DIN NOU LUCREZ DIN NOU LUCREZ DIN NOU

| Aria geografica
    ACOPERIRE NATIONALA

| Rezumat
    Proiectul Lucrez din nou a apărut ca răspuns la problema disponibilizărilor din perioada de început a pandemiei de covid-19. În contextul unei crize pe piața muncii, o inițiativă care să îi ajute pe oameni să își găsească locuri de muncă a devenit crucială pentru societate.

La nivel de nevoi, am constatat că, pe lângă nevoia de a-și găsi un loc de muncă, consilierea vocațională și reconversia profesională erau necesități stringente, în special pentru oamenii care lucraseră în domeniul HoReCa, puternic afectat de pendemie.

Scopul proiectului a fost de a crea o platformă online care să reunească anunțurile de angajare de la pincipalele platforme de job-uri și, în plus, să ofere utilizatorilor posibilitatea de a-și crea un CV optimizat, de a afla informații utile despre legislația muncii și, de asemenea, de accesa conținut video creat de traineri specializați. În paralel, utilizatorii au avut la dispoziție datele noastre de contact pentru a intra în legătură cu un consilier profesional care să îi ajute mai departe.

Principalele obiective pe care le-am avut în vedere au fost ca platforma www.lucrezdinnou.ro să reunească 10.000 de utilizatori până la finalul lui 2021 și, de asemenea, ca 1.000 dintre aceștia să își găsească un loc de muncă sau să beneficieze de consiliere vocațională.

Astfel, am creat 32 de lecții video cu specialiști din resurse umane, psihologie, antreprenoriat și arte. Am publicat 12 materiale infomative despre legislația muncii, precum și 41 de articole despre situația forței de muncă în fiecare județ din România. La nivel offline, 184 de oameni au beneficiat de consiliere profesională și vocațională, iar alți 861 de oameni și-au găsit un loc de muncă prin intermediul platformei, în timp ce numărul de conturi create în platformă a fost de 10.143.


| Date beneficiari direcţi
    Persoane cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, cu studii primare, medii și superioare, care sunt în căutarea unui loc de muncă – 10.143 de beneficiari înscriși în platforma ”Lucrez din nou”

| Date beneficiari
    Persoane cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, cu studii primare, medii și superioare, care sunt interesați de reconversie profesională – 184 de beneficiari Angajatori care au disponibilități în companie – 15 companii contactate de noi în vederea medierii pe piața muncii.

| Activitati
    Dezvoltarea motorului de căutare al platformei astfel încât să preia anunțurile de job de la platformele selectate de noi
Dezvoltarea CV builder-ului în parteneriat cu specialiști în resurse umane
Contractarea specialiștilor în cariera, coaching, psihologie, resurse umane și arte în vederea filmării lecțiilor video și filmarea acestora
Promovarea platformei în vederea creșterii numărului de utilizatori
Dezvoltarea componentei de suport telefonic pentru utilizatorii care vor să intre în legătură cu un consilier profesional
Înscrierea utilizatorilor la ședințe de consiliere vocațională în funcție de nevoile lor
Dezvoltarea de parteneriate cu companii angajatoare
Contactarea directă a angajatorilor în vederea medierii pentru angajare
Ajutor oferit, punctual, de consilieri profesionali ai ”Lucrez din nou” pentru crearea CV-urilor individuale
Campanie de feedback telefonic – în perioada iulie – august 2020 au fost contactați peste 3000 de utilizatori ai platformei pentru a prelua feedback și a afla dacă platforma i-a ajutat să se angajeze.
Crearea de conținut video cu beneficiarii proiectului ”Lucrez din nou”, moderat de Daniela Istrate, în care aceștia descriu experiența de a fi implicați în proiect și cum i-a ajutat acest proiect.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele proiectului în cifre:

232.000 vizitatori ai platformei www.lucrezdinnou.ro
10.143 de beneficiari înscriși în platforma www.lucrezdinnou.ro
861 de beneficiari care și-au găsit loc de muncă
184 de beneficiari care au beneficiat de consiliere vocațională și profesională

Rezultatele proiectului în termeni calitativi:

Proiectul ”Lucrez din nou” a însemnat o șansă acordată acelora care aveau nevoie de ajutor în găsirea unui loc de muncă. De asemenea, însă, prin conținutul video și scris, platforma a dus la creșterea awareness-ului în ceea ce privește atât aspecte din legislația muncii, cât și aspecte de dezvoltare personală și a carierei. Un exemplu este acela al OUG 220/2020 care prevede acordarea unui sprijin financiar de către Statul Român companiilor care aleg să angajeze persoane de peste 50 de ani. Prin publicarea acestei informații și diseminarea ei în mediul online, ”Lucrez din nou” a ajutat la conștientizarea acestui avantaj și la diminuarea problemelor pe care la întâmpină la angajarea persoenele de peste 50 de ani.
De asemenea, toate lecțiile video, precum cele despre pregătirea înaintea unui interviu de angajare sau despre reconversie profesională, au o componentă educațională puternică, rezultatul fiind acela al unei societăți în care individul este mai pregătit pentru provocările din câmpul muncii.


| Bugetul
    397080

| Parteneri
    Coca-Cola HBC Pattern Agency Useful Studio

| Website proiect
     www.lucrezdinnou.ro

Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->