close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



MagicTICKET



| Organizator:
    Asociatia MagiCAMP
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Asociația Magic a avut ca prime proiecte taberele MagiCAMP și cazare lângă spitale prin proiectul MagicHOME.Ambele proiecte implică mult timp cu beneficiarii, timp în care au putu fi identificate nevoile acestora și, în același timp, am putut primi sugestiile și dorințele din partea copiilor cu cancer și a părinților lor. Consilierea psihologică a fost o nevoie clară la care am răspuns impediat. Ca urmare a serviciilor de consiliere și psihoterapie, am primit această recomandare de a crea un proiect cu vacanțe pentru familie din partea psihologilor din echipă, dar și a psihologilor parteneri, precum și din partea medicilor de caz ai copiilor.Copilul bolnav are cu 60% mai multe șanse să aibă o atitudine pozitivă în lupta cu boala dacă are ambii părinți alături într-o relație armonioasă și dacă frații acestuia nu se simt neglijați.

| Scopul proiectului
    Calitate îmbunătățită a vieții prin accesarea unor vacanțe care să ofere cadrul de reconectare a familiei după perioadele lungi de tratament ale copilului, când mama și copilul stau departe de restul familiei din cauza internării în spital și a drumurilor pentru investigații, cu scopul de a preveni separarea familiei. Familia reunită înseamnă și eficientizarea resurselor financiare și șanse mai mari la o calitate mai bună a vieții din punctul de vedere al confortului și condițiilor de trai pentru toți membrii familiei.

MagicTICKET MagicTICKET MagicTICKET

| Aria geografica
    national

| Rezumat
    MagicTICKET înseamnă o vacanță pentru întreaga familie în care există un copil grav bolnav, după perioadele lungi de separare din cauza intervențiilor medicale.Familiile în care există un copil cu cancer sau alt diagnostic grav se separă pe perioade lungi de timp din cauza nevoilor medicale ale copiilor. Adesea unul din părinți pleacă din țară pentru a genera venituri mai mari, respectiv mama însoțește copilul bolnav la tratamente. Întreaga familie este puternic afectată emoțional de separarea membrilor săi, cu impact puternic asupra relației dintre mamă și tată care trebuie să găsească soluții pentru probleme medicale, financiare, emoționale.
Obiective: (1) reunirea familiei prin crearea cadrului de reconectare după perioadele lungi de separare, într-un mediu plăcut, fără griji financiare pentru părinți (mâncare, transport etc.); (2) prevenirea separării părinților
Activități: actualizarea criteriilor de eligibilitate pentru familii (anual), selecția familiilor beneficiare în baza anchetei sociale realizate pentru fiecare caz care intră în programele Asociației Magic, servicii de consiliere psihologică de cuplu, în funcție de caz, realizare calendar vacanțe, achiziție produse necesare familiei pentru vacanțe (haine, trollere, accesorii speciale), comunicare itinerariu și persoane de contact pentru familii, colectare feedback din partea familiei imediat după vacanță, colectare feedback pentru evaluarea reunirii familiei la 3, 6 și 12 luni după vacanță prin psiholog/asistent social dedicat.
Resurse: voluntari pentru transport și parteneri pentru cazare/mese/excursii. Resursele financiare sunt folosite pentru achiziții produse, bilete în anumite locuri și pentru cazare și mese, atunci când partenerii nu au locuri disponibile în perioada în care poate călători familia.


| Date beneficiari direcţi
    copiii grav bolnavi și rudele de gradul 1 (părinți și frați) – 287

| Date beneficiari
    rudele de gradul 2 (bunici, mătuși/unchi) - 183

| Activitati
    Activități:
- actualizarea criteriilor de eligibilitate pentru familii (anual)
- selecția familiilor beneficiare în baza anchetei sociale realizate pentru fiecare caz care intră în programele Asociației Magic
- servicii de consiliere psihologică de cuplu, în funcție de caz
- realizare calendar vacanțe
- achiziție produse necesare familiei pentru vacanțe (haine, trollere, accesorii speciale)
- comunicare itinerariu și persoane de contact pentru familii
- colectare feedback din partea familiei imediat după vacanță
- colectare feedback pentru evaluarea reunirii familiei la 3, 6 și 12 luni după vacanță prin psiholog/asistent social dedicat
- dezvoltarea și adaptarea proiectului în funcții de feedback-uri și sugestiile primite din partea părinților (ex. introducere de city-break-uri din 2022, cu o frecvență mai mare și un număr mai mare de beneficiari, pe lângă vacanțele tradiționale)


| Rezultatele proiectului
    Implicare majoră din partea reprezentanților pensiunilor/hotelurilor după interacțiunea cu beneficiarii și observarea rezultatelor vacanțelor asupra stării psihice a copiilor. (gratuități sau extindere perioade sau servicii). Rezultate mai bune în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor vs. estimările inițiale

| Bugetul
    375000

| Parteneri
    Sodexo România – partener principal și o rețea de pensiuni și hoteluri partenere care oferă ocazional cazare gratuită

| Website proiect
    https://asociatiamagic.ro/MagicTICKET





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes