close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.
 

Participanti & ProiecteTenis de Bine| Organizator:
    
| Categorie:
    Premiul Special Organizația NEW ENTRY
| Problema de fond
    Tenisul este unul din sporturile cele mai:
-frumoase
-scumpe
-utile pentru origanism
din lume.

În mod normal, nu este un sport la care copiii care provin din medii sărace au acces. Însă ei au același potențial ca orice alt copil și merită, deci, aceleași oportunități.

Sportul nu e moft, e o necesitate absolută, iar planul nostru este să-l ducem în cât mai multe locuri, în special în rural și urbanul mic, acolo unde necesitățile imediate sunt altele, iar nevoia de mișcare sportivă nu este prioritară pentru părinți/familii.| Scopul proiectului
     Scopul a fost & rămâne același: să ducem programul nostru la nivel național. În primul an de activitate, am bifat borne cu care ne mândrim (sute de ore de tenis, 4 localități & cluburi de tenis, zeci de copii, antrenori, o comunitate implicată). Ne mândrim, dar e f.puțin.

În urm. 2 ani vrem să avem peste 150 de copii înscriși în grupe, să triplăm nr partenerilor, al cluburilor & donatorilor. Iar în urm. 6 ani, cu riscul aferent de mustăceală din partea cititorului acestor rânduri, vrem să-l convingem pe Federer să ne fie ambasador ca să ducem programul în afara României


Tenis de Bine Tenis de Bine Tenis de Bine

| Aria geografica
    Barcea, Tecuci, Peretu, Rosiori de Vede, Bucuresti

| Rezumat
    Asociația Cip și Ciargi aduce copii din categorii vulnerabile la terenurile de tenis. Nu o dată sau de două ori, ci în mod constant, ca să descopere frumusețea acestui sport și poate chiar să facă performanță. Copii din medii sărace, copii cu dizabilități (autism, sindrom down, adhd, epilepsie) iar din aprilie 2022, copii refugiați. Le asigurăm antrenori cu experiență, terenuri, echipament și tot ce au nevoie pentru a face sport într-un cadru organizat și plin de zâmbete.

Resursele de care ne bucurăm vin din câteva direcții: fonduri proprii, comunitatea de pe Patreon, prietenii de la Decathlon (rachete, echipament) și Asociația Conil, care lucrează cu copii atipici de foarte mult timp.

Avem grupe (de câte 5-8 copii) în Comuna Barcea, Tecuci, Comuna Peretu, Roșiori de Vede (Teleorman) și București. Iar de luna asta, cu susținerea lui Academiei Victor Hănescu, am demarat un proiect cu evenimente lunare de câte 30 de copii, în complexul Tei, unde copii cu dizabilități de la mai multe centre din București vin și joacă tenis sub îndrumarea unor antrenori specializați.

Multe bucurii, în astea 12 luni, dar voi nota două care au rămas cu mine:

1. Doi dintre copiii ”noștri” din Comuna Barcea (care sunt nevoiți să meargă mai mult spre muncă decât spre școală) si fac naveta Barcea-Tecuci ca sa ajunga la clubul de tenis, au ajuns, dupa nici un an de antrenamente constante (2/sapt) să joace turnee de amatori în circuitul Sportya, deși nu puseseră mâna pe rachetă înainte să-i aducem noi.

2. Georgiana, o fetiță de 6 ani din Peretu, cu o formă epuizantă de autism, a făcut progrese grozave în ultimele 5 luni, iar terapeutul a pus asta, într-o proporție emoționantă, pe tenisul săptămânal la terenurile din Roșiori.


| Date beneficiari direcţi
    Publicul țintă sunt de fapt părinții, care nu-s mereu cei mai deschiși; însă facem progres. Beneficiarii însă, sunt copiii: Copii din medii vulnerabile (comunități sărace, minorități discriminate la greu) + Copii cu nevoi speciale/dizabilități + Copii refugiați

| Date beneficiari
    Cluburile de tenis, respectiv centrele sociale și asociațiile care lucrează cu copii cu dizabilități. Exemple: Asociatia Copiilor Cu Dizabilitati Peretu + Centrul Autism Horia Motoi + Asociatia Conil + Asociatia Spectrul Copilariei.

| Activitati
    1. Cu ajutorul ONG-urilor și liderilor din comunităție locale, formăm grupa sau grupele de copii. Este important să identificăm copii și părinți care au cea mai mare nevoie de noi.

2. Găsim cel mai apropiat/potrivit club de tenis; cu antrenori dispuși să ne primească cu răbdare și zâmbete;

3. Aducem copiii la terenuri, pentru o joacă de-o oră; grupa inițială poate fi mai mare de 5-6, iar din aceștia, selctăm copiii cu mai mult potențial. Nu e un pas al procesului foarte plăcut, toți merită, însă nu tuturor le place în egală măsură și oricum nu avem bani pentru toți.

4. Alocăm fondurile unui abonament, pentru ca grupa formată să vină cel puțin o dată pe săptămână la antrenament. Partea tricky este să avem grijă să avem fonduri pentru cel puțin 6-12 luni, ca să nu lăsăm copiii în aer taman când încep să prindă gustul și să vină cu drag.

Mai multe despre începuturile noastre și felul în care facem lucrurile, aici:| Rezultatele proiectului
    

| Bugetul
    2500

| Parteneri
    Asociatia Conil, Decathlon Romania

| Website proiect
    https://www.facebook.com/asociatiacipsiciargi

Copyright © Gala Societății Civile - 2022
Site dezvoltat de Netvibes