close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Interventii chirurgicale pro-bono pentru o sansa la viata normala



| Organizator:
    Asociația Zetta
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    Printre nevoile identificate ale pacientilor Asociatiei Zetta se numara necesitatea accesului la interventii chirurgicale reconstructive, astfel incat sa-si imbunatati calitatea vietii si sa-si recastige increderea in sine; suportul financiar este o nevoie inevitabila pentru ca multi dintre pacientii Asociatiei Zetta provin din medii defavorizate si nu isi permit sa achite interventiile chirurgicale de care au nevoie; de asemenea, sprijinul emotional este o alta nevoie majora. Anual sunt foarte multe femei diagnosticate cu cancer mamar, fac mastectomie, apoi au nevoie de reconstructie mamara pentru redobandirea feminitatii. La fel sunt numerosi copii care se nasc cu diverse malformatii congenitale si au nevoie de aceste operatii reconstructive.

| Scopul proiectului
    Asociatia Zetta le ofera acestora acces la astfel de interventii, prin intermediul medicilor voluntari, care isi ofera timpul si experienta pro bono. Fondurile stranse ne ajuta sa acoperim plata consumabilelor medicale folosite in cadrul acestor interventii. Motto-ul Asociatiei Zetta este “Din pasiune pentru excelenta, cu grija fata de oameni!”. Echipa de medici a Asociatiei Zetta realizeaza operatii care nu se mai fac in alte centre din Romania de aceea acesti medici sunt, uneori, ultima speranta pentru pacient.

Interventii chirurgicale pro-bono pentru o sansa la viata normala Interventii chirurgicale pro-bono pentru o sansa la viata normala Interventii chirurgicale pro-bono pentru o sansa la viata normala

| Aria geografica
    Pacienti din intreaga tara

| Rezumat
    Asociatia Zetta ofera ajutor copiilor si adultilor cu situatii sociale precare, cu patologii complexe, pentru a putea beneficia de interventii chirurgicale reconstructive. Obiectivele vizate sunt de a oferi ajutor medical gratuit pacientilor care se confrunta cu probleme financiare si nu isi permit sa achite interventiile chirurgicale reconstructive de care au mare nevoie. Activitati implementate: doua maratoane de reconstructii mamare, numeroase premiere medicale. In perioada 2021-2022 au fost operati pro-bono 272 pacienti (dintre care 55 de copii) pentru: reconstructii mamare post-mastectomie, paralizii, malformatii congenitale –faciale-membre-corp, accidente casnice si de munca care necesita operatie complexa de replantare realizata sub microscop pe durata a 8-12 ore, reconstructii post cancer–din zona orobuco -maxilo- faciala, redare functionalitate membru superior- chirurgia mainii, etc.

| Date beneficiari direcţi
    Publicul tinta direct este reprezentat de copiii si adultii cu situatii financiare dificile care au nevoie de operatii ce tin de Chirurgia Plastica, dar nu isi permit sa achite costul acestora. In ultimii 2 ani, beneficiarii Asociatiei Zetta au fost in procent de 62% femei si 38% barbati, iar din totalul de 191 de pacienti, 53 au fost copii cu varste cuprinse intre 2 si 17 ani. In ceea ce priveste adultii, femeile care au apelat la sprijinul Asociatiei Zetta au varste cuprinse intre 20 si 69 de ani, iar barbatii 18-71 de ani.

| Activitati
    Premiere medicale realizate: Paralizie de plex brahial (transfer liber de mușchi gracilis)- februarie 2021; Prima intervenție de finisare a lombului nazal, la 3 luni de la intervenția de reconstrucție totală de nas prin prefabricarea acestuia la nivelul antebrațului, urmată de transplantarea la nivelul feței- martie 2021. Am susținut in anul 2021, în luna octombrie un MARATON DE RECONSTRUCȚII MAMARE PRO BONO pentru femeile care au trecut prin cancerul mamar. Pentru că la Asociația Zetta suntem mereu alături de femeile care au învins lupta cu cancerul mamar, în anul 2022 am relansat campania #mereufrumoasă, efectuand un nou maraton de reconstructii mamare. Premieră medical- Un copil de nouă ani, chinuit trei ani de o paralizie înaltă de plex brahial, s-a întâlnit în luna august 2022 cu șansa revenirii la o viață normală. Dr. Dragoș Zamfirescu și echipa sa de la Spitalul Zetta s-au încumetat la o provocare majoră. Pe scurt, este vorba despre un transfer liber funcțional de mușchi gracilis și latissimus dorsi pediculat pentru a reface flexia cotului, abducția brațului și redarea conturului umărului. De fapt, sunt mai multe operații migăloase de microchirurgie reparatorie și chirurgie plastică într-un act medical grațios, curajos și energic
Pacienți din Ucraina- Nu am ramas indiferenți atunci când am aflat povestea lui Dima și a tatălui său, veniți în România pentru a fi tratați după ce au fost grav răniți de o bombă în Ucraina, așa că ne-am alăturat și le-am fost alături.


| Rezultatele proiectului
    Beneficiarii Asociatiei Zetta au beneficiat pro bono de tratamentele necesare, mai exact, de operatiile reconstructive de care aveau nevoie pentru a duce o viata cat mai aproape de normal. Calitatea vietii acestora a fost considerabil imbunatatita post-operator, unii dintre ei luptandu-se cu diverse malformatii de-a lungul anilor. Aici il putem da exemplu pe un domn in varsta de 64 de ani care suferea de boala von Recklinghausen. Mai exact avea atarnata de membrul superior stang - brat si antebrat o tumora de 2,8 kg care il incurca in desfasurarea activitatii de zi cu zi, dar mai ales in faptul ca era nevoit sa isi taie manecile pentru a se putea imbraca. La 6 luni post-operator ne-a transmis ca a renascut si ca toata viata i s-a schimbat in bine.

| Bugetul
    887010,00 LEI

| Parteneri
    Spitalul Zetta

| Despre organizator
    Asociația Zetta este o asociație neguvernamentală, apolitică, non-profit, de interes general, înființată cu scopul de a oferi sprijin copiilor și adulților cu situații sociale delicate și care se confruntă cu patologii complexe din sfera Chirurgiei Plastice și Microchirurgiei Reconstructive. Din 2017 a facilitat peste 538 de intervenții pro bono pentru persoane cu probleme grave de sănătate și care au posibilități materiale reduse.

| Website proiect
    https://asociatiazetta.ro/



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes