close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



O masa calda pe zi



| Organizator:
    Asociatia Anaid
| Categorie:
    Servicii de Asistență socială
| Problema de fond
    Asociaţia Anaid a fost constituita in anul 2021, din dorinta membrilor fondatori de a ajuta, cu implicarea si constientizarea membrilor societatii civile, un segment din societate defavorizat si care beneficia de sprijin scazut din partea autoritatilor si a altor ONG-uri: persoanele fara adapost.
Membrii Asociatiei au inceput sa sprijine aceasta categorie sociala cu multi ani inainte de infiintarea Asociatiei, insa identificarea, de-a lungul timpului, a nevoilor crescute si diversificate ale persoanelor fara adapost, a condus la necesitatea constituirii unui ONG dedicat sprijinirii acestora. Astfel a luat nastere Asociatia Anaid, ONG-ul avand ca obiective principale:
Colectarea și redistribuirea de alimente persoanelor fără adăpost;
Colectarea și redistribuirea produselor de igienă personală persoanelor fără adăpost.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost de a sprijini persoanele fara de adapost din Municipiul Bucuresti in sezonul rece, oferindu-le hrana calda, nutritiva, pentru a supravietui. In acelasi timp, in functie de nevoile identificate pe traseu, le-au fost oferite si obiecte de imbracaminte, paturi, obiecte sanitare si de igiena.

O masa calda pe zi O masa calda pe zi O masa calda pe zi

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Proiectul "O masa calda pe zi" a avut drept obiectiv asigurarea a cel putin unui fel de mancare calda persoanelor nevoiase, persoanelor fara adapost din Municipiul Bucuresti.
In perioada de desfasurare a proiectului, membrii Asociatiei Anaid si voluntari, se deplasau zilnic, de luni pana duminica, dupa-amiaza sau seara, in zonele din Bucuresti cunoscute ca fiind locuri in care stau persoane fara adapost (Gara de Nord, centrul vechi, etc), oferind celor aflati in nevoie atat mancare cat si: haine, produse de igiena, lucruri pentru copii. In functie de numarul de voluntari prezenti in fiecare seara, se formau echipe de cate 2-3 persoane, care mergeau cu masinile personale pe strazile din Bucuresti, identificand oamenii strazii si oferindu-le supa calda si un fel principal de mancare. Cumulat, in aceasta perioada, au fost livrate aproximativ 6500 de portii de mancare a cate 2 feluri.


De asemenea, in cadrul Programului au fost sprijinite si familii nevoiase, fiindu-le oferite produse alimentare de prima necesitate (ulei, faina de grau, malai, zahar), rechizite pentru copii, haine, mancare, fructe, etc.


| Date beneficiari direcţi
    Oamenii fara adapost din Municipiul Bucuresti. In fiecare seara, au fost distribuite cate 50 de portii de mancare constant in 1 portie supa si 1 fel principal.

| Activitati
    Principala activitate a proiectului a constat in pregatirea hranei zilnice si apoi, cu ajutorul echipelor de voluntari, distribuirea acesteia catre grupul tinta.

| Rezultatele proiectului
    Cel mai bun rezultat este acela ca am reusit sa oferim peste 6000 de portii de mancare calda oamenilor strazii in sezonul rece, mancare ce i-a ajutat sa supravietuiasca. Unii beneficiari au fost constanti, astfel am putut observa o imbunatatire a calitatii vietii lor, avand aceasta posibilitate de a avea macar o masa calda pe zi. In acelasi timp, am putut lua contact cu oamenii strazii din Bucuresti si am identificat si alte nevoi ale acestora, oferindu-le astfel suport, prin oferirea lucrurilor necesare (imbracaminte, incaltaminte, obiecte de igiena, lanterne etc).

| Bugetul
    52000 LEI

| Parteneri
    -

| Despre organizator
    Asociaţia Anaid a fost constituita in anul 2021, din dorinta membrilor fondatori de a ajuta, cu implicarea si constientizarea membrilor societatii civile, un segment din societate defavorizat si care beneficia de sprijin scazut din partea autoritatilor si a altor ONG-uri: persoanele fara adapost.
Scopul asociatiei:
* Colectarea și redistribuirea de alimente persoanelor fără adăpost;
* Colectarea și redistribuirea produselor de igienă personală persoanelor fără adăpost;


| Website proiect
    www.asociatia-anaid.ro



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->