Editia a IX-a a Galei Societatii Civile si-a desemnat castigatorii pe scena Operei Nationale Bucuresti, continuand astfel sa promoveze spiritul civic si sa recunoasca oamenii care reprezinta Binele, exemplele de urmat si structurile care duc Romania mai departe. Castigatorii au fost alesi dintr-un total de 193 de proiecte inscrise anul acesta in competitie.

Marele Premiu al editiei 2011 a fost acordat Asociatiei Salveaza Vieti pentru proiectul "Nu ma ignora!". Proiectul a avut ca scop infiintarea unui Centru de Excelenta in Tratarea Cancerului. Metoda prin care s-au strans fondurile necesare s-a bazat pe posibilitatea companiilor de a redirectiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza sociala. Juriul a fost impresionat de rezultatele notabile si cuantificabile care au dus la indeplinirea obiectivelor proiectului, fondurile atrase depasind 1 milion de euro.  Proiectul este, de asemenea, castigatorul premiului I la sectiunea Sanatate.

Alte zece proiecte au fost desemnate castigatoare ale premiului I pe sectiuni, dupa cum urmeaza: la sectiunea Educatie, Cercetare, Invatamant - proiectul „Closer to Oxford" al Asociatiei Romane de Dezbateri, Oratorie si Retorica,  la sectiunea Arta si Cultura - proiectul "Clasic e Fantastic" al Grupului de initiativa Clasic e Fantastic, la sectiunea Apararea drepturilor individuale/ colective – proiectul Campania "Infertilitatea este o boala" (2010) al Asociatiei SOS Infertilitatea, la sectiunea Comportament civic si Participare publica – proiectul "Let`s Do It, Romania!" al Grupului de initiativa "Let`s Do It, Romania", la sectiunea Sanatate – proiectul "Hospice Sfanta Irina - o provocare pentru fiecare!" al Fundatiei Sfanta Irina, la sectiunea Incluziune sociala – proiectul "Atelier de insertiune" al Samusocial din Romania si proiectul "Abilitati de viata independenta si integrare sociala la copii si tineri cu dizabilitati senzoriale" al Fundatiei Light into Europe, la sectiunea Servicii de Asistenta sociala - proiectul „Temerarii stiu ca se poate - Poti Si Tu!" al Asociatiei Little People Romania, pentru Protectia mediului castigator a fost proiectul „Adopta un copac! - campania 2010" initiat de ViitorPlus - Asociatia pentru dezvoltare durabila, la Dezvoltare economica si sociala premiul I a fost acordat proiectului Cicloteque al Asociatiei MaiMultVerde.

Premiul I pentru sectiunile noi din competitie s-a acordat astfel: la sectiunea Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT a revenit proiectului "Let`s Do It, Romania!" al Grupului de initiativa "Let`s Do It, Romania", in cadrul sectiunii Proiecte pentru TINERET s-a acordat proiectului „Abordari integrate de prevenire HIV/SIDA in Romania" al Fundatiei Tineri pentru Tineri. De asemenea, la Proiecte si campanii de CSR Asociatia Telefonul Copilului a fost premiata pentru proiectul Telefonul Copilului 116 111.

Premiul pentru Eficienta a fost primit pentru Campania „Infertilitatea este o boala" (2010) de catre Asociatia SOS Infertilitatea. Premiul pentru IMPACT a fost acordat pentru proiectul „Servicii integrate pentru varstnici in judetul Bacau" initiat de Fundatia de Sprijin Comunitar, ca si proiectul Clubul cu Lipici - sansa la educatie pentru copii defavorizati care a luat Premiul pentru DURABILITATE. Asociatia Centrul de Studii si Programe pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale Comunitare ASCENDENT a castigat la Originalitate cu proiectul „Educatie prin solidaritate". 

La Categoria-concurs „Proiecte de Educatie financiara", sustinuta de ING Asigurari de Viata, a fost desemnata castigatoare propunerea de proiect „GROW 1.0 editia 2011" a Asociatiei Scoala de Valori.

De asemenea, Millenium People, organizatorul Galei Societatii Civile, a dorit sa acorde trei premii speciale pentru activitate deosebita Institutului Cultural Roman, RFI Romania si Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

In premiera in acest an in cadrul festivitatii, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a acordat primul Premiu Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile, un premiu de excelenta care a revenit Centrului de Resurse pentru participare publica (CeRe).

Proiectele sectorului neguvernamental au fost evaluate de peste 70 de specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, jurnalisti, lideri si formatori de opinie, personalitati publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania, reprezentanti ai sectorului privat, specialisti in marketing, comunicare, CSR, public affairs si specialisti cu competente de management si comunicare din industria de relatii publice si advertising, de formatori de opinie, jurnalisti, specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor sociale, reprezentanti ai societatii civile si ai sectorului neguvernamental romanesc. Componenta juriului pentru fiecare categorie este mentionata pe site

l Afla care sunt castigatorii Galei Societatii Civile 2011

***
Gala Societatii Civile
este un proiect Millenium People, sustinut de partenerul principal – Rompetrol si de partenerii Ursus Breweries, Carpacement Holding, ING Asigurari de Viata, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Programul Tineret in actiune, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, GlaxoSmithKline, Fundatia ERSTE, MIC.RO, Euro Mini Storage, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Coca-Cola HBC Romania si Carrefour Romania.

Parteneri media principali: EuropaFM, Adevarul, B1TV.

Parteneri media: IQads, Smark, Esquire, Responsabilitate Sociala, LumeBuna.ro, Elevate, Newsoutdoor, Oops Media, Cocor Media Channel.

Parteneri traditionali: Printco, 360revolution, Hostway, Kaustik, Netvibes Romania, Corvincristian.ro, Casa de productie Studioset, BORTUN●OLTEANU, RUSU+BORTUN BRAND GROWERS.

Pentru mai multe informatii despre eveniment,  castigatori si proiectele inscrise in competitia din acest an puteti accesa site-ul www.galasocietatiicivile.ro.