Raportul reunește concluziile conversațiilor pe teme de dezvoltare sustenabilă, purtate, în 2022, cu peste 500 de de business, politici și civici din România

Sustainable Futures, platforma de conversații despre dezvoltare sustenabilă, inițiată de Asociația Social Innovation Solutions și susținută de Fundația Coca-Cola, a lansat raportul ‘Creating Sustainable Futures Together’. Raportul reunește concluziile rezultate în urma conversațiilor purtate cu peste 500 de lideri de business, politici și civici pe parcursul anului 2022.

“Sustainable Futures 2022 a fost un proiect de care România are nevoie. Am reușit să punem bazele unor conversații pe teme esențiale dezvoltării unei societăți sustenabile care vor continua și în anul următor. Încheiem acest program în 2022 cu o mulțime de lucruri de făcut, dar mai presus de toate, cu speranță și optimism pentru viitor.” - Paris Nikolopoulos, General Manager, Coca-Cola România.

Pe parcursul anului 2022, sub umbrela Sustainable Futures, au avut loc 17 evenimente publice și private cu participarea a peste 600 de experți relevanți în ecosistemul instituțional, de business și civic din România, din domenii corelate cu cele 10 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU (ODD) abordate în cadrul platformei.

“În 2023, ne dorim să ajungem la 10.000 de IMM-uri pe care să le susținem printr-un program de educație de sustenabilitate. Încercăm și reușim prin programe cum ar fi TRANSFORMATOR sau Future Makers să lucrăm cu IMM-uri din toată România să își transforme modelul de business, să aibă acces la fonduri investiții și la investitori ce se uită cu adevărat în viitor, dar și la o comunitate de oameni relevanți.”- Ciprian Stănescu, Președinte, Social Innovation Solutions.

Raportul ‘Creating Sustainable Futures Together’ aduce informații relevante despre raportarea în domeniul sustenabilității, conceptul economiei circulare sau schimbările de cultură organizațională necesare pentru ca o companie să devină mai sustenabilă. Raportul conține atât o analiză comprehensivă a contextului global, regional și local pentru fiecare dintre cele 10 obiective de dezvoltare durabilă ale ONU, cât și concluziile conversațiilor publice și ale celor cu experți facilitate de Social Innovation Solutions de-a lungul anului 2022, reprezentând totodată rezultatul efortului colectiv desfășurat pe durata acestor conversații.

În raportul ‘Creating Sustainable Futures Together’ se regăsesc următoarele capitole dedicate obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) în ordinea în care au avut loc conversațiile Sustainable Futures:

● Muncă decentă şi creştere economică (ODD 8)
● Energie curată şi la preţuri accesibile (ODD 7)
● Egalitate de gen (ODD 5)
● Acţiune climatică (ODD 13)
● Fără sărăcie (ODD 1)
● Sănătate şi bunăstare (ODD 3)
● Oraşe şi comunităţi durabile (ODD 11)
● Consum şi producţie responsabile (ODD 12)
● Educaţie de calitate (ODD 4)
● Apă curată şi sanitaţie (ODD 6)

Conținutul complet al raportului poate fi accesat prin acest link.

Odată cu lansarea raportului, a avut loc și ceremonia de încheiere a celei de-a doua ediții a programului TRANSFORMATOR, un proiect desfasurat sub umbrela Sustainable Futures, care are ca scop sprijinirea IMM-urilor și ONG-urilor în a-și transforma modelul de business într-unul sustenabil printr-un program dedicat nevoilor acestora și adaptat cerințelor viitorului. Organizațiile cu cel mai mare potențial de transformare și scalare au primit și premii constând în 25 ore de consultanță de sustenabilitate din partea unor agenții recunoscute internațional. Organizațiile care vor beneficia de consultanță de sustenabilitate sunt: Miradex, Aspire România, Favr., Fundația Comunitară Galați și Tonic Blend Kombucha.

***

Despre Sustainable Futures

Sustainable Futures este un proiect Social Innovation Solutions, partener fondator Fundația Coca-Cola, parteneri principali Raiffeisen Bank și E-ON, co-organizat cu Global Shapers Bucharest Hub. Printre partenerii organizaționali se numără Secretariatul General al Guvernului României, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă al Guvernului României, Romanian Business Leaders, Confederația Patronală Concordia și Ambasada Sustenabilității.

Despre TRANSFORMATOR

TRANSFORMATOR este un proiect Social Innovation Solutions, desfășurat sub umbrela Sustainable Futures, susținut de Fundația Coca-Cola și are ca parteneri de dezvoltare Ambasada Sustenabilității în România, ALTRNTV Shop și Confederația Patronală Concordia.

Despre Fundația Coca-Cola

Fundația Coca-Cola reprezintă ramura filantropică globală a Companiei Coca-Cola. Încă de la începuturile sale în 1984, Fundația a acordat peste 1,4 miliarde de dolari în granturi și subvenții pentru sprijinirea inițiativelor dedicate construirii și dezvoltării de comunități sustenabile în întreaga lume.