Rezultatele obtinute ne-au dovedit ca puterea de a ajuta se afla in fiecare dintre noi. Cele peste 49.453 de jucarii de plus cumparate din Magazinul IKEA din Bucuresti se vor transforma in visuri implinite pentru copiii vulnerabili.

49.453 de jucarii de plus, din care 1.862 de carti de povesti, au fost cumparate de clientii magazinului IKEA din Bucuresti in perioada 9 noiembrie 2014 – 3 ianuarie 2015. Pentru fiecare jucarie de plus sau carte de povesti cumparate pe durata Campaniei Jucariilor de Plus, IKEA Foundation va dona cate 1 euro pentru proiecte educationale realizate de UNICEF si Salvati Copiii.
 
Clientii si angajatii IKEA din intreaga lume au strans 10,1 milioane de euro prin Campania anuala a Jucariilor de Plus, desfasurata in perioada 9 noiembrie 2014 – 3 ianuarie 2015, iar IKEA Foundation va dona aceasta suma catre UNICEF si Salvati Copiii pentru proiecte de educatie care se vor desfasura in 18 tari. Cu ajutorul donatiei de anul acesta, Salvati Copiii va sprijini educatia pentru copiii din grupurile marginalizate din Asia si Europa de Est. Fondurile donate catre UNICEF vor fi folosite pentru pentru initiativa „Scoli pentru Africa” in opt tari si pentru initiativa „Scoli pentru Asia” in China. 
 
De la inceputul campaniei, in 2003, IKEA Foundation a donat 77 de milioane de euro care au contribuit la imbunatatirea oportunitatilor de educatie pentru mai mult de 11 milioane de copii din 46 de tari. Proiectele finantate au ca scop formarea profesorilor, imbunatatirea sistemelor de protectie a copilului, furnizarea de materiale didactice si cresterea ratei de scolarizare in cele mai sarace comunitati din lume.
 
„Colaborarea dintre Salvati Copiii Romania si IKEA Foundation le-a oferit copiilor vulnerabili din diferite zone ale tarii posibilitatea de a avea un viitor mai bun prin programul Sanse egale pentru toti copiii intr-o societate fara discriminare, inceput in 2012. Le multumim clientilor si angajatilor IKEA pentru implicarea din fiecare an in Campania Jucariilor de Plus. Vom continua programele de suport si consiliere psihologica pentru cresterea echilibrului emotional al copiilor vulnerabili si programele pentru o mai buna adaptare scolara si sociala”, declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Salvati Copiii Romania.
 
„Programele prin care ii sprijinim pe copiii cu dizabilitati si pe cei din grupuri minoritare pentru a putea avea acces la o educatie de calitate ii incurajeaza pe copii, dar si pe familiile si comunitatile din care fac parte sa creeze un viitor mai bun. Prin angajamentul IKEA Foundation de a ajuta copiii marginalizati , sustinem schimbarea in bine. Suntem foarte recunoscatori pentru parteneriatul nostru cu IKEA Foundation si le multumim tuturor angajatilor si clientilor IKEA”, a declarat Elisabeth Dahlin, Presedinte Executiv Salvati Copiii Suedia.
 
„Este esential pentru viitorul celor mai vulnerabili si marginalizati copii sa aiba sansa de a merge la scoala si de a invata. Nu ar trebui sa existe copii carora sa le fie refuzata aceasta oportunitate din cauza saraciei, dizabilitatilor, genului sau din cauza conflictelor si dezastrelor, precum izbucnirea Ebola in Guineea, Liberia si Sierra Leone”, a afirmat Josephine Bourne, UNICEF Global Chief of Education.
 

***
IKEA este o companie de retail mobilier si decoratiuni, de origine suedeza, fondata in 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost inregistrata in 1943, in Suedia. Majusculele din denumirea IKEA provin din initialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, si numelui satului in care se gasea ferma: Agunnaryd. Compania IKEA detinea, in august 2012, peste 338 de magazine in 40 de tari sau teritorii, dintre care 39 de magazine erau francize detinute de alte companii decat IKEA Group. 
Magazinul IKEA din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, pe 21 martie 2007. Pana in luna martie 2010 a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group. Detalii pe www.IKEA.ro. 

Viziunea IKEA 
Sa cream o viata de zi cu zi mai buna pentru cat mai multi oameni. 

Misiunea IKEA 
Sa oferim o gama larga de produse de mobilier, accesorii si decoratiuni pentru casa - functionale si cu un design de calitate, la preturi atat de scazute incat cei mai multi oameni sa si le poata permite. 
 
Despre IKEA Foundation
IKEA Foundation isi propune sa imbunatateasca oportunitatile pentru copii si tineri din tarile in curs de dezvoltare, finantand programe pe termen lung care creeaza o schimbare substantiala si de durata. IKEA Foundation colaboreaza cu parteneri strategici cu abordari inovatoare pentru a obtine rezultate pe scara larga in patru domenii fundamentale ale vietii unui copil: un loc pe care sa-l numeasca acasa, un inceput sanatos in viata, o educatie de calitate si un venit durabil in familie. Se estimeaza ca pana in 2015 peste 100 de milioane de copii vor beneficia de programele finantate. 
Doi dintre partenerii principali ai IKEA Foundation sunt UNICEF si Salvati Copiii. Compania IKEA, prin intermediul IKEA Foundation, este cel mai mare donator la nivel mondial pentru ambele organizatii.
 
 
Despre Organizatia Salvati Copiii
Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit, care militeaza activ pentru drepturile si protectia copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.
Programele organizatiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atentie deosebita catre cei aflati in situatii dificile - copiii din comunitatile dezavantajate, copiii victime ale violentei, exploatarii prin munca, traficului sau neglijarii, copiii refugiati etc. In cei 24 de ani de activitate, peste un milion de  copii au fost implicati in campaniile si programele desfasurate de organizatie. 
Salvati Copiii Romania este membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari.

Despre UNICEF Romania
UNICEF este prezent in Romania si in alte 190 de tari si teritorii pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta. In Romania, UNICEF lucreaza  impreuna cu Guvernul, Parlamentul, autoritati locale, societatea civila, sectorul privat, parteneri nationali si internationali si cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educatie timpurie de calitate si la scoala, pentru protejarea adolescentilor si monitorizarea drepturilor copilului, pentru protectie sociala si pentru mobilizarea de resurse in beneficiul copiilor.  UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatiilor, fundatiilor si a guvernelor.

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati: 
MSLGROUP The Practice, Camelia Eremia, camelia@thepractice.ro 
IKEA Romania, Raluca Buzea, PR Responsible, raluca.buzea@IKEA.com