Fundatia UPS, care desfasoara programe de responsabilitate sociala si filantropice sprijinite de compania UPS la nivel global, sustine pentru al treilea an consecutiv Asociatia “Ana si Copiii”, organizatie umanitara, non-guvernamentala, avand ca misiune prevenirea abandonului scolar prin programe educationale. 

De la inceputul colaborarii, in 2011, UPS a donat 58.000 $ Asociatiei Ana si Copiii. Suma totala donata in 2011 si 2012 (33.000 $) a fost folosita in scopul extinderii capacitatii actualului Centru de Zi, de la 25 la 50 de copii, dotarii corespunzatoare a centrului cu mobila si aparatura electronica si achizitionarii unui autobuz care sa asigure transportul copiilor si sa faciliteze aprovizionarea centrului. 

"La UPS, a darui este parte din povestea companiei, veche de mai bine de 100 de ani, si reprezinta misiunea Fundatiei UPS. Iar UPS Romania s-a implicat in diferite actiuni de responsabilitate sociala si voluntariat la nivelul comunitatilor, istoria noastra fiind mai scurta, de doar 6 ani. Satisfactia este maxima atunci cand vedem bucuria de pe fetele celor care au primit ajutorul nostru sau cand peisajele se schimba prin contributia si munca noastra. Este minunat sa fim primiti cu bratele deschise intr-o comunitate, sa simtim cu adevarat ce inseamna contributia noastra, mai mult decat ceea ce facem la birou, in cadrul responsabilitatilor zilnice. Acest lucru l-am simtit si pe parcursul colaborarii cu Asociatia Ana si Copiii. Ne-am implicat in urma cu 3 ani in acest proiect, ne-am atasat de acesti copii si de oamenii inimosi de la Asociatie si le-am fost  alaturi atat prin donatia de fonduri, cat si prin ore de voluntariat dedicate de angajatii UPS intr-un cadru formal - in echipa, dar si individual, contribuind astfel si noi, putin, la dezvoltarea personala armonioasa a acestor copii.", a declarat Iulia Gabriela Nartea, UPS Managing Director pentru Romania, Grecia si Slovenia.

"Cred cu tarie ca educatia este o investitie pe viata.  Lucrand ca asistent social de multa vreme, am vazut dificultatile cu care se confrunta acesti copii si atunci am realizat ca primul pas spre o viata mai buna este educatia. Asa s-a nascut ideea unei organizatii noi, care se numeste <Asociatia Ana si Copiii>, care sprijina in prezent 302 copii si 100 de familii defavorizate din Bucuresti, Calarasi, Giurgiu, Buzau si Prahova. In cadrul Centrului de Zi Ana si Copiii am inceput cu 25 de copii, acum numarul micutilor pe care ii ajutam a ajuns la 50 si, cu banii primiti azi, vrem sa facem primii pasi catre un centru nou, care sa primeasca zilnic 100 de copii din Bucuresti. Avand in vedere sprijinul deplin din partea UPS Romania, nu doar financiar, cat si uman, consideram compania UPS un prieten special al Asociatiei Ana si Copiii”, a declarat Mihaela Voivozeanu, presedinte si fondator Asociatia Ana si Copiii.

In cadrul colaborarii cu Asociatia Ana si Copiii, 120 de angajati UPS Romania au contribuit cu peste 700 de ore de munca de voluntariat de-a lungul anilor, implicandu-se in activitati precum renovarea unor case vechi pentru copiii inscrisi in programele educationale ale asociatiei; reabilitarea terenului de joaca pentru copii si a gardurilor; pregatirea unor mese speciale pentru copiii proveniti din familiile sarace din cadrul comunitatii; dar si participarea la ateliere de creatie impreuna cu copiii. 

In 2013, UPS Romania a continuat sa se implice in initiative de resposabilitate sociala corporativa, voluntariat si protectia mediului. Printre activitati se numara finalizarea campaniei de responsabilitate sociala "O carte pentru un copil, o sansa pentru mai departe!", continuarea parteneriatului cu Asociatia EcoAssist Romania si implementarea in cadrul companiei a programului international de reciclare a dozelor de aluminiu “Every Can Counts”.
 
Despre Fundatia UPS
UPS (NYSE: UPS) este lider la nivel global in domeniul logisticii, oferind o gama larga de solutii, printre care transportul de colete si marfuri, facilitarea schimburilor comerciale internationale si folosirea unor tehnologii avansate pentru o gestionare mai eficienta a lumii afacerilor. De la infiintarea sa in anul 1907, UPS si-a construit imaginea de companie responsabila fata de comunitati, sprijinind programe care ofera solutii pe termen lung nevoilor comunitatii. Fondata in 1951, Fundatia UPS promoveaza implicarea in viata comunitatilor la nivel local, national si global. In 2012, Fundatia UPS a investit 97,5 milioane $ in donatii caritabile in intreaga lume. Fundatia UPS poate fi gasita la adresa UPS.com/foundation. Pentru a afla direct noutati despre UPS, vizitati pressroom.ups.com/RSS.
 
Despre Asociatia Ana si Copiii
Asociatia „Ana si Copiii” este o organizatie umanitara, non-guvernamentala, apolitica si non-profit, avand ca misiune prevenirea abandonului familial si scolar prin programe educationale, asistenta sociala, medicala si juridica, activitati de recreere si  socializare, activitati de informare, actiuni si masuri de constientizare si sensibilizare sociala si infiintarea de servicii sociale, pentru si in sprijinul comunitatii. Asociatia si-a inceput activitatea in anul 2006, dar ca entitate cu personalitate juridica a luat fiinta in vara anului 2007. In prezent, ofera servicii unui numar de 302 de copii si 100 de familii din Bucuresti, Calarasi, Giurgiu, Buzau si Prahova. Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati http://anasicopiii.ro/