Programul international Good CSR 2009, dezvoltat de grupul de consultanta Braun & Partners Network, reuneste anul acesta 30 de companii: 22 de companii din Ungaria, 5 din Romania si alte 2 din Polonia. Participantii au pregatit rapoarte scurte de tip 'C' sub indicatorii internationali Global Reporting Initiative (GRI) referitori la performanta non-financiara si au comunicat despre practicile si realizarile in CSR atat ale angajatilor, cat si ale partilor cointeresate externe.

Programul Good CSR a fost lansat in Ungaria, in anul 2008, iar de anul acesta include si companii din Romania si Polonia. Programul se vrea un instrument pentru companiile care vor sa publice rapoarte scurte si complete de responsabilitate sociala corporativa si sa comunice partilor lor cointeresate realizarile in domeniu. Totodata, acesta ofera posibilitatea de a avea, in aceeasi platforma, toate activitatile de CSR, de la IMM-uri, pana la multinationale.

Potrivit unui comunicat al grupului Braun&Partners, programul de raportare si comunicare internationala include, in 2009, 10 noi companii care isi publica primul raport CSR sub indicatorii internationali Global Reporting Initiative.

Rapoartele scurte si cartile Good CSR din cele 3 tari participante vor fi lansate pe 23 noiembrie 2009, sub titlul "Good CSR 2009 - Cartea Responsabilitatii sociale corporative". Evenimentul va avea loc la Gala regionala din Budapesta si va aduna companii din Romania, Ungaria si Polonia. Cele mai bune rapoarte din regiune vor fi premiate cu premiile Good CSR de catre un juriu independent.

Cele cinci companii romanesti sunt: Banca Comerciala Romana, EurActiv Romania, Farmaciile DONA, Orange Romania si Romstal Imex S.R.L.