Comisia recunoaste meritele ACR in promovarea sigurantei rutiere, dupa ce s-a angajat sa organizeze laboratoare de educatie rutiera in 100 de scoli din Romania si un concurs pe aceasta tema dedicat elevilor.

ACR a semnat la inceputul acestui an Carta Europeana de Siguranta Rutiera, angajandu-se prin aceasta sa organizeze inca 100 de laboratoare de educatie rutiera in 100 de scoli din Romania, pana la sfarsitul anului 2007, sa lanseze campania „Think before you drive!” impreuna cu Fundatia FIA (Federatia Internationala de Automobilism) si sa organizeze concursul national „Road Traffic Education, Education for Life”, cu 5 etape, la care participa anual circa 30.000 de elevi cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani.

 

Datorita activitatii sale, Automobil Clubul Roman a fost desmenat castigatorul Premiului „Excellence in Road Safety Award” la categoria asociatii, decernat de Comisia Europeana. Premiile vor fi inmanate de Jacques Barrot, Vicepresedinte al Comisiei Europene, responsabil pe transport, in cadrul unei ceremonii de premiere care are loc luni, 26 noiembrie 2007, in Bruxelles.

 

Premiile de excelenta recunosc initiativele cele mai inovatoare implementate in cadrul

Cartei Sigurantei Rutiere. Comisia Europeana incurajeaza mai ales actiunile care vizeaza imbunatatirea sigurantei rutiere si in acest mod salveaza vieti pe soselele europene.

Cu privire la premiul prmit de ACR,  Constantin Niculescu, presedintele  ACR, spune: „Anul acesta, aderarea Romaniei la UE inseamna si recunoasterea activitatilor de siguranta rutiera promovate in Romania. Mai sunt multe de facut in acest domeniu in Romania, mai ales pana cand soselele vor ajunge la nivelul celor din Europa de Vest, dar noi vom continua sa depunem toate eforturile pentru imbunatatirea sigurantei rutiere in Romania si in continuare”.

 

Wil Botman, director al Biroului European al FIA, a declarat: „Ne bucuram ca eforturile cluburilor automobilistice sunt recunoscute si apreciate de catre Comisia Europeana. FIA va continua sa militeze pentru ca soferii de cinci stele sa conduca automobile de cinci stele pe drumuri de cinci stele.”

 

Dan LUCA / Bruxelles