Coalitia ONG Natura2000 Romania se pregateste sa alerteze Comisia Europeana in cursul lunii decembrie 2007, in legatura cu dezinteresul total al autoritatilor cu privire la conservarea deosebitelor valori naturale pe care inca le mai are Romania.

Organizatiile neguvernamentale active in domeniul conservarii naturii considera ca valorile naturale si culturale ale Romaniei sunt unice in Europa si, printr-o valorificare strategica a acestora, s-ar putea atrage atat turisti, cat si investitii importante, care ar permite in acelasi timp, nu doar o dezvoltarea economica sustenabila, dar si mentinerea naturii salbatice, atat de admirata de europeni. Membrii ong-urilor vor discuta posibilitatea prezentarii Comisiei Europene a cazurilor alarmante de ilegalitati in ariile protejate din Romania, cum ar fi constructiile ilegale din Ceahlau, distrugerea Taului Stiol, taierile si constructiile din Piatra Craiului, constructia ilegala a drumului DN 66A din Retezat si altele.

Discutiile s-au purtat in cadrul lucrarilor Adunarii Generale a Membrilor Coalitiei ONG Natura2000 Romania, Duminica, 2 decembrie 2007 la Hotel Ciucas, Baile Tusnad. Reprezentatii ong-urilor au abordat subiectul unei strategii de lobby pentru Ceahlau, Autostrada Transilvania si siturile Natura 2000, precum si formularea unui punct de vedere al Coalitiei fata de legea ariilor protejate si OUG 57.