Pentru a facilita accesul la noile tehnologii si la Internet pentru autoritatile administratiei publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a lansat portalul http://eadministratie.mcti.ro.

Portalul se adreseaza institutiilor publice locale care nu si-au putut achizitiona un domeniu pe internet din cauza fondurilor insuficiente. Domeniul de internet le va permite respectivelor institutii sa interactioneze cu cetatenii, iar acestia vor dispune de servicii online, avand acces si la informatii despre oportunitatile din mediul de afaceri local.

Prin acest portal se urmareste diminuarea decalajelor digitale in utilizarea Tehnologiei Informatiei. Astfel, institutiile administratiei publice locale vor putea sa implementeze si sa popularizeze serviciile de administratie electronica, iar prin intermediul acestora sa promoveze comunitatile in care activeaza, inclusiv pentru investitorii externi.

Demersul MCTI a fost incurajat si de initiativele de e-guvernare ale administratiei publice locale (ministere, consilii judetene, primarii), initiative care au permis interactiunea cu cetatenii prin intermediul mijloacelor electronice.

Valoarea totala a proiectului este de 110.272,93 lei. Aceasta suma implica: dezvoltarea unei aplicatii de administrarea a datelor de pe site (web content management), suportul pentru crearea si gazduirea gratuita de portaluri web la nivelul institutiilor inscrise in proiect, suportul hardware pentru implementarea proiectului, precum si solutia de securitate, dar si pregatirea personalului MCTI care va utiliza aplicatia.

Prin intermediul portalului http://eadministratie.mcti.ro/, institutiile administratiei publice locale se pot inscrie in proiect, urmand sa primeasca dreptul de a utiliza aplicatia software dezvoltata.

Proiectul derulat de catre MCTI va furniza comunitatilor lipsite de capacitati tehnice si economice un instrument de lucru adaptat la nevoile societatii informationale.

MCTI invita administratia publica locala sa se inscrie pe acest portal pentru a deveni parteneri intr-un proiect menit sa vina in sprijinul dezvoltarii serviciilor oferite cetatenilor.