Pagina de intampinare a site-ului EUtube, canalul Comisiei Europene pe YouTube, a atins cifra de peste un milion de vizitatori, iar numarul de inregistrari video vizionate de la lansarea sa, acum mai pucin de trei luni, se ridica la aproape sapte milioane.

Pana in prezent, canalul propune 69 de inregistrari video, incluzand o gama larga de subiecte – de la primii pasi istorici ai Uniunii Europene de dupa razboi la necesitatea actuala de a combate schimbarile climatice. Inregistrarea video cea mai vizionata, cu uluitoarea cifra de 4,2 milioane de vizionari, este clipul de promovare a programului MEDIA al Uniunii Europene: LOVE („Film lovers will love this” – „Amatorilor de cinema o sa le placa”). Printre celelalte clipuri apreciate se numara si clipul privind sanatatea publica „AIDS: Remember me” – „SIDA: aminteste-ti de mine” si un clip ilustrand eforturile Uniunii Europene pentru combaterea incendiilor forestiere survenite vara aceasta in Grecia. Acesta din urma a fost vizionat de mai mult de 180 000 de ori in trei saptamani.

Utilizatorii site-ului YouTube au emis mii de comentarii referitoare la aceste clipuri, in marea majoritate pozitive. Numeroase clipuri au scoruri de patru stele sau mai mult. „Consider acest aspect foarte incurajator”, a afirmat Wallström, „Utilizatorii YouTube ne impartasesc opiniile lor despre clipuri si despre UE si este un lucru pozitiv sa vedem atat de multe comentarii de la oameni la care, poate, nu am putea ajunge in alt mod.”

Canalului i s-au adaugat clipuri in limbile franceza si germana de la lansarea sa la sfarsitul lui iunie 2007.

Descoperiti ce propune EU Tube la aceasta adresa.