Fundatia Dinu Patriciu a fost invitata sa reprezinte Romania ca membru cu drepturi depline in cadrul European Foundation Center (EFC), cu sediul la Bruxelles in Belgia.

European Foundation Centre este o asociatie internationala a fundatiilor si a investitorilor corporatisti dedicata crearii si facilitarii mediului legal si fiscal pentru fundatii, documentarii domeniului fundatiilor, intaririi infrastructurii sectorului neguvernamental, promovarii colaborarii, atat intre fundatii cat si intre fundatii si alte categorii interesate.

"Suntem onorati de invitatia de a ne alatura membrilor din cadrul European Foundation Centre, mai ales ca Romania nu era reprezentata pana acum si ni se ofera astfel ocazia de a promova actiunile filantropice din Romania. Putem aseza tara noastra pe harta responsabilitatii sociale din Uniunea Europeana”, a declarat Tincuta Baltag, directorul Fundatiei Dinu Patriciu.

Alaturi de ceilalti membri din cadrul European Foundation Centre, Fundatia Dinu Patriciu va trebui sa se implice in elaborarea unui Statut al fundatiilor la nivel European, ce se va realiza in cadrul unor intalniri periodice. European Foundation Centre organizeaza frecvent conferinte in cadrul carora se dezbat teme de interes pentru Uniunea Europeana referitoare la statutul fundatiilor din Europa, contributiile anuale, modalitati de interventie in problemele sociale cu care acest continent se confrunta sau sunt prezentate rezultatele unor analize, statistici sau rapoarte de cercetare.
 
Printre membrii EFC sunt prezente organizatii neguvernamentale cu o reputatie solida precum American Express Foundation, Bank of Cyprus Cultural Foundation, Bank of Greece Cultural Foundation, The Boeing Company, The Diana, Princess of Wales Memorial Fund, Ernst & Young Stiftung e.V, The Ford Foundation, Johnson & Johnson Europe, Middle East, North Africa, Kraft Foods, Microsoft EMEA etc.