Primele proiecte aferente Programului Operational Sectorial pentru cresterea Competitivitatii Economice vor putea fi depuse de firme abia din 2008, a aratat miercuri, intr-un seminar organizat de Camera de Comert Britanica din Romania (BRCC), directorul adjunct al Autoritatii de Management pentru Programe Operationale Sectoriale din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), Steluta Goanta.

Aceasta a explicat ca, incepand din luna august, cand a fost postat pe pagina de internet Documentul cadru de Implementare a POS de crestere a competitivitatii economice, pentru dezbatere publica, au existat relativ putine opinii ale mediului privat, ceea ce, in opinia sa, denota o lipsa de interes din partea firmelor de a accesa fonduri europene.

Goanta a mai spus ca, in circa o luna, autoritatile vor adopta Documentul cadru de Implementare si Ghidul Solicitantului, urmand ca primele proiecte sa poata fi depuse abia incepand din 2008. POS de crestere a competitivitatii se adreseaza in special mediului privat, urmand ca valoarea totala a alocarii financiare sa se ridice la circa trei miliarde euro, in urmatorii sapte ani.