MDLPL anunta lansarea licitatiilor deschise pentru proiecte adresate domeniului major de interventie 3.3 - "Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta" din cadrul Axei prioritare 3 "Imbunatatirea infrastructurii sociale" a Programului Operational Regional 2007 - 2013.

Incepand din 31 octombrie, fiecare din cele 8 Organisme Intermediare constituite in cadrul Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala pot primi proiecte ce vizeaza imbunatatirea dotarii cu vehicule si echipamente a bazelor operationale regionale si judetene pentru  interventii in situatii de urgenta.

Cererile de finantare se primesc continuu pana la contractarea integrala a fondurilor alocate. Fondurile alocate acestui domeniu major de interventie se ridica la 99.506.701 euro, din care 84.580.694 euro sunt alocati prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, iar restul de 14.926.007 euro reprezinta cofinantarea nationala din surse publice.

In cadrul acestui domeniu major de interventie sunt eligibile pentru a primi finantare asociatiile de dezvoltare intercomunitara, infiintate de catre toate Consiliile Judetene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucuresti, ale judetelor componente ale unei regiuni de dezvoltare, in conformitate cu prevederile Legii nr. 215/ 2001 privind administratia publica locala, cu completarile si modificarile ulterioare.

Tinta proiectului este de 510 unitati mobile echipate pentru interventii de urgenta, pana in 2015 si un timp mediu de raspuns al unitatilor mobile de interventie de pana la 12 minute in zonele rurale si pana la 8 minute in zonele urbane.