Programul Operational Regional la nivelul Regiunii Bucuresti - Ilfov, in valoare de 393,1 milioane de euro, s-a lansat, ieri, la Bucuresti. Evenimentul face parte dintr-o serie de opt evenimente similare care se desfasoara in toate regiunile de dezvoltare ale Romaniei in perioada septembrie - noiembrie 2007.

Evenimentul a prilejuit o intalnire a ministrului si reprezentantilor ADR Bucuresti - Ilfov cu potentialii beneficiari de finantare prin Programul Operational Regional care au avut astfel ocazia de a afla detalii concrete despre oportunitatile deschise de catre POR pentru regiunea lor.

„Chiar daca nivelul fondurilor alocate pentru Regiunea Bucuresti – Ilfov nu este atat de mare, speram insa ca acestea sa fie catalizator pentru atragerea altor finantari, mai ales din partea marilor institutii financiare internationale, intrucat atat Bucurestiul, cat si judetul Ilfov au inca nevoie de multe investitii ”, a declarat Ministrul László Borbély cu ocazia lansarii.

Directorul ADR Bucuresti - Ilfov, Dan Nicula, a spus cu aceeasi ocazie: „Finantarea pusa la dispozitia regiunii noastre prin Programul Operational Regional si dezvoltarea de proiecte de catre autoritatile locale din regiune constituie o oportunitate deosebita pentru indeplinirea obiectivelor Planului de Dezvoltare Regionala. Suntem convinsi ca sumele alocate Regiunii Bucurest- Ilfov prin POR vor fi cheltuite in totalitate, intr-un mod transparent, conform cu obiectivele planului regional si speram ca acest fapt va fi un catalizator si pentru alte investitii publice sau private”.

Programul Operational Regional (POR) reprezinta programul prin care Uniunea Europeana finanteaza proiecte locale si regionale in Romania in perioada 2007-2013. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti - Ilfov va implementa acest program in Regiunea Bucuresti - Ilfov, asa cum a fost stabilit prin Acordul Cadru privind delegarea atributiilor de la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (in calitate de Autoritate de Management) la ADR Bucuresti - Ilfov (in calitate Organism Intermediar pentru POR).

POR finanteaza proiecte care vor contribui la modernizarea celor opt regiuni de dezvoltare ale tarii prin investitii publice in dezvoltare urbana, in infrastructura de transport, sociala, de afaceri si infrastructura turistica, pe urmatoarele axe prioritare de dezvoltare: Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – potentiali poli de crestere (Axa 1), Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale (Axa 2), Imbunatatirea infrastructurii sociale (Axa 3), Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local (Axa 4),

Pentru mai multe informatii despre POR accesati: www.inforegio.ro, www.mdlpl.ro si www.adrbi.ro.