Elevii claselor V-VIII se pot inscrie, in perioada 15 ianuarie - 28 februarie, la concursul national "Tinerii ambasadori impotriva schimbarilor climatice", lansat de Ambasada Marii Britanii in parteneriat cu mai multe ONG-uri din Romania. Proiectul consta in realizarea unor campanii de constientizare pe tema schimbarilor climatice, iar elevii premiati vor fi promovati in Romania si in Europa in calitate de lideri si formatori de opinie pe aceasta tema.

Cu acest proiect, organizatorii vor sa creasca gradul de constientizare si de informare al cetatenilor in privinta efectelor negative cauzate de schimbarile globale, inclusiv prin instruirea cadrelor didactice si organizarea unor cursuri specifice in scoli.

"Este important ca opinia publica, in special tinerii, sa fie informati cu privire la impactul pe care il pot avea asupra mediului si a stilului de viata pe care trebuie sa il adopte pentru a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Sper ca, in viitorul apropiat, cu sprijinul Ministerelor Educatiei si Mediului, cursurile despre schimbari climatice sa devina parte a curriculei scolare", a spus ambasadorul britanic, Robin Barnett.

La finalul competitiei, vor fi selectati doar patru castigatori, care vor fi numiti "tineri ambasadori verzi ai Romaniei". Acestia vor merge intr-o tabara in Muntii Carpati si vor participa, ulterior, la diferite evenimente in calitate de tineri ambasadori ai Romaniei pe probleme de mediu.

Castigatorii vor fi anuntati in luna aprilie.

Mai multe informatii, inclusiv regulamentul si fisa de inscriere, sunt disponibile pe pagina de internet a concursului.