Centrul Ceh București organizează cursuri de limba cehă de două ori pe an, iar toamna aceasta începe o nouă sesiune. Fie că sunteți pasionați de limbi străine, doritori să mergeți la studii sau la muncă în Cehia, ori căutați o nouă aventură lingvistică pentru următoarele luni, sunteți așteptați la cursurile ce încep pe 7 octombrie
 
Dacă sunteți începători, aveți două varinte de studiu. Varianta simplă constă în 10 cursuri - 20 de ore, 10 săptămâni, în fiecare zi de marți, începând cu data de 8 octombrie – și vă oferă o introducere rapidă în noțiunile de bază ale limbii cehe. Pentru o incursiune mai detaliată, aveți la dispoziție varianta intensivă pentru începători, ce se desfășoară pe parcursul a 15 săptămâni, cu un total de 30 de cursuri sau 60 de ore, având loc de două ori pe săptămână, în zilele de luni și miercuri. Cei care vor să urmeze acest format sunt așteptați pe 7 octombrie la Centrul Ceh. 
 
În cazul în care ați urmat cursuri de cehă în trecut sau aveți deja cunoștințe, nivelul intermediar este potrivit pentru voi. La fel ca și la începători, se poate opta pentru varianta simplă sau intensivă. Primul curs are loc pe 10 octombrie și continuă în fiecare zi de joi timp de 10 săptămâni. După încheierea acestei perioade, cei ce doresc să continue spre varianta intensivă sunt așteptați pentru încă 20 de ore, împărțite pe 5 săptămâni. 
 
Toate cursurile încep de la ora 18:30. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reduceri. 
 
Cehia este o destinaţie din ce în ce mai atractivă pentru cei care vor să studieze sau să lucreze în afara României. 10% dintre angajaţii din Cehia sunt străini, iar majoritatea câştigă mai mult decât cehii. De exemplu, slovacii şi românii au salarii, în medie, de 37,000 CZK (peste 6,500 RON), sumă care depăşeşte salariul mediu. 16% dintre românii din Cehia sunt plecaţi la studii, iar majoritatea celor care lucrează în Republica Cehă se regăsesc în domeniul industriei, dar şi în domenii ca sănătate, telecomunicaţii şi IT.
 
Aşadar, un prim pas în acomodarea cu Cehia înainte de a ajunge acolo – fie că este vorba de o mutare îndelungată, fie de pasiunea pentru limba şi cultura cehă – este frecventarea cursurilor de la Centrul Ceh. De ce? Acestea vă oferă un pachet de cunoştinţe care vă poate face mult mai uşoară urmarea visului ales, iar continuarea lor susţinută vă asigură necesarul pentru a vă dezvolta în acest sens. 
 
Mai multe detalii despre cursuri găsiți pe site-ul Centrului Ceh, dar și la adresa ccbucharest@czech.cz sau la numărul de telefon 021 303 92 52, unde vă și puteți înscrie până pe data de 1 octombrie 2019. 
 
***
Centrul Ceh este un institut cultural ale cărui evenimente şi programe au ca scop nu doar familiarizarea publicului român cu societatea şi cultura cehă, ci, în primul rând, oferirea unui set de proiecte ce reflectă valori educative, artistice şi sociale, în Bucureşti şi în restul ţării, conectând publicul român la conţinut cultural de calitate, într-un context indie şi deschis.
 
Photo by Julia Solonina on Unsplash