Campania a inceput de luni dimineata cu lansarea etapei de votare pentru textele transmise de liceeni in cadrul concursului „Scriem Altfel”. Este vorba despre un concurs prin care participantii au transpus in cuvinte rezultatele exercitiului de imaginatie care i-a provocat sa priveasca lumea prin ochii unui rom aflat in dificultate.

Cele 15 texte primite de la concurenti sunt postate pe pagina de Facebook, fiind supuse votului publicului pana in data de 23 martie ora 16.00. 
Pe baza celor mai multe like-uri primite, vom premia primele trei lucrari in cadrul evenimentului public „Impreuna - ANTI-DISCRIMINARE prin cultura si sport” organizat in parteneriat cu Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”, joi 24 martie 2016 de la ora 15.00 in Piata 25 octombrie din Satu Mare.
 
Tot luni, cu incepere de la ora 14.00, Muzeul Judetean din Satu Mare a gazduit vernisajul expozitiei de arta plastica “Sub Steaua Prieteniei” – Editia a II-a, cuprinzand 96 de lucrari realizate de catre copii de la gradinite si scoli din Satu Mare, avand ca tema centrala „nediscriminarea”. In prezenta a numerosi oaspeti: elevi, parinti, profesori, educatori, parteneri si reprezentanti ai mass-mediei, a avut loc si premierea celor mai valoroase lucrari din punct de vedere artistic si al mesajului transmis.

Expozitia este deschisa publicului toata saptamana 21-27 martie 2016 la Muzeul Judetean din Satu Mare.
 
Ziua de marti a fost dedicata unui Mars Antidiscriminare la care un numar de 200 de persoane s-au alaturat Asociatiei Stea pentru a transmite impreuna un puternic mesaj de egalitate si promovare a drepturilor omului.
 
Miercuri, 23 martie 2016, Asociatia Stea mobilizeaza 8 echipe de fotbal din comunitatea satmareana in cadrul competitiei „Cupa anti-discriminarii 2016”. Evenimentul urmareste schimbarea comportamentelor de discriminare, promovarea drepturilor omului, precum si intarirea legaturilor dintre membrii comunitatii si personele vulnerabile, oferindu-le posibilitatea de a interactiona intr-un cadrul guvernat de valorile educative ale sportului, a spiritului de toleranta si a fair-play-ului. 
 
Ziua de joi este dedicata unui eveniment special pentru copii: Impreuna - ANTI-DISCRIMINARE prin cultura si sport. Aceasta manifestare propune o serie de activitati sportive si concursuri de tip stafeta pentru copii de varsta scolara si parinti. Programul va cuprinde si diferite momente artistice realizate de catre cunoscuti artisti satmareni (Cserei Csaba, Rares Jucan), prezentare de dans (Passion for Salsa) si momente de sport colectiv in aer liber (Tae-bo cu Ludmila).
 
Campania  va continua vineri, 25 martie 2016 printr-o actiune stradala organizata de voluntarii Asociatiei Stea care vor oferi trecatorilor posibilitatea de a transmite mesaje antidiscriminare prin intermediul unui panou mobil. Mesajele vor fi fotografiate si transmise pe scara larga prin intermediul mijloacelor de comunicare online.
 
Campania “Antidiscriminare a grupurilor vulnerabile” se desfasoara in cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de catre Asociatia Stea in parteneriat cu Serviciul Public de Asistenta Sociala Satu Mare, Politia Locala a Municipiului Satu Mare si Directia de Evidenta a Persoanelor aflata in subordinea Consiliului Local Satu Mare, in perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania (www.fondong.fdsc.ro). 
 
###
Despre Asociatia Stea
Asociatia Stea este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 2004 a carei misiune este aceea de a contribui si de a milita pentru respectarea drepturilor fiecarui copil si tanar, pentru ca acesta sa se dezvolte ca parte a unei societati responsabile. Asociatia Stea lupta impotriva cersetoriei si a exploatarii copiilor si tinerilor sustinandu-i sa devina independenti prin educatie si obtinerea unui loc de munca.
 
Pentru mai multe detalii, va stam la dispozitie la telefon 0743174169, persoana de contact: Cristina Bala, manager proiect, sau va rugam sa accesati : www.asociatiasteasm.ro