Platforma childhub.org sărbătorește șase ani de prezență online și anunță mai multe cifre impresionante: 13.000 de membri din toată Europa înregistrați (inclusiv România) și 30.000 de resurse informaționale în zece limbi, adică una dintre cele mai mari comunități online de profesioniști.
 
În ultimii șase ani, Child Protection Hub (ChildHub) a strâns și oferit cunoștințe profesionale în zece limbi – română, engleză, franceză, albaneză, bulgară, greacă, maghiară, sârbo-croată-bosniacă, ucraineană și rusă. De asemenea, ChildHub publică și continuă să publice cele mai recente informații privind evoluțiile în domeniul protecției copilului - de la rapoarte de cercetare și documente de politică, la ghiduri și seturi de instrumente. Aceasta este o platformă educațională unde se pot găsi webinare gratuite și cursuri online pe foarte multe teme legate de protecția copilului. În plus, ca răspuns la pandemia Covid-19, ChildHub a dezvoltat un portofoliu extins dedicat exclusiv protecției copiilor în vremurile pandemiei, care a atras zeci de mii de vizitatori din întreaga lume.

ChildHub este un „loc de întâlnire” în care profesioniști din întreaga Europă se conectează și discută despre munca lor, împărtășesc provocări și bune practici sau găsesc sprijin pentru cazuri dificile. Aceștia pot găsi, de asemenea, oportunități de muncă în Europa Centrală și de Sud-Est.  Există o cantitate vastă de informații de calitate și resurse de învățare în diferite domenii ale protecției copilului: știri, o bibliotecă digitală, materiale multimedia ( videoclipuri, podcast-uri și infografii). Puteți participa la discuții live sau urma diverse cursuri în ritmul propriu.

Judit Nemeth-Almasi, șef adjunct al Biroului regional Terre des hommes pentru Europa:
 
„Vrem în continuare să oferim un spațiu virtual sigur pentru profesioniștii în protecția copilului, un spațiu în care să se poată dezvolta, să învețe unul de la celălalt, și să ofere și să primească sprijin. Cu toate acestea, „geografia” noastră se extinde: în curând ni se va alătura un ChildHub în Palestina, un ChildHub în Myanmar și multe altele. ” Dar care sunt provocările pentru următorii ani? „Încă ne străduim să construim o comunitate online de profesioniști mai unită, iar acesta este un efort continuu. În curând vom lansa funcții de gamification reînnoite, care vor funcționa în această direcție ”.

Pentru a sărbători cei șase ani, site-ul s-a înnoit acum la nivel vizual, dar este și mai prietenos, mai ușor de folosit. Noul design și caracteristicile actualei platforme își propun să îmbunătățească experiența de utilizare și să implice mai mult membrii săi. Pentru a mulțumi membrilor și vizitatorilor care au creat prin activitatea lor una dintre cele mai mari comunități online de profesioniști, organizăm un concurs de tip giveaway! Pot participa profesioniștii în protecția copilului care au un cont sau îl vor crea pe platforma ChildHub. Pentru șansa de a câștiga o tabletă sau unul dintre cele patru vouchere în valoare de 50 EUR pe care să le folosiți pentru achiziționarea de cărți, citiți regulile aici.

În contextul Europei Centrale și de Sud-Est, inițiative precum comunitatea ChildHub joacă un rol important în sprijinirea profesioniștilor cu instrumente și resurse utile, toate în mod gratuit și disponibile în mai multe limbi.

Site-ul este accesibil oricui, dar este preferabil să creați un cont pentru a vă conecta cu alte persoane și a avea acces la mai multe resurse, anunțuri, newslettere, etc.: www.childhub.org

***
Despre ChildHub


ChildHub este gestionat de Fundația Terre des hommes (Biroul regional din Ungaria în colaborare cu birourile de țară din Albania, Kosovo, Moldova, România și Grecia), în parteneriat cu Salvați Copiii Balcanii de Nord-Vest, Centrul de cunoștințe pentru îngrijiri alternative pentru copii din Bulgaria, Brave Phone din Croația și Centrul pentru Integrarea Tinerilor din Serbia.

ChildHub este finanțat de Austrian Development Agency, Oak Foundation, și Terre des hommes Foundation.