Gala Societății Civile, Fundația Gabriela Tudor, Rețeaua Națională a Muzeelor din România, Asociația One World Romania, Asociația Da’De Ce, Asociația pentru Promovarea Artelor Spectacolului, Asociația Ephemair,  Asociația Culturală Replika, A.T.U. Asociația pentru Tranziție Urbană, Asociatia Tangaj Dance, Asociația UpStairs, Asociația Art no More vă invită în data de 27 noiembrie, ora 13.00, la Seneca Anticafe, Strada Arhitect Ion Mincu nr.1, la o conferința de presă excepțională prilejuită de atacul împotriva sectorului neguvernamental lansat recent de de doi parlamentari PSD. 

Este vorba despre propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii care a fost adoptătă tacit în urmă cu 3 zile, în Senatul României. Modificările, odată adoptate de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, vor îngropa definitiv sectorul ONG și activitatea acestora. 

Conferința de presă este în egală măsură un protest și un semnal de alarmă trimis inițiatorilor modificărilor și Coaliției PSD+ALDE aflată la guvernare de către sectorul cultural independent. Vom oferi argumentele noastre împotriva inițiativei legislative și vom transmite un mesaj public tuturor partidelor politice și deputaților României pentru a respinge urgent modificările adoptate de către Senatul României. 

Inițiativa noastră este susținută de asemenea de peste 60 de organizații neguvernamentale care ieri au adresat o scrisoare deschisă Președintelui PSD dl. Liviu Dragnea.


***
Photo by Bethany Legg on
Unsplash