• Fundația Progress lansează din aprilie 2024 un nou proiect pentru adolescente (10-16 ani), Reţeaua Fetelor Neînfricate.
  • Sunt eligibile biblioteci publice și școlare din toată țara, care sunt invitate să aplice online până pe 25 martie 2024, ora 20.00.
  • Temele abordate în cadrul proiectului vor fi: educație pentru sănătate, căutarea identității, anxietate, comunicare asertivă, bullying, discriminare, cetățenie activă, independență financiară,  meseriile viitorului, fake news și fact checking și altele.

 

 

Fundația Progress lansează Reţeaua Fetelor Neînfricate, un proiect ce va fi implementat începând cu luna aprilie 2024, pe o perioadă de 12 de luni, prin care își propune să capaciteze şi să împuternicească peste 1.000 de adolescente şi preadolescente pentru ca ele să facă față mai bine provocărilor aduse de viitor. 
 

Proiectul se adresează tinerelor cu vârste între 10-16 ani care, potrivit unei cercetări realizate pe un lot de conveniență de peste 100 de respondente, sunt victime ale violenței verbale în proporție de 53%,  sunt  frecvent jignite sau disprețuite 39% dintre ele, iar 47% se gândesc cu îngrijorare la viitorul lor, spune dr. Camelia Crișan, CEO și cercetător al Fundației Progress. http://www.progressfoundation.ro/studiu-atitudinile-si-provocarile-fetelor-din-romania-rurala-in-anul-2021/
 

Derulat prin biblioteci publice sau şcolare, proiectul completează parcursul educațional al fetelor  cu informații cheie care nu sunt abordate la școală: educație pentru sănătate, căutarea identității, anxietate, comunicare asertivă, bullying, discriminare, cetățenie activă, independență financiară,  meseriile viitorului, fake news și fact checking, încălzire globală, trafic de persoane și abuzuri sexuale asupra minorilor. Temele de discuție sunt prezentate de către specialiști în domeniu sub formă de podcasturi, iar noțiunile sunt fixate prin activități creative și jocuri. La finalul acestui parcurs, fetele vor organiza un eveniment civic care adresează o nevoie comunitară identificată de ele.
 

Prin acest proiect au trecut în 2022 şi 2023 peste 700 de fete din mediul rural şi urban mic din 26 de județe, iar pentru acestea proiectul continuă cu dezvoltarea şi aprofundarea unora dintre temele abordate în anii precedenţi.
 

„Prin acest proiect modelăm atitudini de viaţă și comportamente civice ale tinerelor fete pentru ca ele să devină actori implicați în deciziile care le privesc. Transformăm mezinele fără voce în voci ale comunităţilor lor.”, a declarat Laura Sgârcitu, Manager de Proiect.
 

Bibliotecile care doresc să înființeze cluburi pentru fete neînfricate sunt invitate să aplice online până pe 25 martie 2024, ora 20.00, completând următorul formular: https://forms.gle/hX9Cbw9oGoLYGKq19.
 

Pentru mai multe informații despre proiect, urmăriți website-ul www.progressfoundation.ro și pagina de Facebook https://www.facebook.com/progressfoundation.ro/

 

***

 

Despre Rețeaua Fetelor Neînfricate

Reţeaua Fetelor Neînfricate este un proiect implementat de Fundația Progress care își propune să contribuie la dezvoltarea adolescentelor prin educație, activism, creșterea respectului de sine și împuternicire.

 

Despre Fundația Progress

Fundația Progress este o organizație non guvernamentală, înființată în anul 1996 în Bistrița, ce contribuie la dezvoltarea instituțiilor comunitare, a persoanelor și grupurilor vulnerabile și ajută oamenii să devină mai puternici prin educație, tehnologie, cercetare și inovație. Organizația oferă sprijin cetățenilor pentru a evolua, a-și valorifica potențialul și a atinge bunăstarea în comunități durabile și reziliente. Prin parteneriatele create, Fundația Progress se concentrează pe facilitarea învățării pe tot parcursul vieții, transferul inovației, crearea de competențe IT și STEM și dezvoltarea de noi metodologii pentru proiectarea participativă și incluziunea socială. În îndeplinirea obiectivelor și pentru a ajunge la orice grup social organizația folosește bibliotecile publice și spațiile comunitare din sate și orașe ca puncte focale de învățare și centre de inovație socială.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.progressfoundation.ro