Fundatia “Pentru Voi”, ca organizatie membra a Inclusion Europe, asociatie care reprezinta persoanele cu dizabilitati intelectuale din Europa si familiile lor, solicita membrilor Parlamentului European sa se asigure ca drepturile egale si oportunitatile egale pentru copiii si adultii cu dizabilitati intelectuale si pentru familiile acestora sunt o realitate in Uniunea Europeana. 

Ne alaturam manifestului elaborat de Inclusion Europe prin care solicitam viitorilor europarlamentari un angajament fata de cele peste 5 milioane de cetateni europeni cu dizabilitati intelectuale si familile acestora, cu privire la:
1. Garantarea dreptului tuturor persoanelor de a vota si de a participa pe deplin la viata   politica.
2. Punerea integrala in aplicare a Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati in Uniunea Europeana.
3. Recunoasterea egala in fata legii si accesul egal la justitie.
4. Asigurarea  ca persoanele cu dizabilitati intelectuale pot trai in comunitatea locala si se bucura de sprijin in acest sens.
5. Protejarea persoanelor cu dizabilitati fata de consecintele distructive ale masurilor de austeritate instituite de guvernele nationale.
6. Accesul tuturor la bunuri si servicii.

Fundatia “Pentru Voi” a organizat in decursul lunii mai seminarii de instruire pe tema alegerilor europarlamentare pentru  100 de autoreprezentanti. 

“In România, o buna parte din persoanele cu dizabilitati intelectuale sunt private de drepturile lor civile, inclusiv dreptul de a vota, ceea ce este o incalcare a prevederilor Conventiei ONU privind dizabilitatea. Noi cerem modificarea Codului Civil, in asa fel incât persoanele puse sub tutela sa poata vota cu ajutorul tutorelui, pentru ca si interesele persoanelor cu dizabilitati sa fie reprezentate la nivel national si european. Solicitam noului Parlament European adoptarea unei Directive care sa asigure o egalitatea in fata legii pentru toti cetatenii Uniunii Europene, cu sau fara dizabilitati”, a declarat Laila Onu, director executiv a Fundatiei “Pentru Voi”.