BUCURESTI, marti 3 martie 2015, ora 17:00, la sediul ActiveWatch (Agentia de Monitorizare a Presei) din Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C, et.1, va avea loc un atelier pe tema monitorizarii, combaterii si raportarii discursului instigator la ura in mediul on-line. 
 
Inscrierile se fac AICI sau printr-un e-mail catre Liana Ganea de la Active Watch la adresa  liana.ganea@activewatch.ro / 0723306308. 
 
In prima parte vom explica pe scurt ce este discursul instigator la ura (DIU), impactul pe care-l poate avea asupra societatii, care sunt principalii vectori de propagare a DIU, totul cu accent pe formele de manifestare ale acestui tip de discurs in mediul online. Se va discuta, de asemenea, si despre relatia complicata dintre DIU si libertatea de exprimare.
 
Vom analiza uneltele tehnice deja disponibile, vom prezenta site-ul cyberhate-watch.ro, o aplicatie de mobil (deja realizata de ActiveWatch) si un add-on pentru Mozilla si Firefox (in lucru), instrumente care sunt create pentru a deservi site-ul si care ajuta la raportarea DIU de pe site-urile publicatiilor de stiri, inclusiv din zona de comentarii ale lor, catre redactii si catre jurnalisti. De asemenea, vor fi prezentate si alte unelte tehnice create pentru monitorizarea, combaterea sau raportarea DIU sau infractiunilor motivate de ura. 
 
Laboratorul media experimental Sponge  propune in fiecare luna o tema de discutii si fiecare luna se incheie cu un atelier practic.
 
Daca esti deja pasionat si vrei sa te conectezi la comunitatea celor care promoveaza o lume digitala libera si deschisa, in care libertatea de exprimare si viata privata sunt respectate si garantate, sau daca isi suna interesant si vrei sa vezi cu ce se mananca treaba asta, urmareste articolele de pe site-ul http://thesponge.eu. Daca vrei sa contribui cu un articol pe aceasta tema, trimite-l la adresa contact@thesponge.eu si inscrie-te pe lista noastra de discutii. 
 
###
ActiveWatch
este o organizatie de drepturile omului care militeaza pentru comunicare libera in interes public. Directiile strategice de interventie sociala ale organizatiei sunt: politicile de buna guvernare, libertatea de exprimare, anti-discriminarea si educatia media. De-a lungul timpului, ActiveWatch a oferit o platforma de dezbateri in jurul unor teme sensibile: incalcari ale drepturilor omului, presiuni asupra mass-media, lipsa de transparenta a initiativelor autoritatilor publice locale si centrale.

Sponge este un laborator media experimental care conecteaza organizatii din domeniul media, tehnologia informatiei si a transparentei. Experimentam cu noi unelte digitale de eliberare a informatiei de interes public. Promovam informatia libera, relevanta si verificabila sub forma de articole sau aplicatii. Organizam ateliere, hacatoane, cursuri si conferinte. Partenerii Sponge sunt Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, ActiveWatch, Fundatia Ceata, geo-spatial.org, Asociatia pentru Tehnologie si Internet si Facultatea de Stiinte Politice - Universitatea Bucuresti.
 
Aceasta activitate este finantata prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Gasesti mai multe informatii aici.


Intra in comunitatea SPONGE: aici.
Scrie-ne: contact@thesponge.eu
Viziteaza-ne: www.thesponge.eu