Maxim Vengerov este Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF, fiind primul cantaret de muzica clasica care a primit aceasta functie (in 1997). In calitate de Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF, Maxim a inspirat prin intermediul muzicii sale copii din intreaga lume. Castigator al premiilor Grammy, Maxim Vengerov a sustinut concerte sold out cu cele mai ilustre orchestre (Berlin Philharmonic, London Symphony Orchestra, BBC Symphony Orchestra, Toronto and Montreal Symphony Orchestra, Mariinsky Theatre Orchestra, Chicago Symphony Orchestra) si cei mai faimosi dirijori din lume si a oferit recitaluri solo in cele mai importante orase de pe mapamond.  

Gala de Informare si Strangere de Fonduri este parte a campaniei “Violenta verbala raneste”, derulata de UNICEF in perioada octombrie 2014 – iunie 2015. 

„Daca noi reusim sa asiguram un viitor mai bun pentru copii nostri atunci cu siguranta vom reusi sa asiguram un viitor mai bun pentru societatea in care traim", a declarat Valeriu Zgonea, Presedintele Camerei Deputatilor.

Si de aceasta data, Gala va reuni membrii ai Guvernului si Parlamentului, ai mediului diplomatic si de afaceri, personalitati publice, artisti si jurnalisti, care doresc sa sustina campania UNICEF impotriva violentei verbale asupra copiilor. Gala va fi prezentata de Andreea Marin, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania. Un moment special al serii va fi si Licitatia de Papusi, create de copii si designeri celebri.

“Protejarea copiilor impotriva oricarui tip de violenta reprezinta cea mai importanta si valoroasa investitie pe care o tara o poate face pe termen lung si care depinde de fiecare dintre noi. Am incredere ca Maxim Vengerov, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF, ne va ajuta sa mobilizam si mai multa lume in beneficiul copiilor vulnerabili”
, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania.  

UNICEF lucreaza impreuna cu autoritati centrale si locale, ONG-uri si alti parteneri pentru a dezvolta si implementa modele eficiente inclusiv din punct de vedere al costurilor pentru a preveni violenta, pentru a imbunatati cadrul legal si pentru a influenta normele sociale. Fondurile stranse in urma Galei vor sustine eforturile UNICEF ca fiecare comunitate din Romania sa aiba un asistent social, un asistent medical si o scoala prietenoasa care sa identifice cat mai repede cazurile de violenta impotriva copiilor si sa ofere sprijin. 

Holzindustrie Schweighofer, Raiffeisen BANK, Softmedica si Siemens sunt companiile ce au raspuns deja pozitiv apelului nostru de combatere a violentei verbale impotriva copiilor.

Pentru mai multe detalii despre pachetele de sponsorizare – persoana de contact Mihai Gligor, mgligor@unicef.org, 021 201 78 64.
 
***
Despre UNICEF Romania
UNICEF este prezent in Romania si in alte 190 de tari si teritorii pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta. In Romania, UNICEF lucreaza  impreuna cu Guvernul, Parlamentul, autoritati locale, societatea civila, sectorul privat, parteneri nationali si internationali si cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educatie timpurie de calitate si la scoala, pentru protejarea adolescentilor si monitorizarea drepturilor copilului, pentru protectie sociala si pentru mobilizarea de resurse in beneficiul copiilor.  UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatiilor, fundatiilor si a guvernelor.