In cadrul campaniei Reseteaza Sistemul, in anul 2013 Ador Copiii a demarat proiectul “Vreau ACASA” prin care si-a propus prevenirea abandonului familial, scaderea numarului bebelusilor cu risc foarte ridicat de abandon la nastere, care intra in sistemul de protectie speciala si reintegrarea/monitorizarea lor in cadrul propriilor familii biologice, iar de pe alta parte reducerea numarului de bebelusi uitati in spitale si integrarea lor cu acte in regula in sistemul de protectie speciala. Pana in momentul de fata prin programul “Vreau ACASA”, Ador Copiii a reusit sa reintegreze cu success in Judetul Iasi peste 20 de nou-nascuti - din cei 100 propusi ca obiectiv - care la nastere au avut un risc foarte ridicat de abandon. 
 
Mamele inregistrate in programul “Vreau ACASA” primesc consiliere psihologica (starea bebelusilor in cadrul familei biologice fiind constant monitorizata de catre voluntarii Ador Copiii in colaborare cu DGASPC Iasi), precum si bunuri materiale necesare dezvoltarii normale a bebelusilor in primul lor an de viata (costul acestui ajutor/luna fiind intre 350-500 roni pentru fiecare copil). 
 
Copii cu risc de abandon din judetul Iasi (unul dintre judetele cu rata cea mai mare de abandon din tara) aflati sub grija, protectia si observatia permanenta a Asociatiei Ador Copiii in cadrul proiectului “Vreau ACASA” sunt monitorizati de specialistii de la Directia de Asistenta Sociala Iasi, care evalueaza daca acesti bebelusi primesc o ingrijire adecvata in cadrul familiei biologice, sau continua sa prezinte un risc de abandon foarte ridicat. 
 
Beneficiarii proiectului sunt: 
# Lacramioara (nascuta in luna martie 2014) – de 5 luni in program 
# Ionut (nascut in luna februarie 2014)  – de 2 luni in program
# Ionela  (nascuta in luna ianuarie 2014)  –  de 2 luni in program
# Gabriela  (nascuta in luna februarie 2014) - de 3 luni in program 
# Anamaria (nascuta in luna mai 2014) -  de 3 luni in program 
# Ioana (nascuta in luna mai 2014) – de 3 luni in program 
# Anghel (nascut in luna februarie 2014)  – de 4 luni in program 
# David (nascut in luna mai 2014) – de 3 luni in program
# Nectarie (nascut in luna aprilie 2014)  - de 2 luni in program 
# Ionut (nascut in luna martie 2014)  - de 3 luni in program
# Maria (nascuta in luna iulie 2014) - de 1 luna in program
# Teodora (nascuta in luna iunie 2014)  - de 1 luna in program 
# Gabriel, Andrei, Daria, Mihaela, Gabriel, Sorin, Mihaela (nascuti la jumatatea anului 2013) – au fost intre 2-6 luni in program 
# alti cinci copii (nascuti inainte de inceperea proiectului, in 2013) sunt beneficiari ai asistentei acordate de noi.
 
Prin programul “Vreau ACASA” asociatia Ador Copiii isi asuma lunar responsabilitatea sa furnizeze pentru fiecare bebelus inscris in program urmatoarele bunuri materiale: 

# pentru prima luna inscris in program: patut (260 lei), haine (200 lei), scutece (150 lei), lapte (100 lei), sticlute de lapte (20 lei), produse de igiena corporala (50 lei) 

# pentru luna 2 – 6: hainute (200 lei), scutece (150 lei), lapte si alimente (190 lei). 

Video proiect
AICI
 
Bugetul anual al acestui proiect este de peste 210.450 Lei, care reprezinta fonduri mobilizate din comunitate. Asistenta acordata unui numar atat de mare de copii timp de un an de zile a fost posibila doar cu implicarea voluntarilor si colaboratorilor DGASPC Iasi si cu sprijinul sponsorilor UniCredit Leasing Corporation IFN S.A, NordMetal SRL, United Nations Women’s Guild New York, al donatorilor din comunitatea Bisericii Romane greco-catolice Sfanta Maria din New York, ai organizatiei Sfanta Paraskieva din Chicago si altor donatori care doresc sa ramana anonimi. In coordonarea acestui proiect de amploare am beneficiat de mentorship-ul doamnei Cristina Gallegos, fondator al The Atlas Family Foundation.  
 
Tuturor le multumim din suflet si facem apel si catre alti posibili sponsori sau donatori sa ne ajute mai departe, ca sa fim alaturi de acesi micuti, sa-i ajutam in mod real sa nu se piarda intr-un sistem depasit si din care ar iesi atat de greu. Doar cu ajutorul vostru imediat vom putea continua acest proiect si vom putea preveni ingrosarea numarului de copii acaparati, fara solutie imediata, de sistem.  
 
Va puteti implica fiind sponsorul unui copil si donand o suma lunara sau, in cazul firmelor, directionand 20% din impozitul pe profit, care s-ar duce altfel la stat. Contact office@adorcopiii.ro sau telefon 0724-551-493 si 0746-281-151. 
 
Datele noastre sunt urmatoarele:
Nume: ASOCIATIA ADOR COPIII
Cod identificare fiscala: 16521676
 
ING Bank, cont RO55 INGB 0000999903281140 (cont pentru viramente in orice valuta)
COD SWIFT ROBU
 
sau prin serviciul PayPal la adresa: office@adorcopiii.ro
 
In numele copiilor, iti multumim
Echipa Ador Copiii 

Sursa articol si foto: www.adorcopiii.ro