Pentru a inchide aceasta saptamana, in ziua simbolica de 4 octombrie a avut loc evenimentul tematic HAPPY #WolrdAnimalDay, prin care ARPAC s-a alaturat initiativei internationale.

Invatatori, profesori, elevi din scolile partenere au dat curs invitatiei lansate de ARPAC Romania pentru a desfasura la clasa activitati de informare cu privire la Ziua Internationala a Animalelor. In saptamana 28 septembrie – 04 octombrie 2015, dar si in perioada urmatoare, aceasta zi a fost sarbatorita prin predarea la clasa a materialelor „ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie”, concursuri de desene cu animale si prin realizarea de fotografii cu badge-ul „Sustin Ziua Internationala a Animalelor”, simbol folosit in toata lumea. Asa cum relateaza profesorii, copiii sunt atrasi de aceste activitati interactive si, in acelasi timp, cunostintele pe care le acumuleaza ii ajuta sa inteleaga mai bine comportamentul propriului animal de companie.

Pentru a marca ziua de 4 octombrie, ARPAC Romania a reunit copiii din Bucuresti la un  loc de joaca din capitala, unde au fost desfasurate activitati educative si distractive. Multumita medicului veterinar Elisabetha Gheorghiu, copiii, alaturi de parinti, au invatat regulile de baza ale ingrijirii animalelor, au aflat raspunsurile la toate curiozitatile pe care le aveau despre necuvantatoare, iar la finalul activitatii cu totii au devenit „Asistent Veterinar”, cu diploma. Cu acest prilej, copiii au plecat acasa cu informatii utile in viata de zi cu zi, cu amintirea unei sarbatori a animalelor de companie si cu premii pentru acestea, oferite de partenerul evenimentului Planeta Ham Ham.

„ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie este un program educational adresat copiilor si adultilor deopotriva, iubitorilor responsabili de animale. 4 octombrie, Ziua Internationala a Animalelor a fost un bun prilej pentru ARPAC de a fi impreuna cu cei mici si de a le prezenta prin joc si activitati specifice cat de importante sunt animalele de companie, caini si pisici, in vietile  noastre ale tuturor si cum ne fac ele sa fim mai buni, mai responsabili, mai independenti si mai sociabili. I-am indemnat, de asemenea, pe prietenii nostri din scolile din tara sa sarbatoreasca la ei acasa, in parc sau la scoala si sa ne povesteasca pe site-ul nostru (www.petabc.ro) cum au petrecut aceasta zi speciala”. a declarat Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC.

Organizatorii deschid in aceasta luna inscrierile in editia 2015 – 2016, iar scolile interesate de predarea materialelor „ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie”  ne pot contacta pe contact@petabc.ro. 

Despre ABC-ul Ingrijirii Aniamelor de Companie: Programul educational „ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie a fost  lansat in anul 2012 la initiativa ARPAC, impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania (AGMVR) si s-a derulat  ca un proiect pilot in scolile din Bucuresti pentru elevii din clasele a II-a. Incepand din 2015 proiectul se deruleaza la nivel national, si prin intermediul platformei online www.petabc.ro reuseste sa comunice cu toti iubitorii de animale, indiferent de grupa de  varsta. Programul „ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie” explica intr-o maniera interactiva regulile de baza ale ingrijirii animalelor de companie si beneficiile pe care acestea le aduc in viata oamenilor.

Parteneri: Ministerul Educatiei si Cercetarii, Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania, Planeta Ham Ham.
Parteneri media: Suntparinte.ro, Zoo Land, StiriONG, Digi24.

Despre ARPAC
Fondata in 2003 ARPAC este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, creata pentru a reprezenta, sprijini si sustine interesele comune ale membrilor sai, importatori si producatori de hrana pentru animale de companie. Din 2006 ARPAC este membra a Federatiei Europene a Producatorilor de Petfood (FEDIAF). Membrii ARPAC sunt: Mars Romania, Nestle Romania, Royal Canin Romania, Nordic Petfood Distribution si Angst S.A.

Contact presa: nicoleta.talpes@imagefactory.ro