Romania are incepand din acest an o zi nationala dedicata adoptiei. Prin Legea 21/2014, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei 188/17.03.2014, ziua de 2 iunie a fost instituita “Ziua Nationala pentru Adoptie”. Potrivit acestei legi, autoritatile publice, institutiile publice, ONG-urile, reprezentantele diplomatice ale Romaniei, precum si alte institutii romanesti din strainatate vor organiza programe si manifestari de promovare a adoptiei, dedicate acestei zile, manifestari coordonate de Oficiul roman pentru adoptii.
 
Asociatia Ador Copiii a sustinut timp de doi ani campania pentru declararea zilei de 2 Iunie ca Ziua Nationala a Adoptiei prin desfasurarea unor actiuni de amploare la nivel national, care au culminat cu organizarea in 2013 a Conferintei pentru Adoptie. In acelasi timp, peste 688 de sustinatori ai adoptiei au semnat petitia pentru declararea acestei zile nationale.  
 
Scopul urmarit este modernizarea si dezvoltarea sistemului de adoptie in Romania si salvarea copiilor abandonati, uitati in sistem prin aducerea subiectului adoptiei in prim-plan la o data fixa, in agenda publica a oficialitatilor din domeniu. Modernizarea si dezvoltarea sistemului de adoptie in Romania presupune legislatie adaptata nevoilor actuale, dar si constientizarea importantei adoptiei in Romania.
 
Sigla noastra dedicata acestei zile este inregistrata la OSIM si o veti recunoaste doar la evenimentele sustinute de Ador Copiii si (cu acordul nostru) de partenerii sai, prin aceasta dand credit spiritului celor care au sustinut campania, viziunea si abordarea dintr-o noua perspectiva a fenomenului adoptiei. 
 
Despre actiunile organizate pentru celebrarea acestei zile speciale veti putea afla noutati si pe site-ul nostru www.Ziua-Adoptiei-ro.
 
Felicitari tuturor sustinatorilor si actorilor implicati in oficializarea Zilei Nationale a Adoptiei in Romania! - See more at: http://www.adorcopiii.ro/stiri-si-evenimente/comunicate-de-presa/ziua-nationala-pentru-adoptie#sthash.qJLNG8hy.dpuf