CASTIGATORII PREMIILOR I - in valoare de 500 de euro fiecare (sustinute de Orange Romania, FAN Courier, FriendsTBWA si SPV Legal - societate profesionala de avocati):
Categoria REPORTAJ: Matei Barbulescu si Stefan Mako, „Patru mii de kilometri garduri” (Casa Jurnalistului)
Categoria PORTRET: Luiza Vasiliu, „Barbatul care a dat foc comunismului” (Casa Jurnalistului)
Categoria OPINIE: Andrei Luca Popescu, „Teoria saltelei” (Gandul)
Categoria FOTOJURNALISM: Ioana Cirlig, „Zane” (ioanacirlig.com)

„Am privit mereu cu invidie la Superscrierile premiate in ultimii ani, pentru ca mereu au fost texte solide si scrise cu talent. Anul asta, doua dintre scrierile mele au ajuns acolo, intre cele Super, si ma simt onorat. A fost o seara in care am fost alaturi de multi oameni pe care ii citesc cu placere si asta mi-a dat incredere ca atat timp cat exista astfel de jurnalisti, presa va merge mai departe, intr-o forma sau alta.” Andrei Luca Popescu, jurnalist Gandul, premiul I Opinie

Locurile II si III au mers catre: , Vlad Stoicescu (dela0.ro), Vlad Ursulean & Lina Vdovii (Casa Jurnalistului) – reportaj, Cristian Delcea (Adevarul), Ani Sandu (Decat o Revista) – portret, Mircea Restea, Alexandra Dinca (Fotojurnalism). 
SUPERSCRIEREA ANULUI (premiul cel mare, in valoare de 1000 de euro, sustinut din donatii private de catre comunitatea Romanian Business Leaders) a fost castigata de Stefan Mako, pentru reportajul „Procesul” publicat pe platforma online Casa Jurnalistului.

„Personal, miza a fost sa inţeleg cine sunt oamenii pe care-i ocolim la colţ de strada si de ce sunt ţintuiţi pe treptele inferioare ale societaţii sau in afara ei, am dezvoltat interesul asta cumva organic in ultimii ani. Titlul incorporeaza atat actul de justiţie propriu zis relatat in material, cat si incursiunea mea in aceasta realitate. Nu stiu in ce masura am reusit, dar mi-am dorit ca cititorii sa iasa din zona de confort si sa-si antreneze privirea vigilenta si inţelegatoare. Doar asa putem ca societate sa facem pasii necesari ca aceste probleme sa dispara nu pentru ca le maturam sub covorul ignoranţei, ci pentru ca avem o societate funcţionala careia ii pasa si de cei slabi. Nu-mi fac iluzia ca am schimbat ceva semnificativ, dar sunt sigur ca e o parte din proces. Mulţumesc ca sustineti jurnalistii.” Stefan Mako, Casa Jurnalistului, premiul Superscrierea Anului
 
PREMIUL JURIULUI - in valoare de 400 de euro (adunat din taxa de inscriere in concurs), a fost impartit intre doi autori anul acesta: Mihai Munteanu, pentru documentarul de investigatie transfrontaliera „Asasin in lege” (realizat impreuna cu RISE Project Romania si Moldova) si Laurentiu Colintineanu – pentru international reporting in multiple formate: storytelling, audio, video, fotografie.
„Multumesc juriului pentru premiul pentru international reporting pentru ca el este acordat nu neaparat persoanei mele, ci mai degraba unor idei.
1. Ideea ca informatia de dincolo de granitele Romaniei este importanta si relevanta atat pentru publicul romanesc, cat si pentru presa.
2. Ideea ca munca in echipa conteaza. Reporting multimedia pe teme externe nu face nimeni singur, ci intr-un efort de echipa care produce rezultate mai bune decat jurnalistul singuratic plecat pe coclauri.
3. Ideea ca presa mainstream nu trebuie alungata din cauza unor derapaje ale unor institutii, ci sustinuta in demersul de autocuratare.
Noi, jurnalistii, indiferent de unde lucram, ne trezim cu simtul datoriei fata de public. Si suntem multi.” Laurentiu Colintineanu, Senior Editor EurActiv.ro, Premiul Juriului
 
Juriul 2015: Mona Dirtu - presedintele juriului, Andrei Pungovschi, Catalin Tolontan, Dan Duca, Daniel Mihailescu, Cristian Lupsa, Irina Pacurariu, Liviu Iolu, Marius Chivu, Mihnea Maruţa, Paul Radu, Petrut Calinescu, Simona Tache, Teodor Tita, Vlad Mixich.
 
In cadrul galei, Fundatia Friends For Friends a oferit inca 3 premii speciale onorifice, in afara categoriilor de concurs. Rostul acestor premii este sa extinda ideea Superscrierilor si catre alte zone si comunitati de manifestare a non-fictiunii creative.
Premiul special FFFF pentru o super-carte de non-fictiune: Adriana Saftoiu, pentru „Cronica de Cotroceni”.
Premiul special FFFF pentru un super-material audio-video: „Romania, te iubesc”/Alex Dima.
Premiul special FFFF pentru Consecventa si Decenta a mers catre Mircea Vasilescu (redactor sef Dilema Veche) si catre doi membri ai juriului – Catalin Tolontan (jurnalist GSP si tolo.ro) si Cristian Lupsa (redactor sef Decat o Revista, initiator The Power of Storytelling).
 
La Gala de Premiere, eveniment moderat de acelasi Tudor Musat de la ultimele 3 editii, au participat peste 200 de persoane: nominalizati la concurs, membrii juriului, presa, sponsori, dar si multi alti sustinatori ai acestei competitii.  
 
Pentru lista completa a castigatorilor si a materialelor premiate, precum si alte detalii despre competitie, explorati www.ffff.ro

FFFF multumeste tuturor celor care fac, an de an, ca Superscrieri sa se intample. Editia actuala nu ar fi fost posibila fara sustinerea partenerilor si prietenilor: 

Patron al editiei: BRD – Groupe Société Générale, sponsor principal - Avon Romania, sponsori de categorie: Orange Romania, FAN Courier, FriendsTBWA, SPV Legal si Romanian Business Leaders.
Super prieteni si sustinatori ai galei: Editura Humanitas, Editura Publica,Tea Forte Romania, Antalis, INK Paper Art, iCenter, Best Print, UBER.
Super-prieteni si sustinatori: Hotnews, Sapte Seri, Adevarul, Dilema Veche, Foreign Policy, Decat o Revista, The Power of Storytelling, RFI Romania, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, Think Outside The Box, Romania Pozitiva, IGLOO Media, Veioza Arte, Bookblog.ro, Bixel, Carturesti.
 
Fundatia Friends For Friends ii invita pe cei interesati de sustinerea proiectului pentru 2016 sa se alature in continuarea celor 3 directii principale Superscrieri: Premiile Superscrieri si Programul de burse jurnalistice pe diverse tematici de interes social. 

photo credits: Adi Bulboaca si Ina Ionescu