Ministerul Afacerilor Externe a acordat patronajul pentru Festivalul Ambasadelor, propunandu-si ca, alaturi de Asociatia ESCU si de institutiile implicate in organizarea si desfasurarea evenimentului, sa ofere misiunilor diplomatice acreditate in Romania o platforma pentru promovarea statelor pe care acestea le reprezinta, printr-o componenta culturala de impact si sa aduca in prim-plan valentele multiculturale ale Bucurestiului. 
La evenimentul de deschidere au participat si au luat cuvantul: din partea Guvernului Romaniei, domnul Corneliu Visoianu, consilier in Cabinetul Primului Ministru, domnul Bogdan Stanoevici, secretar de stat la Ministerul Culturii, domnul Mihai Peptan, consilier general la Primaria Municipiului Bucuresti, domnul Liviu Jicman, vicepresedinte al Institutului Cultural Roman, domnul Catalin Toderascu, secretar general al Asociatiei Bucharest Tourism Board si doamnele Andreea Danescu si Alexandra Carstea, vicepresedintii Asociatiei ESCU, precum si reprezentanti din mediul corporativ si jurnalisti.
 
Festivalul Ambasadelor va promova in Bucuresti, in intervalul 1-5 septembrie 2015, in contextul Zilei Diplomatiei Romane, o initiativa de cultura contemporana si traditionala, facilitand dialogul si interactiunile interculturale intre publicul din Romania, mediul de afaceri si institutii, cu misiunile diplomatice si comunitatile straine. 

Timp de patru zile vor avea loc, in diferite spatii din centrul Bucurestiului, mai multe serii de evenimente si momente artistice, care vor transforma capitala intr-o destinatie a multiculturalismului, a diversitatii, a artelor vizuale (pictura, instalatii multimedia, arta experimentala si performance contemporan, fotografie, film), muzicii, dansului, culturii gastronomice, artizanatului si a mostenirii culturale si diplomatice a tarilor reprezentate de ambasade pe teritoriul Romaniei. Sunt asteptate peste 50 de ambasade, reprezentand sase continente, care vor avea ocazia sa prezinte momente culturale specifice prin care vizitatorii vor calatori in jurul lumii din propriul oras, iar Bucurestiul va deveni un azimut al turismului cultural, contribuind la revigorarea economiei culturale locale, precum  si la sporirea prestigiului si atractivitatii capitalei Romaniei.
 
Cu acest prilej, domnul Corneliu Visoianu a reiterat sprijinul pe care Guvernul Romaniei il acorda acestui proiect menit sa promoveze brandul de tara printr-o serie de evenimente care aduc in peisajul cultural romanesc diversitatea culturala a diferitelor tari cu misiuni diplomatice in Romania. Totodata, domnul Bogdan Stanoevici a subliniat importanta pe care proiectul o acorda culturii romanesti pusa in dialog cu valorile culturale internationale, aratand, si cu aceasta ocazie, sustinerea pe care Ministerul Culturii o acorda proiectelor de acest gen din tara. 
 
“Festivalul Ambasadelor este o initiativa a Asociatiei ESCU, sprijinita de Ministerul Afacerilor Externe, care  s-a nascut din motivatia fireasca de a transforma Bucurestiul intr-o capitala deschisa si multiculturala, evenimentele din cadrul programului propunand un schimb inovativ de “produse” culturale, sub forma unui ansamblu expozitional international, cu activitati artistice si de divertisment ce vor purta publicul intr-o aventura culturala fascinanta”, au declarat organizatorii festivalului, Asociatia ESCU, prin vicepresedintii Andreea Danescu si Alexandra Carstea. 
 
Mai multe informatii despre Festival sunt disponibile la www.festivalulambasadelor.ro si pe pagina de Facebook oficiala a evenimentului https://www.facebook.com/embassiesfestival
 
 
***
Despre Asociatia ESCU
 
Asociatia ESCU inseamna Educatie, Societate, Cultura, Umanitate. Este o organizatie non-guvernamentala, independenta, apolitica, non-profit, cu obiectivul principal de a  imbunatati dezvoltarea culturala si educationala a societatii civile din Romania. Asociatia urmareste promovarea multiculturalismului, a dialogului intercultural, cresterea gradului de respect si educatie, stimularea voluntariatului si doreste sa inspire un simt comunitar in  mediile in care se implica.  Misiunea ESCU este de a activa potentialului uman, in spiritul demnitatii, solidaritatii si sprijinirea talentului si valorilor culturale atat romanesti, cat si globale. 
 
Contact:
Asociatia ESCU
asociatiaescu@gmail.com
hello@festivalulambasadelor.ro
+40 736.038.558/ +40 744.813.411