Ideea micro-festivalului „News from Polska” este de a prezenta publicului din Bucuresti productii scenice dintre cele mai reprezentative, originale si, in acelasi timp, cat se poate de diferite din punctul de vedere al formei si temei abordate. Nu intamplator, creatoarele si protagonistele spectacolelor incluse in program sunt, in marea majoritate, femei. In ultimii ani, ele au ajuns sa formeze un grup majoritar printre absolventii de scoli artistice in Polonia. Din ce in ce mai multe femei se ocupa, cu succes, de regia in teatru, o profesie pana nu de mult considerata ca fiind una „masculina”. Artistele din Polonia castiga cele mai prestigioase concursuri; sunt invitate la cele mai importante festivaluri; sunt apreciate de critici si public atat in tara, cat si in strainatate. Propunem asadar sa privim cu atentie subiectele care le intereseaza, metodele folosite in creatie si modul de exprimare scenica.

Spectacolele incluse in program ating subiecte cat se poate de diferite: memoria copilariei, absurdul si autoironia, individul si natiunea in fata tragediei, Holocaustul, raportul dintre om si natura. Sunt teme caracteristice pentru teatrul polonez contemporan, dar importante si intelese la nivel universal. Toate sunt legate intre ele de intrebarile cu privire la identitatea personala, artistica, nationala, umana.

Spectacolele vor fi urmate de intalniri cu creatorii moderate de Iulia Popovici, curator al proiectului. Programul detaliat al evenimentului puteti gasi pe paginile culturapoloneza.ro si cndb.ro.

NEWS FROM POLSKA
un proiect comun al Centrului National al Dansului si al Institutului Polonez din Bucuresti
26 februarie – 6 martie 2016, CNDB, Sala Stere Popescu, Bd. Marasesti 80-82
vineri, 26 februarie, ora 20:00 - concert de muzica electronica cu Joanna Duda, intrarea libera
sambata, 27 februarie, ora 19:30 - performance-ul „ID-ance” de Barbara Bujakowska
duminica, 28 februarie, ora 19:30 - spectacolul „Si va veni Craciunul” cu Agnieszka Przepiórska
vineri, 4 martie, ora 19:30 - spectacolul „Diva” cu Wioleta Komar
duminica, 6 martie, ora 19:30 - performance-ul „Delfinul care m-a iubit” de Magdalena Szpecht.