Sâmbătă, 22 octombrie 2016, între orele 19:00 și 04:00, Asociaţia Atelierul de Creaţie vă invită la cea de-a cincea ediție a Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs la Centrul Cultural Casa Artelor din București (b-dul Mircea Vodă, la nr. 5). Și în acest an am ales un spațiu eclectic, de această dată aflat în aceeaşi clădire cu Casa de Căsătorii din Sectorul 3, şi anume în Casa Eliad – imobil de patrimoniu cu o arhitectură impresionantă.
 
Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este finanțată de Ministerul Culturii şi se desfăşoară exclusiv în București. Mihaela Ion, directoarea culturală a proiectului, menţionează că “Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este o oportunitate viabilă de networking, comunicare şi activare  interdisciplinară pentru vizitatori şi expozanţi, într-un spaţiu de consum de cultură insolit - Centrul Cultural Casa Artelor. Pentru o seară curatoriem o expoziţie contemporană cu produse de autor şi de designer.”
 
 
27 de creatori și designeri de produs din direcții creative diferite (design de produs, creație de produse unicat, graphic design, sculptură, artă vizuală contemporană sau design multimedia) vor face parte integrantă dintr-o expoziție omogenă și inspirațională de artă contemporană. Evenimentul le oferă vizitatorilor o imagine actuală a designului de produs românesc, prezentată într-un spaţiu adecvat.
 
Expozanții prezenți la Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, ediţia a V-a, sunt: Aerobot LEVEL, Atelier KIKU, Atelier Mustață, Atelier Ciprian Manda, Brielle Bijoux, Ciprian Ariciu Ceramics, Clic-clac, Craft86, Dan Schiller Design, Deco Box, Deliciu Mic, Gabi Toma, Gămălie, genuineleather, Lemnia, Metal Creativ, nicomade.ro, N o o r, Raicelai. Terrariums and green deco, Ramona Chifu, Slender Tree, Studio Mud, Square Art Studio, Șnur, Vika Tonu Design, WHAT IF I FLY, Wood Be Nice.
 
Întrucât credem cu tărie că designerii și creatorii de produs își au locul alături de artiștii contemporani, am invitat Galeria de Artă Artfooly să își expună lucrările în cadrul Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs.
 
Atmosfera muzicală va fi creată de pianistul Alex Racoviţă și de Grobby Anne – DJ ce activează de peste 10 ani în zona underground şi groove românească. Acordurile de pian clasic și mixurile moderne vor crea un ambient plăcut, potrivit pentru contemplarea expoziției, încurajând networking-ul și activând creativitatea. Băuturi alese vor fi asigurate de barul Creative Arts.
 
Opt bloggeri oficiali ai ediției din acest an vor prezenta în timp real – în mediul online – momente din cadrul evenimentului, utilizând #blanchenuit, hashtagul oficial al evenimentului.
 
Intrarea este liberă și va fi însoțită de ziarul evenimentului, distribuit gratuit fiecărui vizitator doritor să petreacă o noapte culturală plină de inspirație, printre creatori și designeri de produs, artişti contemporani și exponatele lor (vânzarea acestora nu este posibilă în cadrul Noaptea albă).
 
Proiectul Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs este realizat de echipa Asociației Atelierul de Creație, organizație non-profit ce susține de mai bine de şase ani abordările alternative de prezentare în spații noi de consum de cultură. Încă de la înființare, din 2011, contribuie la construirea şi dezvoltarea comunității designerilor şi creatorilor de produse la nivel naţional. Prin implicarea sa activă în dezvoltarea industriei creative, asociația reușește să promoveze valorile contemporane ale culturii românești.
 
Scopul proiectului Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este punerea în valoare a creațiilor de autor şi ale designerilor de produs din România prin realizarea evenimentelor de nişă. Selectarea participanţilor este riguroasă și are în vedere standarde înalte de creativitate şi calitate.