Festivalul aduce in prim plan cultura si influentele romani in incercarea de a reduce barierele dintre comunitatile de romi si populatia majoritara. Pakivalo este un festival autentic ce isi doreste sa fie o punte intre minoritari si majoritari, copii si adulti, saraci si bogati, artisti si spectatori.

Programul complet si mai multe detalii pe pagina de Facebook dedicata evenimentului.

“De fapt, ideea unei actiuni interactive care sa sustina relatiile intercomunitare apartine sociologului rom Nicolae Gheorghe (1946 – 2013) care spunea ca solidaritatea se exprima prin vorbe bune, dar ea traieste prin practica si demonstratii. Noi doar am dus-o mai departe, am transformat-o intr-un festival pe care i-l dedicam.” a declarat Nicoleta Bitu, Director Executiv al Asociatiei Romano Butiq.

“Guvernul Romaniei sustine principiul solidaritatii cetatenilor romani apartinand tututot grupurilor etnice. De aceea, un festival al solidaritatii nu poate decat sa aduca beneficii Romaniei. Eforturile noastre si ale societatii civile sunt convergente spre o Romaniei a tuturor. Totodata, filosofia promovata si practicata de sociologul rom Nicolae Gheorghe trebuie sa devina un principu de baza al societatii noastre! Nicolae Gheorghe credea ca solidaritatea cetateneasca este singurul factor care poate dezvolta Romania sustenabil. Eu, acum in Guvernul Romaniei, imi bazez actiunile pe acest principiu, cu speranta unui stat echitabil pentru toti membrii sai, indiferent de etnia lor, genul, orientarea sexuala, optiunile politice, statut social si economic.” Ciprian Necula,  Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene 

Publicul este asteptat incepand cu joi, 6 august, ora 10:00, la dezbateri pe diverse teme sociale, ateliere de pictura si bricolaj pentru copii, muzica lautareasca, spectacole de teatru, demonstratii de street dance, expozitii despre istoria si personalitatile rome, instalatii artistice create de artisti romi din diverse tari, expozitie de mestesuguri rome si bucatarie romani.

Invitati si momente speciale:
Joi, 6 august
CONCERT TRUPA IMPEX (EX-STEAUA DE MARE) 
PROIECTIE AFERIM!, IN REGIA LUI RADU JUDE
LICITATIE CARITABILA CU OBIECTE DIN RECUZITA AFERIM!
CONCERT THE ZURALIA ORCHESTRA
Vineri, 7 august
CONCERT MARIAN MEXICANU
CONCERT ROMANO BUTIQ
Sambata, 8 august
CONCERT MAHALA RAI BANDA
TARAF LEONARD IORDACHE & NELUTA NEAGU
CONCERT DE RUMBA CATALANA KALOOME
TEATRU IN LIMBA ROMANI, PUS IN SCENA DE ASOCIATIA AMPHITHEATRROM

Accesul este gratuit.
Mijloace de transport in comun: autobuzul 162.
 
Parteneri: Primaria Sectorului 6, Guvernul Romaniei – Departamentul pentru relatii interetnice, Centrul de resurse pentru cetatenie activa, Centrul Cultural European al Sectorului 6, Consiliul Europei, ARCUB, Fundatia Crestina Rhema, Agentia IMPREUNA, Centrul FILIA, Policy Center for Roma and Minorities, CCFD Terre Solidaire, Mesteshukar Butiq, Ordinul Arhitectilor din Romania. 

Parteneri Media: Antena 3, Romanian Design Week, Iqads, Smark, Mixtopia.