Washington, DC. Pe 27 septembrie 2016, Alianta, organizatia non-partizana care reuneste organizatii si profesionisti romani si americani, a gazduit cea de-a treia Gala care promoveaza Romania in Statele Unite ale Americii si premiaza realizarile comunitatilor Romane si Americane. 
 
Gala a sarbatorit astfel patru lideri remarcabili: Safra A. Catz, CEO-ul Oracle pentru Realizari in business, tehnologie si umanitate; Leslie Hawke si Maria Gheorghiu, co-fondatoare ale Asociatiei Ovidiu Ro pentru Realizari in munca umanitara si implicare sociala, John Rakolta, Jr., Consulul Onorific al Romaniei in Detroit si Chairman & CEO al companiei Walbridge pentru Realizari in business si implicare sociala. In acelasi timp, Gala Alianta a evidentiat succesele recente ale industriei cinematografice romanesti. Renumitul actor si producator Ethan Hawke, fiul lui Leslie Hawke, a participat la Gala si a inmanat premiul lui Leslie si Mariei. 

Ambasadorul Mark Gitenstein, Presedintele Alianta, a declarat dupa Gala: “Sunt foarte mandru de aceasta a treia editie a Galei Alianta. In fiecare an crestem mai puternici si mai mari. Pe langa faptul ca anul acesta am avut premiati stralucitori si intalnirea cu Vice-Presedintele Joe Biden la Casa Alba, la Gala au participat reprezentanti ai organizatiilor diasporei din toate cele patru colturi ale Americii, precum si o delegatie numeroasa si impresionanta din Romania.”

Ethan Hawke: “Daca Alianta reprezinta romanii si americanii intr-o uniune, daca asta este ce sarbatorim acum aici, mama mea si Maria sunt un exemplu elocvent si un simbol al acestei uniuni. Legea ‘Fiecare Copil in Gradinita’ a fost semnata acum un an- chiar in ziua in care s-a tinut Gala Alianta 2015 (n.e. 7 octombrie 2015) - cu cinci ani inainte de ceea ce isi propusesera ele. Acum Ovidiu Ro este fata in fata cu marea provocare de a implementa programul nu numai in cele 45 de comunitati pilot cu 3.000 de copii, dar si in 3.000 de comunitati cu peste 100.000 de copiii din toata tara.”, a subliniat Ethan in discursul sau de introducere a lui Leslie si a Mariei.

Leslie Hawke, Co-fondatoarea Ovidiu Ro: “Romania este una dintre tarile cu cele mai progresive legi si politici de protectia copilului in Europa. Romania este rapida in a reforma legile, dar foarte lenta in a implementa reformele pe teren. Asa ca munca noastra consta in a ne asigura ca legea este aplicata bine si extensiv.”

Maria Gheorghiu, Co-fondatoarea Ovidiu Ro: “Din fericire, circumstantele guvernamentale sunt favorabile anul acesta si este in aplicare un program inteligent si integrat de combaterea saraciei. Chiar si asa, ce a inceput ca o misiune personala din pasiune- sa aducem toti copii saraci la gradinita -  va cere timp, flexibilitate si resurse suplimentare ca sa devina o realitate nationala.”
 
Gala Alianta este cel mai proeminent eveniment social al comunitatii romano-americane organizat in Washington, DC si a avut loc in cladirea Organization of American States. Gala  a fost punctul de interes al tuturor celor care au ca misiune sa intareasca legaturile dintre Romania si Statele Unite ale Americii si a adus laolalta o delegatie oficiala numeroasa din  cele doua tari, ambasadori, lideri de comunitati romanesti din America si oameni de afaceri. Printre oaspetii la gala s-au numarat si reprezentantii Congresului American Anna Eshoo (California) si  Mike Rogers (Alabama).
 
***
Despre Alianta:
 Alianta sustine oameni, organizatii si institutii romanesti si americane prin educatie, networking si facilitarea de oportunitati pentru cetatenii celor doua tari. In acest demers, Alianta promoveaza si consolideaza imaginea Romaniei in Statele Unite ale Americii, in special in randul liderilor de opinie americani. Membri onorifici ai board-ului 
 
Alianta sunt ambasadorii George Maior si Hans Klemm. Presedintele Alianta este Ambasadorul Mark Gitenstein. Membrii board-ului sunt: Ambasadorul Jim Rosapepe, Dan Dimancescu, Consul Onorific al Romaniei la Boston, Allan Cruse, Corina Rebegea, Chang Oh Turkmani, Charles Frank, Radu Tatucu, Chris Worman.   Gala Co-chairs au fost Chang Oh Turkmani & Eleanor Sebastian.