Asociaţia Incotroceni - Oameni, Idei, Poveşti  a creat aplicația digitală „Copacul Incotroceni”, o platformă centralizatoare care permite  colectarea şi încărcarea informațiilor referitoare la starea copacilor de pe aliniamentul stradal din cartierul Cotroceni (replantare şi toaletare copaci), urmând ca, în baza detaliilor colectate de la cetăţeni, acţiunile de replantare/toaletare să fie realizate de autorităţile locale. 

Prin această aplicaţie digitală, comunitatea va fi implicată în colectarea de informaţii, în vederea actualizării datelor din cadrul Registrul Spaţiilor Verzi şi va participa activ în procesul de replantare. Peste 120 de copaci au fost plantaţi recent în locul alveolelor libere din cartier, la iniţiativa Grupului Incotroceni, cu sprijinul Primăriei sectorului 5.  
 
“Ne dorim ca, în timp, această aplicaţie să poată fi extinsă la nivelul întregului Bucureşti, cuprinzând informaţii complete despre spaţiile verzi din Capitală, care să fie apoi integrate într-un sistem de management inteligent al oraşului, așa cum se întâmplă în New York: https://tree-map.nycgovparks.org/” Dinu Drog, membru al Asociaţiei Incotroceni  
   
Evenimentul de prezentare a aplicaţiei "Copacul Incotroceni" va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 19.00, la Marvin Wineshop, Bar & More (Strada Sf. Elefterie nr. 8). 
 
Cum funcţionează aplicaţia digitală?
• Accesează adresa: copacul.incotroceni.ro
• Bifează starea copacului, selectând descrierea potrivită
• Încarcă poza 
• Trimite raportul
 
Informațiile colectate de la utilizatori vor fi trimise către autoritățile locale pentru a organiza activităţi de plantare în cartier.
 
Asociaţia Incotroceni – Oameni, Idei, Poveşti şi-a propus să facă din Cotroceni un spațiu mai bun de locuire, un cartier mai primitor şi mai armonios pentru toți locuitorii săi. Provocarea Incotroceni – Oameni, Idei, Poveşti este de a iniția acțiuni pentru a veni în întâmpinarea nevoilor comunităţii din cartierul Cotroceni, în vederea unei mai bune cunoașteri a resurselor locale, a consolidării sentimentului de apartenenţă la comunitate, a implicării active şi creative a locuitorilor, în vederea dezvoltării şi valorificării patrimoniului cultural, arhitectural şi urbanistic al cartierului.